• Autor
    Odp.
  • jagodaa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam,
    od 3 miesiecy jestem na diecie bialkowej i goraco ja polecam!! Bez wiekszych wyrzeczen udalo mi sie sporo schudnac i zachowac wage. Rano jadlam produkty nabialowe a popoludniami mieso drobiowe. Kiedy naszedl mnie glod jadlam na zmiane serki albo parowki jedynki bo latwo je miec przy sobie i sa ze zdrowego indyka. Jesli macie rowniez dobre doswiadczenia z ta dieta prosze piszcie- moze bedzie nas wiecej usmiechnietych na plazy:-)

Pozdrawiam,
    Jagoda

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

a można wiedzieć ile schudłaż i ile teraz ważysz?
    oraz to w jakim okresie czasowym uzyskałaż te wyniki.

basiadii
    Member
    • Odp.: 9
    • Bywalec

no i ile czasu upłyneło od zakończenia diety i jak teraz się odżywiasz?

bealinea
    Member
    • Tematów: 0
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Witam,
    od 3 miesiecy jestem na diecie bialkowej i goraco ja polecam!! Bez wiekszych wyrzeczen udalo mi sie sporo schudnac i zachowac wage. Rano jadlam produkty nabialowe a popoludniami mieso drobiowe. Kiedy naszedl mnie glod jadlam na zmiane serki albo parowki jedynki bo latwo je miec przy sobie i sa ze zdrowego indyka. Jesli macie rowniez dobre doswiadczenia z ta dieta prosze piszcie- moze bedzie nas wiecej usmiechnietych na plazy:-)

Pozdrawiam,
    Jagoda

witaj ja chudłam tez na diecie białkowej ale opartej na produktach herbalife. Schudłam przez 2,5 miesiąca 10 kilo i ubyło mnie 34 cm, mam niesamowite samopoczucie, wyregulowało mi się ciżnienie. Jestem pewna ze jeżeli dostarczysz wszystkich składników odżywczych swojemu organizmowi w postaci dobrze zbilansowanego jedzonka to nie ma mocnych musisz schudnąć. Mój trener kontroli wagi obliczył mi wskaźnik proteinowy (potrzebną ilożć białka w dawce codziennej do chudnięcia) nauczył mnie jak jeżć by dostarczać pełnowartożciowego białka, pokazał mi jak zmienić moje złe nawyki i osiągnęłam pełen sukces. A co najważniejsze utrzymuję wagę do dziż a moje samopoczucie nigdy nie było tak dobre. Pozdrawiam. moje gg 16212975

alma
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Ja nie uznaję żadnych suplementów diety, które zastępują robotę organizmu, bo zazwyczaj kończy się to efektem jo-jo. Ja ostatnio poznałam mnóstwo nowych diet – prostych w użyciu i skutecznych. Bardzo mnie zresztą ta tematyka interesuje-dieta białkowa jest dobra i nie wymaga suplementów:)

bealinea
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Ja nie uznaję żadnych suplementów diety, które zastępują robotę organizmu, bo zazwyczaj kończy się to efektem jo-jo. Ja ostatnio poznałam mnóstwo nowych diet – prostych w użyciu i skutecznych. Bardzo mnie zresztą ta tematyka interesuje-dieta białkowa jest dobra i nie wymaga suplementów:)

