- AutorOdp.
- 24 maja 2009 at 11:00
Anonymous
Guest- Tematów: 10
- Odp.: 102
- Zapaleniec
jak wygladaja objawy ciazy w przypadku,gdy bierze sie tabletki?
Bo przeciez krwawienie jest z odstawienia,wiec jak rozpoznac ciaze?27 maja 2009 at 11:16Anonymous
Guest- Tematów: 10
- Odp.: 102
- Zapaleniec
nikt nie wie?Liczylam na to,ze pare osob wie cos o tym.
29 maja 2009 at 07:00Brałam tabletki antykoncepcyjne (Novynette) w celu uaktywnienia czynnosci moich jajnikow(cierpie na PCOS).
Po 1 opakowaniu w przerwie 7dniowej nie wystapilo krwawienie. Zglosilam sie do lekarza, zlecil USG, nic wiecej nie mowil, nie pytal.
Po 7miu dniach rozpoczelam kolejne opakowanie wedle zalecen, jednak strasznie zle sie czulam. Nudnosci, wymioty, bole brzucha. Dla pewnosci zrobilam test ciazowy. Wyszedl pozytywnie. Bylam w szoku, desperacji, zrobilam jeszcze jeden test tego samego dnia. Wynik ujemny. Trzeci test – wynik pozytywny. Po tych bieganinach do apteki i z powrotem do domu(kazdy test byl inny), zapisalam sie znow do lekarza, jednak innego.
Ginekolog zlecil mi badanie krwi na B-HCG w celu okreslenia czy rzeczywiscie jestem w ciazy czy nie.Moje pytanie czy naprawde moge sie ludzic ze to nie ciaza a jakis blad w wyniku nieprawidlowego dzialania mojego ukladu rozrodczego? 🙁
29 maja 2009 at 07:03chcialam dodac, ze nie pominelam zadnej dawki i wszystkie tabletki przyjmowalam o tej samej godzinie :/
6 czerwca 2009 at 20:41Wiadomo, że tabletki nie dają 100% pewnożci. Ale jak będziesz w ciąży to na pewno w którymż miesiącu nie będzie krwawienia. A jeżeli masz obawy – kup test ciążowy. Branie tabletek w trakcie ciąży jest niewskazane.
- AutorOdp.