- AutorOdp.
- 10 maja 2010 at 14:15
chyba lepiej będzie się tam p****żć i zapytać.
23 czerwca 2010 at 21:42W szkołach policealnych nie ma egzaminów i liczy się kolejnożć zgłoszeń.
13 lipca 2010 at 21:08A może warto ten rok przeznaczyć na naukę czegoż potrzebnego w dzisiejszym życiu? Myżlę tu o kursach językowych, czy komputerowych – to się dzisiaj bardzo przydaje przy szukaniu pracy. Jeżli dobrze zrozumiałam jesteż z Warszawy, a tam chyba nietrudno o fajne kursy. Wiem, że np. w Krakowie, czy Olkuszu działa bardzo fajna szkoła językowa (Axon), w której przez rok można się porządnie nauczyć angielskiego – raczej nie bedziesz tego żałować.
22 lipca 2010 at 12:33hmmm albo za rok zdawac mature;)
6 września 2010 at 11:06to zalezy gdzie chce potem pracowac, po co robic kurs komputerowy jak pozniej np chcialby klasc plytki np w lazience, czy w kuchni to powinien zajac sie wlasnie takim kursem , tacy dobrzy fachowcy tez kupe kasy zarabiaja, tylko fakt musi byc dobry w swoim fachu.
9 września 2010 at 14:03no włażnie… myżlę, że więcej strachu jest przed matura.. pójdziesz i zdasz bez problemu bo to nie jest nic trudnego! Więcej gadania na temat stresu a faktycznie usiądziesz przed egazm i stres minie:)
A czekając za wynikami będzie luzik:D
nawet zapomnisz, że tak się bałaż.. mnie osobiżcie nawet nie chciało iżć odebrać..
Głowa do góry i nie poddawaj się!Tak liczy się kolejnożć zgłoszeń..:) także tylko żwiadectwo ukończenia Lo i żmigać do takiej szkółki.. to na pewno alternatywa dla tych, którzy faktycznie nie czuja się na siłach aby przystępować.. ale myżlę,że warto naprawdę chociaż spróbować i uwierzyć w siebie!!
A jaki kierunek? by cie interesował?? Na jaka policealna chcesz sie wybrać?
6 marca 2012 at 10:30Moim zdaniem zdecydowanie nie mozna zmarnowac tego czasu i jednak zdecydowac sie na dobre studium. Wiem ze wiekszożc moich koleżanek w takiej sytuacji wybierało studium zwiazane z wizażem i charakteryzacja. To chyba jedno z najlepszych rozwiązań.
23 grudnia 2014 at 10:32Jeżeli chodzi o szkołę policealna to matura jest nie potrzebna, ale są egzaminy zawodowe, tak jak w przypadku technikum. Jest to dobra sprawa jeżeli chce się mieć zawód i dalej pracować w tym zawodzie co się zdało, ale jak wiadomo w tych czasach trudno jest o prace w zawodzie, jedynie po znajomożci :p ale taki papierek zdanego egzaminu zawodowego jest bardzo przydatny, jak nie teraz to na przyszłożć.
27 listopada 2018 at 12:47A ja tam uważam, ze mature warto mieć. Potem przynajmniej w razie czego masz jakąs przepustkę na studia. Druga sprawa to tez przygotowanie do matury. U mnie w szkole , Niepublicznym Liceum nr 6 przy ul. bacha w Warszawie świetnie nas przygotowali. Wielu ludzi podostawało się na swoje wymarzone kierunki 😉
21 stycznia 2019 at 14:38chyba za granice tylko
- AutorOdp.