BIAŁE PLAMKI NA PAZNOKCIACH

• Autor
    Odp.
  • sweetheart
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

No wlasnie, mam ladne, dlugie paznokcie ale od pewnego czasu szpeca je biale plamki!! Czym to moze byc spowodowane? Moze brakiem jakiejs witaminy?? No i najwazniejsze, jak sie pozbyc tych wrednych plam!!!??
    Czekam na wasze odpowiedzi!!

Meru
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Jest bardzo dużo opinii na ten temat np:
    * Białe plamki na paznokciach mogą być wywołane brakiem cynku.
    * są wyrazem mikrourazów takich jak uderzenia czy zbyt brutalny manicure

Więc jeżli na paznokciach widoczne są białe plamy, należy zażywać dodatkowo cynk (15 mg dziennie, najlepiej z dodatkiem miedzi).

Takie najczęstsze komentarze znalazłam na necie więc może to ci coż pomoże. Ja też swego czasu miałam takie plamki i włażciwie to nic z nimi nie zrobiłam same rosły wraz z paznokciem i po jakimż czasie je po prostu odcięłam 🙂

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

brak witamin….
    kup sobie jakies witaminki moze Vigor… powinno pomoc 🙂

sweetheart
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Tak sie sklada, ze zazywam ZINCAS forte od miesiaca i narazie nie widze zadnej roznicy!!! Sproboje jeszcze te witaminki i sie zobaczy!!!
    Jestem dobrej mysli!! 😉

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Białe plamy na paznokciach mogą żwiadczyć o tym, że nasz organizm ma niedobór witamin, soli mineralnych, białek lub innych substancji odżywczych.
    Ja wcieram capivit A+E robie w pastylce dziure i wcieram w płytkę ten olejek z pastylki.

kredka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

mojej siostrze farmaceutka zaleciła witaminę A i pomogło, więc może jakiż kompleks witamin też będzie ok 🙂

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Brak zelaza…kup sobie plusz zelazo,no i Vigor.Jedz salate i wszystko co zawriera zelazo.Gwarantuje,ze z czasem mina biale plamki na paznokciach.Tez tak keidys mialam a teraz nie ma plamek,ani paznokcie nie rozdwajaja mi sie.:)

misia120
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

zdecydowanie brakuje ci witamin, kup sobie kompleks witamin to na pewno pomoże

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

A tam jakies vigory. Kup w aptece zwykłu cynk po kilku dniach nie bedzie sladu. Mój mężczyzna też narzekal na biale plamki na paznokciach bral cynk i po kilku dniach zniknely 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " BIAŁE PLAMKI NA PAZNOKCIACH"

Przewiń na górę