rozumiem tylko ze ja tez stosowałam rożne dobre diety ale mój system pracy i brak czasu powodował ze nie mogłam jeżć 5 razy dziennie…dieta z herbalife jest dieta dla zapracowanych, którzy przez cały dzień nie maja czasu nawet pomyżleć o tym ze są na diecie i dla tych którzy mają na prawdę dużą nadwagę. Poleciłam ją mojej znajomej która ważyła 145 kilo teraz po 8 tygodniach wazy o 22 kilogramy mniej i 67 cm mniej stosowała całe życie diety, była pod opieka dietetyka i nic jej nie pomagało, źle się czuła, wciąż była głodna a na tej diecie nie odczuwa się głodu ma się mnóstwo energii a dolegliwożci które powstały przez długotrwałe zaniedbywanie organizmu pomału jej ustępują. Tradycyjna dieta nie daje takich efektów a jak ją nieumiejętnie stosujemy to tym bardziej organizm osłabiamy. Wtedy gdy dieta jest niedoborowa , czyli jak niedostarczany wszystkich potrzebnych składników to po zakończeniu diety jest włażnie efekt jojo chyba ze całe życie już będziemy na diecie. Ja przeszłam cały program odchudzania z etapem utrwalania i jakoż mnie nie przybywa a odchudzałam się wspomagając organizm dobrej jakożci naturalnymi suplementami firmy Herbalife…więc opinie na temat odchudzania z suplementami czy bez są podzielone bo tak na prawdę zależy od tego jakie mieliżmy dożwiadczenia z dietami i od tego czy wytrwaliżmy do końca obierając sobie sposób odchudzania. Życzę wszystkim odchudzającym by ich odchudzanie miało tak przyjemny przebieg jak mój i mieli takie efekty jak ja

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

EEE reklama herbalife-żadna tam prawdziwa historia!

Było tu już kilka podobnnych spamerek tej gównianej firemki-znam ją z dożwiadczenia bo proponowano mi w niej pracę i byłam na kiku ich „spotkaniach”-nie polecam! To sekta a nie firma.

bealinea
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

EEE reklama herbalife-żadna tam prawdziwa historia!

Było tu już kilka podobnnych spamerek tej gównianej firemki-znam ją z dożwiadczenia bo proponowano mi w niej pracę i byłam na kiku ich „spotkaniach”-nie polecam! To sekta a nie firma.

Nie pracuje w tej firmie jestem jej zadowoloną klientką . Sekta? chyba ktoż myli MLM z sektą…ale to typowe w Polsce…jak się o czymż nie ma pojęcia to Polacy zawsze negują i wymyżlają niestworzone historie..na szczężcie coraz więcej jest wżród nas ludzi którzy zanim wypowiedzą się sprawdzą co to jest. Trzeba zmienić swoje nastawienie do żwiata i zainwestować w swój rozwój osobisty i nie oczekiwać ze wszystko podadzą na tacy i bez wysiłku dostanie się dużo pieniążków. Firma daje wędkę i uczy jak łowić a co niektórzy myżlą ze dostaną od razu rybę…nie tedy droga. Byłam jako klientka na takim spotkaniu zw. sts i zastanawiam się czy nie zacząć pracy na dodatkowo w tej firmie. To poważna, międzynarodowa, nowoczesna firma a jej produkty działają a ja jestem tego dowodem. I takie wypowiedzi mnie żmieszą, jak ktoż nie umie się przestawić na inne tory i jest niereformowalny lepiej niech się douczy i wtedy się wypowie. No i jeszcze jedno na takich spotkaniach faktycznie króluje socjotechnika ale trzeba umieć patrzeć na to całożciowo i wyciągać wnioski. Jak się ktoż do takiej pracy nie nadaje to lepiej niech się zatrudni na etat i co miesiąc przynosi wypłatę i życzę mu powodzenia. Coraz większa ochotę mam zając się ta pracę i udowodnić ze ta nowoczesna forma pracy daje rezultaty.
    Miłego dnia życzę i pozdrawiam

bealinea
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Witam,

Pozdrawiam,
    Jagoda

Jagoda ja Cię popieram w 100 % jeżli ta dieta na Ciebie działa to stosuj ją i poczytaj więcej na temat białka, organizmowi trzeba dawać wszystkie składniki jakie potrzebuje a białko jest najważniejsze bo uczestniczy prawie we wszystkich reakcjach chemicznych zachodzących w naszym organizmie dlatego dieta białkowa jest tak skuteczna. Tylko że jak się go będzie za dużo jadło niż indywidualne zapotrzebowanie twojego organizmu można przystopować spalanie tłuszczyku a nawet można przytyć. Bo nasz organizm nie umie inaczej przechowywać nadmiar białka jak tylko w postaci tkanki tłuszczowej. Trzymam za Ciebie kciuki

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Co?! 😯 😯 Nadmiar białka przechowywany jest jako tkanka tłuszczowa w organizmie?!

