• Autor
    Odp.
  • CloseToYou
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Witam… 30 czerwca wyjeżdżam nad morze i potrzebuję schudnąc pare kilo (dokładnie 6-7). Aktualnie waże 69 i mam 170cm wzrostu. Ostatnio się wzięłąm za siebie a mianowicie: robie aerobiczną 6 weidera, nie jem słodyczy. nie jem po 18, staram sie na żniadanie i na kolacje jeżć płatki oraz ćwiczę codziennie na steperze 30 minut (steper ukożny).
    Myżlicie że mi się uda?

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

jeżli w tym wytrwasz to na pewno ! 🙂

powodzenia

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

nie, nie uda sie.

nawet jesli sie uda to kosztem wyniszczenia organizmu. efekt jojo masz potem gwarantowany.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

nie, nie uda sie.

nawet jesli sie uda to kosztem wyniszczenia organizmu. efekt jojo masz potem gwarantowany.

Czym niby miałaby sobie zaszkodzić?

To czy Ci się uda zależy też ile sportu uprawiałaż dotychczas. Jeżli zero, a teraz zamierzasz ćwiczyć tyle ile napisałaż to powinno Ci się udać pare kilo zrzucić. Powodzenia.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Po pierwsze: A6W nie spala tłuszczu z brzucha tylko rzeźbi miężnie-co Ci z wyrzeźbionych miężni skoro i tak pewnie będa nadal niewioczne od tkanką tluszczową?!

Po drugie: Samo „niejedzenie” slodyczy nic nie pomoże jeżli no w ciągu dnia będziesz jeżć węglowodany pod inną postacią (chociażby w postaci makaronu!)
    Radzę obliczyć i ułożyć sobie zbilansowaną dietę niskoweglowodanową,dobra byłaby np proteinowa skoro ćwiczysz,dieta może być o ujemnym bilansie kalorycznym i fajnie jakby była dostosowana do Twojego indywidualnego zapotrzebowania kalorycznego (o tym jak się to wszystko liczy i ustala jest pełno stron w internecie-nie chce mi się ciągle tego samego pisać!)

Po trzecie: uważaj ze stepperem,często i dlugotrwale stosowany przyczynia się do znacznego obciążenia kolan! A z nimi nie ma żartów!

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Po pierwsze: A6W nie spala tłuszczu z brzucha tylko rzeźbi miężnie-co Ci z wyrzeźbionych miężni skoro i tak pewnie będa nadal niewioczne od tkanką tluszczową?!

Jestem pewna, że 100 razy lepiej znasz się ode mnie na treningach i innych pierdołach, ale ćwiczenia – jakie by one nie były – spalają tłuszcz! 6stka Weidera także!
    Jednak zakładając, że oponke masz sporą przy takiej wadze, sama 6stka Ci nie pomoże. Oprocz tego mogłabyż np pobiegać, skakać, czy pływać. No i mniej jeżć.

CloseToYou
    Member
    • Początkujący

Nie mam aż tak sporej tej oponki.. brzuch jest dożć twrady, więc nie wiem czy mam tam aż tak dużo tłuszczu.. Moim największym problemem są nogi, no i może trochę pożladki.. 6 weidera robię głownie dlatego, że brat robi i mnie wciągnął więc razem robimy 🙂
    I jeszcze jedno pytanie… czym mogę zastąpić węglowodany ?

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Oczywiżcie Józiu,że A6W spala tłuszcz w jakims sensie,ale z założenia jest to ćwiczenie modelujące ale podczas tego wysiłku tłuszcz faktycznie się spala-ale w niewielkim stopniu! Tak samo jak podczas treningu siłowego się przy okazjii spala tłuszcz ale sa to ćwiczenia rzeźbiące!
    Od spalania tluszczu są aeroby a od rzeźbienia trening siłowy,modelujący!
    Przecież podczas prasowania,sprzatania,nawet leżenia też jakąż ilożć kalorii spalamy a nikt nie powie,że odchudza się i od tego czasu bardzo dużo prasuje-po 2godziny dziennie!
    Aeroby (zwłaszcza w formie interwałów) sa poprostu bardzo skuteczne ae jak kto woli-jak dla mnie tro róbcie 6weidera nawet i cały dzień 😈

Węglowodany powinno się ograniczyć i zastapić ich nadmiar w diecie białkiem,nnkt a jak już węglowodany to te zlożone a nie monosacharydy bo złożone są najlepszym źródlem energii,są dłużej trawione-więcej energii się na to trawienie zużywa a co za tym idzie zwiększa się ilożćkalorii spalanych spoczynkowo! Do tego węgle złożone nie powodują skoków cukru w organizmie (nagły skok-rozdrażnienie,podenerwowanie a później szybki spadek-brak energii,trzęsące się ręce,uczucie osłabienia!)
    Zeby dieta była jak najbardziej skuteczna i nie wyniszczyła organizmu trzeba ją obliczyć i zbilansować-są w necie podane sposoby jak się to liczy! Nqjpierw liczysz Twpoje zapotrzebownie kaloryczne uwzględniając pracę,ilożć godzin snu,czas i intensywnożć ćwiczeń w ciągu dnia,wiek,masę ciała itd potem to opdpowiednio obcinasz,żeby bilans kaoryczny był ujemny i rozkładasz to na węglowodany,tłuscze,białko… Bilansujesz i pozostaje tylko wybrać pożywienie i sposób przygotowania tego pożywienia które pokryje zapotzrebowanie na poszczególne skladniki!
    Brzmi jak trudne zadanie matematyczne a jest to proste-w necie znajdziesz jak krok po kroku powyznaczać poszczególne rzeczy!

CloseToYou
    Member
    • Początkujący

Dzięki ;* 🙂
    I chyba zmienie A6W na aeroby 😉
    pozdrawiam 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Nie musisz nic rezygnować-wystarczy uzupełnić aerobami!
    Piknie wyrzeźbione miężnie brzucha to atut-a tak mało kobiet je ma,nawet jak maja płaskie,twarde brzuszki to bardzo rzadko ktoraż ma zaznaczone miężnie a zwłaszcze te skożne są sexy!

krycha78
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 13
    • Bywalec

ale założenia zmian masz dobre. Ograniczenia żywieniowe, ćwiczenia, nie jedzenie po 18. Samo to powinno wywołać jakież pozytywne zmiany 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy to się uda?"

Przewiń na górę