- AutorOdp.
- 12 listopada 2013 at 19:02
Według mnie trzeba ale w umiarkowanych ilożciach i w zależnożci od zapotrzebowania:) I najlepiej mineralną.
12 grudnia 2013 at 16:16Jak najwięcej trzeba pić wody najlepiej nie gazowanej.
20 marca 2014 at 15:01Codziennie powinniży pić około 1,5 litra wody aby uzupełnić niezbędne nam mikroelementy, najlepsza woda jest źródlana. Ni powinniżmy pić gazowanych wód, a jedynie te wysoko zmineralizowane typu Piwniczanka, Kryniczanka.
28 marca 2014 at 08:26Picie wody (niegazowanej, żredniozmineralizowanej) może przyżpieszyć metabolizm nawet do 30 procent.
29 marca 2014 at 14:17Przecież woda to podstawa przy dobrej diecie i odchudzaniu.. Ja konsultując się regularnie z dieteykami zalecam swoim pacjentom spożywanie 2l dziennie sprawdzonej wody mineralnej (zawierającej znikome ilożci kalorii) poprawiającej metabolizm i przyspieszającej przemianę materii. Bez wody nie ma odchudzania, ani tym bardziej dobrego zdrowia organizmu
3 kwietnia 2014 at 16:42woda to podstawa, ale ja do swojej wody dodaję glukozę, bo sama woda wypłukuje, a to chodzi o nawadnianie i utrzymywanie składników mineralnych w organizmie zwłaszcza przy uprawianiu aktywnożci fizycznej 😉
23 kwietnia 2014 at 14:02Wiecie, ja piję bardzo dużo wody tyle, że gazowanej. Od takiej bez bąbelków mnie po prostu odrzuca. Próbowałam przerzucić się na niegazowaną, ale nie dałam rady.
14 lipca 2014 at 16:06Moim zdaniem jest ważne, ale czy bardzo tego nikt tak do końca nie udowodnił. Ale na pewno lepsze niź napoje gazowane farbowane.
1 sierpnia 2014 at 04:56Oczywiżcie że woda jest lepsza niz napoje gazowane, ale nie ma co przesadzać i być tylko na wodzie – a znam takie osoby…Można sobie tylko zaszkodzić, osłabiając metabolizm
25 października 2014 at 18:53Wg mnie zdecydowanie warto.
Po pierwsze dziala dobrze na nasz organizm wewnętrznie, ale po drugie zewnętrznie widac różnicę28 października 2014 at 11:57Ju z dawno jest udowodniona że picie co najmniej 2 litrów wody dziennie to podstawa. Człowiek bez wody nie przeżyje a każdy nie dobór trzeba szybko wyrównać
28 października 2014 at 21:09No jasne, że trzeba pić dużo wody! Nawadniamy i oczyszczamy organizm. Ja piję codziennie co najmniej dwa litry wody/zielonej i czerwonej herbaty. A będąc na diecie ostatnio czytałam, że należy wypić, z tego co pamiętam, szklankę wody co pół godziny.
29 października 2014 at 08:29@Emiliana wrote:
Widziałam taki projekt (ale nie umiem tego znaleźć :/) babka piła 2 litry wody codziennie przez miesiąc i poprawiła jej się cera, zniknęły worki pod oczami, miała lepsze samopoczucie i sen. Powiecie, ze photoshop – ale przecież tu chodzi o picie wody – która przynajmniej u nas nie jest towarem niedostępnym i drogim.
JA widziałam podobny test z bliźniaczkami. Jedna piła, druga nie..
3 listopada 2014 at 15:05Niestety nie, ja to w tv widziałam.
Ale po kilku dniach picia codziennie duzej ilożci wody, jak nie piję, to po prostu mnei suszy
28 listopada 2014 at 22:06Ja odkąd wzięłam sobie do serca radę „szklanka wody co pół godziny” zawsze staram się mieć przy sobie butelkę wody. W pracy cały czas uzupełniam szklankę. Czuję się znacznie lepiej, skóra też się zmieniła.
- AutorOdp.