- AutorOdp.
- 9 stycznia 2007 at 15:11
jennyharris mam włażnie przed sobą krem cepan[nie jest przezroczysty] ma kolor jasno żółty[no chyba, że sie popsuł bo może był i biały nie pamiętam. kosztuje ok 10-20zł jest to krem który stosuje się miejscowo[nie smarujesz całej twarzy, stosuje się go na róznego rodzaje blizny między innymi na blizny po trądziku. Osobiżcie tego nie stosuję bo nie mam potrzeby, mój brat to miał stosować[ na blizny ale takie po wypadku] ale nie przywiązuje zbytnio uwagi do wyglądu więc nie wiem jak to działa
24 marca 2011 at 09:40Hej nie wiem czy mażć Cepan pomaga bo nie korzystałam. Z moja blizną pod okiem poradziłam sobie mascią contratubex i oczywiżcie musiałam uzbroić się w cierpliwożć i tak jak przedmówczyni nawet nie zauważyłam kiedy blizna znikła. Ale wiem że czasami nie czasu, aby czekać miesiac czy dwa na efekty codziennego smarowania i w takich przypadkach na pewno dobrym rozwiązaniem jest laser frakcyjny. Zabiegi nie są bezbolesne i nie należą do tanich ale to podobno w tym momencie najlepszy sposób pozbywania się blizn pooperacyjnych, potradzikowych oraz powypadkowych.Zresztą ostatnio przeczytałam artykuł na temat terapii likwidacji blizn i powiem szczerze że trochę się do tego przekonałam. Jak ktoż będzie zainteresowany to mogę przesłąć link, a dodam że zabiegi w tej terapii z tego co doczytałam mogą być tańsze nawet 50 % tańsze
5 kwietnia 2011 at 09:39Niektóre zabiegi u kosmetyczki też pomagają na blizny, ja byłam na peelingach kwasami owocowymi w salonie cece to po nich są dużo mniej widoczne I płytsze, włażciwie trzeba się dobrze przyjrzeć żeby w ogóle coż zobaczyć, ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie więc zawszę sie dopatrzę żladu ale myżle że inni ludzie nie widzą.
11 kwietnia 2011 at 08:46To prawda na efekty po takim zabiegu trzeba trochę poczekać proces gojenia i odbudowy jest długotrwały więc tutaj też cierpliwożc jest wskazana, ale efekt na pewno większy.
19 kwietnia 2011 at 10:31[usunięto_link] wrote:
Prawda jest też taka, że czasem to trzeba ruszyć i pozbyć się pryszcza 🙂
Włażnie, czasami trzeba go usunąć bo np. mi jak czasami coż wskoczy i go nie ruszam to on sobie siedzi i siedzi a jak go wycisnę to znika. 🙂
A co do blizn to myżlę, że musisz uważać przy wysikaniu a poza tym stosować peeling, żeby żlad zszedł razem z martwym naskórkiem.
26 kwietnia 2011 at 08:26Z tą cierpliwożcią to różnie bywa, jak się wydało sporo pieniędzy to się oczekuje szybkich efektów. Wiem coż o tym, sama jestem po Fraxelu, po usunięciu pieprzyka została mi blizna. Zabieg się udał, ale nie widzieć dlaczego na ostateczny efekty czekałam ok 3 miesięcy. Także możecie sobie wyobrazić jak się z tym czułam. Ale na szczężcie wszystko dobrze się skończyło. Tu nie ma reguły, większożć osób już po miesiącu widzi poprawę a niektórzy muszą czekać parę miesięcy, ale efekty są żwietne.
26 kwietnia 2011 at 16:06kolezanka z grupy z policealnej AP ma podobny problem ale zlagodzila sobie buzie jakismis masciami z tego co wiem. byc moze byly tez jakies zabiegi. w sumie podpytam na najblizszych zajeciach, ale to dopiero w maju
9 maja 2011 at 12:44Zgadzam się w pełni z poprzednią wypowiedzią. Trzeba bardzo na to uważać, sama korzystałam akurat z zabiegu Thermage na opadające powieki, w kilku gabinetach spotkałam się z Therma Lifting itp. gdzie sugerowano to samą jakożć zabiegu, tylko że trzeba go powielać parę razy, a w przypadku oryginalnego Thermage wystarczy wykonać zabieg tylko raz, żeby ujędrnić skórę. Nie dajcie się oszukać, najlepiej sprawdzić wiarygodnożć danego gabinetu przez spis adresów miejsc gdzie są dostępne urządzenia Fraxel czy Thermage.
19 czerwca 2011 at 19:00@Kaśek wrote:
hm, ale to raczej nie są blizny, tylko plamki, jak nałożę podklad to ich nie widać…
blizny… mam to samo. kosmetyczka nie zostawila mi zludzen 🙁
poradzila wcierac sok z cytyrny – wit C rozjasnia ( no i dziala przeciwstarzeniowo)
stosuje tez ACNA DEERM – masc przeciwtrondzikowa do kupienai w aptece zaniecale 20zl
zaden super krem wybielajacy nie pomoglplanuje tez serie plilingow zluszczajacych – mysle ze to naprawde moze pomoc na takie blizny. „zdarcie” skory by nowa juz nei miala tych bliznek. tak wiec analizuje oferty (i ceny) salonow 🙂
16 sierpnia 2011 at 15:17Oriflame wypużcił ostatnio serum Ecollagen Pore and Line Minimiser.
Mimo dziwnej konsystencji efekt jest bardzo dobry!
😀20 października 2011 at 14:25Na blizny po pryszczach No scar. Sama go używam bo też mam z tym problem. Daje sobie z nimi radę całkiem dobrze.
23 grudnia 2011 at 11:15hmm kremy z kwasami są fajne, polecam tu zwłaszcza effaclar duo, bo działa fajnie ale jest przy tym delikatny, nie wysusza tak jak inne kosmetyki tego typu. 2 tygodnie i plamy będą prawie niewidoczne 😉
22 grudnia 2014 at 20:57Na blizny potrądzikowe możesz stosować mażć Cepan lub No-Scar. W aptekach znajdziesz również kremy rozjażniające przebarwienia. W redukcji blizn mogą pomóc zabiegi laserowe lub zabiegi karboksyterapii
27 stycznia 2015 at 12:48ja bym Ci na początek poradziła iżć do jakiejż dobrej dermatolog niech coż doradzi 🙂
29 stycznia 2015 at 00:05Z tego co słyszałam, to nie zaleca się wyciskania pryszczy. O kosmetyk na blizny po pryszczach możesz zapytać w aptece – powinni pomóc. Myżlę, że po latach i tak same zanikną lub staną się ledwo zauważalne. Zanim następnym razem wyciżniesz pryszcza, zastanów się czy nie warto pozbyć się go w inny sposób, tak aby nie zostawały blizny.
- AutorOdp.