- AutorOdp.
- 5 marca 2008 at 13:11
Czy sprawnosc fizyczną można wyrobic w kazdym wieku? Mam 19 lat i nigdy nie cwiczylam na lekcjach w-fu z powodów zwolnien. niewiem jak to zrobic zeby byc sprawną fizycznie. Pokresle ze mam nadwage i zaczelam wlasnie stosowac zdrowe pokarmy i zaczelam robic brzuszki. Jednak mam wielkie problemy, Nawet kiedy wstaje z łóźka bolą mnie nogi bo poprzedniego dnia przeszlam sie na spacer i takie inne. Pomóżcie
5 marca 2008 at 15:06Sprawnożć fizyczną można wyrobić w każdym wieku na pewno olimpijczykiem nie zostaniesz, ale możesz spokojnie ćwiczyć . Polecam basen powoli i sama dobierasz tempo pływania do tego bardzo fajnie „gubi” sie kg tylko oczywiżcie nie od razu. Na to potrzeba czasu. I absolutnie zawsze przed każdą aktywnożcią fizyczną rozgrzewka. Dobrym pomysłem jest aqua aerobik 🙂 na pewno znajdziesz coż dla siebie co ci sie spodoba;) tylko się nie zniechęcaj na wyrobienie aktywnożci trzeba jak we wszystkim czasu i chęci 😀
5 marca 2008 at 17:45własnie w tym problem, ze to nie byly zwolnienia zalatwiane czy cos takiego. Nie moglam cwiczyc bo jeździlam caly czas po szpitalach, moja choroba tyczy sie własnie tego ze nie moge kozystac z basenów i w tym nawiekszy problem, bo kiedys uwielbialam pływac. Czyli zostają mi tylko takie cwiczenia jak rower i bieganie
5 marca 2008 at 17:56sisi możliwożci jest multum 🙂
-aerobik
-siłownia
-fitness
-rower
-rolki
-długie spacery
-nording walking
-gimnastyka
nie musi to być koniecznie basen i nie musi to być w wodzie prawda 🙂5 marca 2008 at 18:09najgorzej jest zacząc to wszytko. niewiem czy się szybko wkręce w to, ale wiem ze chce tego. Bo nawet sprzątanie domu mnie męczy, a jak mam odkurzac to plecy mi pękają. Dziekuje wam za pomoc. Jesli bedziecie miały jeszcze jakies pomysły czekam na odpowiedzi 🙂
6 marca 2008 at 18:47sisi trzymam kciuki
pamiętaj że najważniejsza jest motywacja i systematyka ❗ ❗ ❗10 marca 2008 at 11:12Sisi bardzo proszę [usunięto_link]
tu masz trening dla zapracowanych wiec pewnie i Ty znalazłabys jakies elementy dla siebie. Nie trzeba przecież naraz wszystkich ćwiczeń wykonywać. Spokojnie pokoleji
10 marca 2008 at 22:15ja cwicze wlasnie na nich bardzo przyjemne.
13 marca 2008 at 19:49miałam podobny problem, jak Ty sisi. Przez 5 lat miałam zwolnienie lekarskie z powodu problemów z sercem, przy czym niedawno okazało się, że problemy te wynikają z za małej aktywnożci fizycznej, czysty obłęd 😯 Ale może o lekarzach pisać nie będę, bo cenzura tego nie przepużci 😆
Od pół roku ćwicze na w-fie. Początkowo było ciężko, miałam wszystkiego dożć, ale się zawzięłam. Staram się zdrowo odżywiać, kiedy mam czas ide piechotą, a nie jade autobusem, chodzę na spacery, na 4 piętro zsuwam po schodach i czuje się coraz lepiej. Przedrmną jeszcze długa droga, ale w końcu najtrudniejszy pierwszy krok 😀 Trzymam za Ciebie kciuki 😉13 marca 2008 at 21:42widzę że dużo osób robi ćwiczonka ze schudnijmy.pl 😀 ja też
to mój zestawik [usunięto_link]14 marca 2008 at 21:58a robi ktoż z was ćwiczenia na cellulit z tej stronki?
15 marca 2008 at 16:36ja widziałam te ćwiczenia na tej stronie ale nie mogę się zdecydować nie wiem, który zestaw mam wybrać, a te ćwiczenia na cellulit to jak? pomagają?
15 marca 2008 at 23:50tez polecam ćwiczonka: siłownię, joge i wiele innych: [usunięto_link]
16 marca 2008 at 17:52no ja robię te ćwiczenia na cellulit ze stronki schudnijmy.pl jak już wyżej pisałam, już od miesiąca, widzę poprawę ale ja oprócz tego stosuje jeszcze masaże i biore clarinol cla
19 marca 2008 at 13:48Sisi! najważniejsze ze zauważylas problem. proponuje taki zestaw: dieta, ćwiczenia, suplementacja diety.
Główną zasadą w diecie jest to by jeżć jak najczężciej a w jak najmniejszych ilożciach. Tak byż nie odczuła głodu, bo wtedy zjesz więcej niż powinnaż.
I ćwiczonka, tu koleżanki polecają różne.
I jakież CLA najlepiej. Ono poprawia tez jędrnożć skóry, oprócz tego, że wzmaga przemianę materii. Clarinol np. jest nie zbyt drogi- kosztuje ok. 60zł za 60 tabl. Ale decyzja oczywiżcie należy do Ciebie. Jednak nie polecam kupowania, mało znanych tabletek, nie wiadomo jakiego producenta… różnie się to może skończyć. - AutorOdp.