Depilacja a solarium

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 22 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    AgniesiaZ
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

Przed latem chc臋 sobie zrobi膰 kilka rundek na solarium 馃檪
    I tutaj pojawia si臋 problem. Od jakiego偶 czasu zamiast depilatora z pewnych wzgl臋d贸w u偶ywam krem贸w do depilacji. Potrzeba jest, a偶eby co 4- 5 dni powtarza膰 zabieg, jako 偶e natura mnie pod tym wzgl臋dem niestety nie oszcz臋dzi艂am. Czyta艂am wiele artyku艂贸w, wypowiedzi, komentarzy i opinii, jednak nigdzie nie natkn臋艂am si臋 na jasn膮 i jednoznaczn膮 odpowied藕 na zasadnicze pytanie: mo偶na czy nie mo偶na?
    Mo偶e Wy wiecie?

edit
    jakubek

Mirabelka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 32
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

Hm, a pracownica solarium, nie mo偶e s艂u偶y膰 porad膮?

werkaa
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 606
    • Zas艂u偶ony

Dobre pytanie, cho膰 wydaje mi si臋, ze je偶li ma by膰 jakie偶 przeciwwskazanie to najwy偶ej tego samego dnia co depilacja, 偶eby ju偶 dodatkowo nie podra偶nia膰 sk贸ry…

Marysienka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 27
    • Bywalec

My偶l臋, 偶e nie powinno by膰 przeciwwskaza艅 w przypadku depilacji i korzystania z solarium 馃檪 Jednak jak wspomnia艂y poprzedniczki lepiej jest skonsultowa膰 si臋 z Pani膮 w solarium dla pewno偶ci ;)) Zach臋cam te偶 do przejrzenia [xxxxxx] :]

EDIT:kowal2

werkaa
    Cz艂onek
    • Zas艂u偶ony

Tu chodzi bardziej o te substancje zawarte w kremie do depilacji, czy one nie spowoduj膮 przebarwie艅 podczas opalania…

Hard
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@AgniesiaZ wrote:

Przed latem chc臋 sobie zrobi膰 kilka rundek na solarium 馃檪
    I tutaj pojawia si臋 problem. Od jakiego偶 czasu zamiast depilatora z pewnych wzgl臋d贸w u偶ywam krem贸w do depilacji. Potrzeba jest, a偶eby co 4- 5 dni powtarza膰 zabieg, jako 偶e natura mnie pod tym wzgl臋dem niestety nie oszcz臋dzi艂am. Czyta艂am wiele artyku艂贸w, wypowiedzi, komentarzy i opinii, jednak nigdzie nie natkn臋艂am si臋 na jasn膮 i jednoznaczn膮 odpowied藕 na zasadnicze pytanie: mo偶na czy nie mo偶na?
    Mo偶e Wy wiecie?

edit
    jakubek

no dobra, Agniesiu, skoro tak stawiasz pytanie – nie mo偶na! 馃槸

ale zapraszam Ci臋 na 艂agodniejsz膮 form臋 nas艂onecznienia 馃榾 oraz depilacji 馃檮
    wiesz, ju偶 depilowa艂em wymagaj膮ce damy 馃懣

[email protected]
    Cz艂onek
    • Odp.: 9
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja u偶ywam zwyk艂ej maszynki do golonie i nie mam 偶adnych problem贸w:)

werkaa
    Cz艂onek
    • Zas艂u偶ony

No bo po goleniu maszynk膮 wystarczy odczeka膰 kilka godzin, a z tymi kremami to kto wie…

Hard
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@werkaa wrote:

No bo po goleniu maszynk膮 wystarczy odczeka膰 kilka godzin, a z tymi kremami to kto wie…

no w艂a偶nie, to samo m贸wi臋 mojej Damie 馃槈

paulamaz76
    Cz艂onek
    • Odp.: 11
    • Bywalec

wg mnie raczej nie powinno by膰 problem贸w, ale zawsze mo偶na zapyta膰 specjalisty;) 馃榾

polin
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

hm, lepiej nie pytac sie poan w solarium, moze znajomej kosmetyczki?

malutkikwiatuszek
    Cz艂onek
    • Odp.: 53
    • Sta艂y bywalec

je偶eli to by by艂a depilacja laserowa to solarium i opalanie jest zabronione… ale po takich normalnych depilacjach, to raczej nie ma przeciwskaza艅.. bynajmniej nigdy nie s艂ysza艂am 馃槙

Zezowata
    Cz艂onek
    • Odp.: 67
    • Sta艂y bywalec

mozna dosta膰 uczulenia.. przeczytaj ulotk臋, lub mo偶e Pani w aptece co偶 poradzi?

Nefrete
    Cz艂onek
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Je偶li po depilacji udasz si臋 na solarium znacznie podra偶nisz dodatkowo swoj膮 sk贸r臋 odcie艅 opalenizny po u偶yciu krem贸w do depilacji nieznacznie odbiega od reszty cia艂a wida膰 r贸偶nice. Sk贸ra na nogach i w okolicach bikini jest podra偶niona bardzo cz臋sto pojawiaj膮 si臋 czerwone plamki kt贸re mog膮 wywo艂ywa膰 uczucie pieczenia. Najlepiej je偶li zamierzasz opala膰 si臋 na solarium zrezygnuj z depilacji o wiele w tym wypadku korzystniejsz膮 opcj膮 jest po prostu u偶ycie odpowiedniej maszynki do golenia. Sk贸ra opalana w solarium ju偶 i tak jest ostro potraktowana wi臋c lepiej jej bardziej nie dobija膰. R贸wnie偶 i Ty b臋dziesz si臋 znacznie lepiej czu艂a je偶li nic ci臋 nie b臋dzie piek艂o po sesji w solarium. Co do rad udzielanych w solariach bywa bardzo r贸偶nie osoby tam zatrudnione przewa偶nie nie potrafi膮 fachowo i jednoznacznie z przyk艂adami powiedzie膰 czego najlepiej unika膰 . Najlepsze rozwi膮zanie raz sprawdzi膰 na sobie 馃檪 Ja sprawdzi艂am i nie polecam wizyt w solarium po depilacji 馃檪
    POZDRAWIAM 馃榾

kaskaderrkaa
    Cz艂onek
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Zgadzam si臋…

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 22 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