- AutorOdp.
- 24 wrze艣nia 2009 at 21:22
Witam
8 dni temu mialam wypadek samochodowy. No i podczas tego wypadku pas bezpieczenstwa bardzo mocno wbil mi sie w klatke piersiowa. Mialam straszne bole mostka, zrobiono mi w szpitalu rtg ktore niestety nic nie wykazlo, kazano mi powtorzy rtg ze skierowaniem na mostek, co jak sie dowiedzialam kosztuje 60 zl 馃檮 po za tym wydaje mi sie ze nie jest zlamany…
Przez pierwsze kilka dni po wypadku bol byl tak silny ze ledwo moglam sie poruszac. Teraz juz, 8 dni po wypadku, bol zelzal, moge sie jako tako swobodnie poruszac jednak nadal bardzo boli kiedy np. kaszle, kicham, smieje sie, odbija mi sie, mam czkawke, troche tez boli jak podnosze sie np. z lozka.
I tu mam pytanie: czy ktoras z was miala cos podobnego? Chcialabym wiedziec ile taki bol moze mniej wiecej jeszcze trwac i kiedy mam zaczac sie niepokoic ze jednak moze byc zlamany 馃槈Pozdrawiam
24 wrze艣nia 2009 at 22:51Ja ju偶 dawno na Twoim miejscu zacze艂abym si臋 niepokoi膰, zr贸b jak najszybciej badania.
25 wrze艣nia 2009 at 06:31zaraz…szkoda ci 60 zyla na przeswietlenie??? 馃槸
25 wrze艣nia 2009 at 08:39Nie jest mi szkoda, ale wole nie wydawac jesli nie jest to az tak konieczne.
Nie o to pytalam.
25 wrze艣nia 2009 at 11:38[usuni臋to_link] wrote:
Nie jest mi szkoda, ale wole nie wydawac jesli nie jest to az tak konieczne.
Nie o to pytalam.
no to niech boli cie dalej…
25 wrze艣nia 2009 at 12:53Parvati czytaj ze zrozumieniem. Nie prosze o rade tylko pytam czy ktos mial cos podobnego i jak dlugo to trwalo.
25 wrze艣nia 2009 at 18:37my偶l臋, 偶e to nic powa偶nego, skoro prze偶wietlenie nic nie wykaza艂o.
musisz si臋 jednak liczy膰 jeszcze z istnieniem tego b贸lu przez my偶l臋 kilka miesi臋cy, bo z tego co zrozumia艂am ko偶膰 jest silnie obita.P.S. to na pewno nie z艂amanie skoro b贸l przechodzi.
P.P.S. mi te偶 by by艂o szkoda 60 z艂 na badanie, kt贸re nie jest konieczne.25 wrze艣nia 2009 at 22:08Je偶li chodzi o zdrowie to nigdy nie powinno by膰 szkoda i nie wa偶ne jaka to kwota!
Za jaki偶 czas przejd膮 Ci te b贸le, a za kilka lat oka偶e si臋 偶e co偶 tam by艂o naruszone i b臋dzie Ci臋 to wi臋cej kasy kosztowa艂o ni偶 60 z艂, nie wspominaj膮c o cierpieniach i b贸lu jakie mog膮 za tym si臋 kry膰!
26 wrze艣nia 2009 at 11:50nawet je偶li masz racje to s膮 ma艂e szanse, na to 偶e w polskim szpitalu odkryj膮 co偶 w wczesnym stadium.
27 wrze艣nia 2009 at 09:01Malinka-1,5 roku temu mia艂am wypadek samochodowy-by艂o podobnie tzn pas bezpiecze艅stwa szarpn膮艂 mnie tak mocno,偶e w pierwszej chwili my偶la艂am,偶e w og贸le z艂ama艂 mi 偶ebro,opr贸cz tego poduszka powietrzna gdy si臋 otwiera艂a strzeli艂a mi w twarz i mia艂am wielk膮 cerwona plam臋 (co偶 w stylu takiego podsk贸rnego wylewu ma艂ego) na czole…
W szpitalu porobili i rentgeny z ka偶dej mo偶liwej strony i do tego usg,偶eby sprawdzi膰 czy narz膮dy wewn臋trzne s膮 ca艂e-wszystkie wyniki by艂y dobre. Mimo to bola艂o bardzo i jeszcze d艂ugo-szczerza m贸wi膮c te 偶ebra st艂uczone od szarpni臋cia pasa bola艂y jeszcze ze 2 tygodnie p贸藕niej-napjpierw mocno a potem ju偶 tylko przy bardziej energicznych ruchach,kaszlu,podnoszeniu r膮k do g贸ry… Plama z czo艂a znikn臋艂a dosy膰 szybko,mia艂am tez krwiaka przy kolanie i ten te偶 do偶膰 d艂ugo schodzi艂 i mocno bola艂.
A to boli Ci臋 mniej wi臋cej w miejscu przez kt贸re przechodzi艂 pas czy od uderzenia w co偶?!Je偶eli w szpitalu powiedzilei Ci,偶e wszystko jest ok to my偶l臋,偶e tak jest. gdyby偶 mia艂a z艂amany mostej to b贸艂 by艂by nie do wytrzymania i nawet oddycha艂oby Ci si臋 ci臋偶ko-no i napewno sam z siebie by nic nie zel偶a艂. Po wypadku dochodzi si臋 do siebie troch臋 czasu-trzeba to przeczeka膰 i by膰 czujnym-czy przykre dolegliwo偶ci nie nasilaj膮 si臋 bardziej-bo z biegiem czasu powinny z lekka ust臋powa膰-ale tak jak m贸wi艂am z dnia na dzie艅 napewno Ci nie przejdzie.
Trzymaj si臋 i nie martw na zapas:) Napewno jest dobrze-ja tam cierpia艂am z 偶ebrami ponad 2 tygodnie.
27 wrze艣nia 2009 at 10:21nie wiem jak to jest. nigdy nie mia艂am wypadku. mam nadziej臋, 偶e nie b臋d臋 mie膰 nigdy.
29 wrze艣nia 2009 at 08:57Lady Kala i PannaAnna:
Dziekuje, wlasnie o takie odpowiedzi mi chodzilo 馃檪 W srode beda 2 tygodnie od wypadku, bol zelzal, pobolewa tylko przy gwaltownych ruchach czy przy czknieciu.8 lipca 2019 at 14:42Dziewczyny mam pytanie, rok temu uderzy艂o mnie auto w nog臋. Po tym wszystkim mia艂am ortez臋 je藕dzi艂am na rehabilitacj臋. Niestety straci艂am lekko czucie z przodu i noga po wi臋kszym wysi艂ku staj臋 si臋 ca艂a obola艂a. Czy co艣 na to mo偶na poradzi膰? LEKARSTWA LUB PONOWNA REHABILITACJA?
- AutorOdp.