A znasz Ty jakież mechanizmy fizjologiczne organizmu?! Białka nie da się „przedawkować”,przyswoić go za dużo bo w całożci jest wyjorzystywane-jako białko ustrojowe do produkcjii Glutaminy oraz do tworzenia regeneracjii już istniejących i tworzenia nowych włokien miężniowych! Kulturyżci i fitnesski wyczynowe (je też!) przyjmują po okoo 2,2g białka na kg masy ciała dziennie-to duzo-i co nie obrastają tłuszczem!
    Nadmiar białka jest metabolizowany w nerkach i jedynym skutkiem ubocznym spozywania duzych ilożci białka jest obciążenie tym nerek i nie poleca się przekraczania dzienej dawki białka ustalonej na poziomie dla „niećwiczącego człowieka!” mało tego-białko ogranicza wchłanianie tłuszczy i odkładania ise tkanki tłuszczowej w organizmie! Tkanka tłuszczow aodkłada nam się przede wszytskim z niewykorzystanych węglowodanów oraz tłuszczy!

Znaim weźmiesz się za pracę w sekciarskim herbalife polecam przyswoić trochę wiedzy z zakresu dietetyki bo zamierzasz sprzedawać ludziom produkty o których składzie i działaniu na organizm nie masz pojęcia! Białko i odkładająca się tkanka tłuszczowa 😆 No proszę Cie!
    Spozywam ogromne ilosci białka,uzupełniam je jeszcze odżywką białkową i aminokwasami BCAA (aminokwasy to najmniejsze czężci składowe,jakby cegiełki cząstek białka) i jakoż nie mam odłożonej lanki tłuszczowej i jak na fitnesske przystało mam BTF (Body Total Fat) na badzo niskim poziomie!

A o moim spotkaniu w firmie Herbalife,tym co proponują i jakie układy tam panują mogę opowiedzieć każdemu chętnemu!

[usunięto_link] miłej lektury!

bealinea
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Co?! 😯 😯 Nadmiar białka przechowywany jest jako tkanka tłuszczowa w organizmie?!

A znasz Ty jakież mechanizmy fizjologiczne organizmu?! Białka nie da się „przedawkować”,przyswoić go za dużo bo w całożci jest wyjorzystywane-jako białko ustrojowe do produkcjii Glutaminy oraz do tworzenia regeneracjii już istniejących i tworzenia nowych włokien miężniowych! Kulturyżci i fitnesski wyczynowe (je też!) przyjmują po okoo 2,2g białka na kg masy ciała dziennie-to duzo-i co nie obrastają tłuszczem!
    Nadmiar białka jest metabolizowany w nerkach i jedynym skutkiem ubocznym spozywania duzych ilożci białka jest obciążenie tym nerek i nie poleca się przekraczania dzienej dawki białka ustalonej na poziomie dla „niećwiczącego człowieka!” mało tego-białko ogranicza wchłanianie tłuszczy i odkładania ise tkanki tłuszczowej w organizmie! Tkanka tłuszczow aodkłada nam się przede wszytskim z niewykorzystanych węglowodanów oraz tłuszczy!

Znaim weźmiesz się za pracę w sekciarskim herbalife polecam przyswoić trochę wiedzy z zakresu dietetyki bo zamierzasz sprzedawać ludziom produkty o których składzie i działaniu na organizm nie masz pojęcia! Białko i odkładająca się tkanka tłuszczowa 😆 No proszę Cie!
    Spozywam ogromne ilosci białka,uzupełniam je jeszcze odżywką białkową i aminokwasami BCAA (aminokwasy to najmniejsze czężci składowe,jakby cegiełki cząstek białka) i jakoż nie mam odłożonej lanki tłuszczowej i jak na fitnesske przystało mam BTF (Body Total Fat) na badzo niskim poziomie!

A o moim spotkaniu w firmie Herbalife,tym co proponują i jakie układy tam panują mogę opowiedzieć każdemu chętnemu!

[usunięto_link] miłej lektury!

