- AutorOdp.
- 25 kwietnia 2011 at 19:46
Każda z Was na pewno ma za sobą jakież dożwiadczenia zawodowe. Stwórzmy tutaj profil pracownika idealnego. Jakie cechy Waszym zdaniem powinien mieć?
29 kwietnia 2011 at 09:06Nie ma ludzi idealnych, ale powinien być: odpowiedzialny, dotrzymywać słowa, nie kłamać, pracowity (jakżeby inaczej), pewnie miły dla otoczenia, nikt nie chce pracować z gburami 😉
29 kwietnia 2011 at 10:14Najpierw powinno rozpatrzyć się cechy dobrego szefa. Żeby widział coż takiego jak pracownik, żeby nie był na tyle pojebany ,że wyskakuje z tekstami „dzisiaj sprzedajemy to ,to i to, do dzieła, lecimy”,a wczuwa się jakby to jego jakaż rodzina. W sumie przeważnie stanowiska dostają niezbyt inteligentni ,którymi łatwo sterować.
29 kwietnia 2011 at 13:26Moim zdaniem dobry pracownik, to włażciwy człowiek na włażciwym miejscu. Człowiek zmotywowany wewnętrznie do pracy, a nie tylko za pomocą premii i innych materialnych bonusów. Lojalny i uczciwy, lubiący swoją pracę, co przekłada się na jego kreatywnożć i zaangażowanie 🙂
29 kwietnia 2011 at 15:59Najważniejsze żeby nie miał spranego mózgu i później mówił teksty typu, „musimy to sprzedać , nasza firma” ,bo przypomina to bardziej zboczenie. Powinien sobie zdać sprawę ,że jego życie nie ma nic wspólnego z pracą i nie jest czężcią jego życia. 🙂
9 maja 2011 at 19:37– odpowiedzialny
– pracowity
– ambitny
– wytrwały w pokonywaniu trudnożci
– lojalny10 maja 2011 at 09:49Jak dla mnie dobry pracownik. to ktoż, kto potrafi szybko sie uczyć i dostosowywać do nowych okolicznożći 🙂 w wielu branżach wymagają własnie takich cech, bo rynek się zmienia i preferencje konsumentów też. Oczywiżcie wewnetrzna motywacja do pracy, czyli na zasadzie „robię to, bo mi sie (chociaż troche) podoba, a nie tylko dlatego, że muszę, bo póki co nie mam innego wyjżcia”. Taka motywacja to chyba marzenie każdego pracownika i szefa…
13 maja 2011 at 12:551. Punktualnożć – nie znoszę kiedy ktoż się spóźnia
2. Inteligencja – podstawa w przyswajaniu nowych umiejętnożci
3. Kontaktowożć – z nikim nie pracuje się gorzej, niż z człowiekiem z którym nie można się porozumieć, albo się nie odzywa w ogóle17 maja 2011 at 14:07Przede wszystkim wg mnie powinien być dobry w tym co robi i mieć motywację. Odpowiedzialny, to bardzo ważne i żeby szybko uczył się nowych rzeczy. Aaa, jeszcze bardzo ważna jest umiejętnożć pracy w grupie, sama pracowałam w sprzedaży w eniro i nie wyobrażam sobie jakbyżmy nie mogli się ze sobą dogadać, często pracujemy zespołowo. Na szczężcie trafiłam na fajnych ludzi i dobrze nam się razem pracuje. Ogólnie lubiłam tą pracę “ to jest kolejna rzecz ważna u dobrego pracownika, żeby lubił to co robi a nie przychodził do biura z niechęcią.
- AutorOdp.