- Ten temat ma 34 odpowiedzi, 28 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 9 lat, 1 miesi膮c temu przez
Jogoobelka.
- AutorWpisy
- 30 stycznia 2015 o 11:54 #22349
mo偶e zamiast testowa膰 tych wszystkich preparat贸w krem贸w itp. wizyta u dermatologa ? Etiologia powstawania tr膮dziku jest bardziej z艂o偶ona… A z tego co opisujesz wynika mi na przebarwienia… 馃槈 cz臋sto zapominamy, 偶e niekt贸re preparaty zawieraj膮 zwi膮zki, kt贸re z promieniami s艂onecznymi mog膮 nam da膰 jak偶e pi臋kne przebarwienia.. a mo偶e wystarczy uda膰 si臋 do salonu kosmetycznego gdzie po prostu skorzystacie z zabiegu kwasami chemicznymi ? szkoda, 偶e nadal wi臋kszo偶c z was uwa偶a, 偶e kwas „spali” buzie, 偶e po zabiegu nie b臋dzie mo偶na si臋 pokaza膰 itp. mit, je偶li chodzi o zabiegi, kt贸re wykonuje kosmetyczka to kwasy s膮 zazwyczaj o niskim st臋zeniu i pH. Wiadomo im ni偶sze pH to penetracja b臋dzie bardziej wnikliwa, ale pamietajmy,偶e nie jest to zakres kwas贸w medycznych, kt贸re wykonuje lekarz/ dermatolog… wtedy sk贸ra schodzi p艂atami…
Postaw膮 jest regularne z艂uszczanie nask贸rka. Po takich zabiegach sp艂yc膮 si臋 blizny, zmarszczki, rozja偶ni膮 przebarwienia a sk贸ra odzyska blask… i oddech ;D blokujemy j膮 ci膮gle kremami ( pomijam fakt ze czesto s膮 dobierane nie odpowiednio do rodzaju cery, ale to inna historia) pudrami, fluidami ci臋zkimi itp. a sk贸ra potrzbuj臋 z艂uszczania 馃榾
same znikn膮… tak, jasne;) a hormony? a z艂a piel臋gnacja, mo偶e pot臋gowa膰 problem.
Zobaczcie ile ludzi w wieku 30+ ma problem!
Tr膮dzik nie jest tylko domen膮 nastolatk贸w:)20 marca 2015 o 06:57 #22348Nie mam poj臋cia co pomo偶e na blizny ale na przebarwienia po tr膮dziku (bo chyba bardziej o to chodzi艂o) powinna zadzia艂a膰 skoncentrowana witamina C (nak艂adana na twarz, nie ta doustnie :)) – rozja偶ni i rozpromieni cer臋 馃檪
26 marca 2015 o 11:18 #22335Na blizny czy przebarwienia po tr膮dziku,bardzo skuteczny b臋dzie zabieg korekcji laserowej wykonany w dobrym studiu kosmetycznym,samodzielnie na pewno od tak sobie nie pozb臋dziesz si臋 ich.
29 grudnia 2016 o 20:18 #207495hej, jestem zapisana na zabieg laserowego usuwania blizn po tradziku, mam okropne slady na brodzie i wlasnie z tad bede usuwala, czy ktoras z Was miala taki zabieg, w tym miejscu i powie mi jak bardzo bolesne to jest i jak dlugo wszystko sie goi?
17 czerwca 2017 o 13:04 #208010Fajnie mozna rozjasnic takie zmiany domowym tonikiem z rumianku i cytryny, dosyc szybko sie rozjasniaja. Mozna tez skutecznie ukryc pod makijazem, ja mam bardzo dobrze kryjacy korektor z Golden Rose, Concealer & Corrector Crayon, ktory wszystko ukrywa. A dzieki temu, ze seria ta ma az 7 odcieni bez problemu dobralam idealny dla siebie.
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.