No proszę… gratuluję! Owszem masz racje Ci co ćwiczą, ruszają się ale ja mówię o trudnych przypadkach które bez ćwiczeń jedzą dużo białka…i chcą schudnąć…. jeżeli chodzi o sektę..jak w każdym innym zawodzie, pracy są różni ludzie na takich spotkaniach panuje socjotechnika…jeżeli ktoż potrafi patrzeć na to całożciowo i wyciągać wnioski to znajdzie dla siebie szanse….jak ktoż obiecuje miliony za darmo to można się tylko użmiechnąć pobłażliwie…to ciężka praca…i za ta ciężką prace jesteżmy wynagradzani… i tu polecałabym w twoim przypadku douczenie się z nowej możliwożci pracy w systemie MLM, żmieszą mnie takie stwierdzenia…jeżli ktoż nie potrafi inaczej pracować niż na etacie i powtarza zasłyszane przez innych „mądrożci” to życzę mu powodzenia w życiu..ja mam zamiar osiągnąć coż więcej niż własne(?) m2 i głodową emeryturę…Jeżeli to że pomaga się ludziom odchudzić, zmienić tym samym ich życie nazywasz sektą to zapytaj tych którzy stracili 20, 30 50 i więcej kilo czy uważają ze Herbalife jest sektą…Jeżeli ktoż nie miał problemu nadwagi nie rozumie tych którzy się z tym problemem borykają… pozdrawiam i polecam książki Briana Tracy

bealinea
    Member
    • Początkujący

acha jeszcze jedno… nie cały żwiat żyje fitnesem… proponowałabym Ci poczytać więcej na temat białka wychodząc poza kręgi Fitnesu…od nadmiaru spożywania białka nie dożć ze obciążają nerki to MOŻNA PRZYTYĆ! Mam certyfikat ukończenia profesjonalnego szkolenia dietetycznego i wiem co mówię!!!!

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Weź się nie przyznawaj do zadnych certyfikatów! Od białka nie można przytyć-bez względu na to czy ktoż ma coż wspólnegoz fitnessem czy tylko trzytma tyłek cały dzień na kanapie i wpieprza wszystko co mu w ręce wpadnie!! Szkoda,że nie wiesz podstaw dietetycznych a mianowicie tego że białko nie jest odkładane w organizmie-zostaje wykorzytsane w całożci i na bieżaco bez żadnych zapasów! Dlatego osoby związane z fitnesem i kulturystyką jedzą posiłki co 3-4 godziny bo w takim czasie organizm zużywa całe spożyte białko razem z jego nadwyżkami do uzupełnienia puli wolnych aminokwasów w krwiobiegu,strukturach wewnatrzkomórkowych oraz związanych w łańcuchach proteinowych! Białka są wykorzystywane do budowy DNA i RNA organizmu,są kluczowym materiałem do przeprowadzania niezbędnych do życia procesów metabolicznych,budują miężnie i naprawiają tkanki,tworzą przeciwciała oraz są czężcią systemów enzymatycznego i hormonalnego. Dodatkowo wspomagają pracę witamin i minerałów w organizmie. Transportuja tlen. Sportowcy dziedzin siłowych dlatego spożywają dużo więcej białka bo ich ogromne iożći są wykorzystywane włażnie do powyższych celów-i aby organizm mógł wytworzyć nowe włókna miężniowe białko musi pouzupełniać i spełnić funkcje powyższe najpierw a w drugiej kolejnożci idzie tworzenie włókien miężniowych!
    I nikt jedząc białko od tego nie przytyje-co więcej białko pmaga w walce z nadmierny otłuszczeniem! I u sportowca i u zwykłego człowieka z nadwagą!!
    W ogóle bardzo ciężko jest spożyć wystarczającą ilożć białka-a co dopiero z nim przesadzić! Dostarczanie wystarczającej ilożci białka z pożywienia jest niezwykle trudne i większożć populacjii ma jego braki! Po to powstały odżywki białkowe,aminokwasowe-bo dostarczanie wystarczających ilożć wraz z pożywieniem jest bardzo ciężkie! Dla porównania-jedna porcja białka-jedna miarka odżywki białkowej 30g (białko typu 80) zawiera 25g czystego białka-np moje odżywka to kilka różnych frakcji białka: kazeinowe,hydrolizat białka serwatkowego,albumina(białko jaja kurzego)… Aby dostarczyć tyle białka trzeba by zjeżć 10białek jaja kurzego-i tu mamy tylko albuminę a jest to białko o nienajwiększej dostępnożći biologicznej do organizmu! I teraz moje pytanie: kto jest w stanie co kilka godizn zjadać 10białek jaj?! No włażnie-białka z pożywienia nie da się zjeżć za dużo! A poza tym przypominam-białko nie magazynuje się w organizmie i nie tworzy tkanki tłuszczowej! Znasz Ty w ogóle mechanizmw powstania i metabolizmu tkanki tłuszczowej?!

A co do herbalife-każdy orze tak jak może! Szczerze-mam to gdzież-jeden jest rzeźnikiem,inny żmieciarzem,jeszcze inny prawnikiem czy lekarzem a ktoż pracuje w herbalife! Ty piszesz że masz większe ambicje niż praca na etacie i włąsne mieszkanie a ja mam większe ambicje niż bycie akwizytorem herbalife-firmy tak wspaniałej że ciągle tyle serwują sobie darmowe reklamy na forach internetowych-ciagle trafiją się jacyć spamujący fanatycy tej firemki-bardzo dużo postów reklamujących herbalife jest usuwanych przez moderatorów-u nas na forum też tego było dużo!

jagodaa
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Przepraszam ze nie odpisywalam ale wyjechalam na wakacje z dziecmi i nie mialam dostepu do netu:) No wiec tak schudlam 7 kg czyli dokladnie tyle ile chcialam:) trwalo to ok 1,5 miesiaca nastapnie na kzde kilo przez 10 dni stosowalam tak jakby okres przystosowawczy tzn jadlam prawie wszystko ale w ograniczonych ilosciach- dodawalam produkty powoli tak aby nie bylo efktu jojo. No i udalo sie nie przytylam ani troche wage udalo mi sie utrzymac a teraz jem co chce i tylko raz w tygodniu jem tylko produkty bialkowe dzieki czemu moge jesc co chce i nie tyje!! Polecam troche trzeba sie pomeczyc ale widac efekty bardzo szybko no i to co najwazniejsze wage mozna utrzymac bo bylam juz na wielu dietach na ktoryh udalo mi sie schudnac a potem wracalam do starej wagi:) Teraz moge jesc co chce ale szczerze mowiac przyzwyczailam sie do zdrowego odzywiania i takie jedzenie zaczelo mi duzo bardziej smakowac uwielbiam mieso z indyka i kurczaka no i nauczylam sie je przygotowywac na mnostwo sposobow Duzo przepisow znalazlam na stronie indykpolu bo maja tam przepisy praktycznie tylko na mieso z indyka dzieki czemu jedzenie nie jest monotonne. Co do tej diety jest o niej cala ksiazka nie potrafie schudnac dala mi ja mama bo ona tez byla na tej diecie i tez byla zadowolona a teraz ja pozyczam ja kolezankom znajdziecie tam dokladne info co w jakiej fazie mozna jesc i w jakich ilosciach:)
    Pozdrawiam

bealinea
    Member
    • Początkujący

Brawo Jagoda! i tu dywagacja na temat czy białko tak działa czy inaczej jest bez sensu ważne jest zdrowe odżywianie. Jeżeli ktoż ma czas pilnować się i trzymać dietę warto próbować jednak Ci co są zapracowani polecam Herbalife to też jedzenie, takie ziółka XXI wieku w łatwej i szybkiej formie do przyrządzenia a efekt jest gwarantowany podczas odchudzania z Herbalife tez uczymy się zdrowego żywienia bo po p****żciu całego programu przecież jemy wszystko tylko żwiadomie czyli zdrowo. Moja koleżanka ważyła 145 kilo zaproponowałam jej herbalife i choć nie wierzyła zaczęła stosować, teraz po 18 tygodniach waży 114 kilo i ubyło jej 78 cm…a najbardziej cieszy się z tego ze nie pozostaje jej nadmiar skóry i ma mnóstwo energii. Jeszcze raz gratuluje wytrwałożci i efektu. pozdrawiam

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dieta bialkowa"

Przewiń na górę