Duże osłabienie po pobycie w szpitalu, chudnięcie- co robić?

• Autor
    Odp.
  • asienka855
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Czeżć!
    Ostatnie 5 tygodni spędziłam w szpitalu. Miałam wypadek samochodowy, mam złamana rękę i jestem poobijana.
    W trakcie pobytu w szpitalu praktycznie nie jadłam, bo po pierwsze wszystko mnie bolało, po drugie nie byłam w stanie przełknąć szpitalnego jedzenia, a po trzecie byłam w kiepskim stanie psychicznym.
    Efekt jest taki, że ważę 8 kg mniej niż przed wypadkiem( 45kg przy 1,65m) i jestem strasznie słaba. Praktycznie tylko leżę i chodzę do łazienki . Nie wiem co robić. Co mogę zrobić, żeby przytyć i się wzmocnić? Psychicznie jest w miarę ok, tylko nie mam apetytu i to utrudnia powrót do pełni zdrowia. Będę wdzięczna za każdą radę.
    Pozdrawiam

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

Kup sobie w aptece NUTRIDRINK, cena okolo 5,50.
    Ja to pilam w czasie choroby, gdy moj organizm nie przyswajal pokarmu, jeden taki drink zastepuje obiad, czujesz sie najedzona, uzupelnia wartosci odzywcze i brakujace witaminy.
    Najlepszy jest truskawkowy i jablkowy, moze nie sa tak pyszne jak soczek, ale spokojnie mozna wypic, napewno po nich Ci sie polepszy, zainwestuj, mi pomogly w kiepskich chwilach, bo wazylam juz 39 kg przy wzroscie 1,60.
    powodzenia!

asienka855
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Kup sobie w aptece NUTRIDRINK, cena okolo 5,50.
    Ja to pilam w czasie choroby, gdy moj organizm nie przyswajal pokarmu, jeden taki drink zastepuje obiad, czujesz sie najedzona, uzupelnia wartosci odzywcze i brakujace witaminy.
    Najlepszy jest truskawkowy i jablkowy, moze nie sa tak pyszne jak soczek, ale spokojnie mozna wypic, napewno po nich Ci sie polepszy, zainwestuj, mi pomogly w kiepskich chwilach, bo wazylam juz 39 kg przy wzroscie 1,60.
    powodzenia!

Bardzo dziękuję za odpowiedź:) Rozumiem, że można je kupić bez recepty, tak? Czy lekarz musi mi je przepisać?

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

nie, recepta jest niepotrzebna, przeznaczone sa dla ludzi o oslabionym organizmie, lub dla tych ktorych organizm nie przyswaja jedzenia. Sa podawane dla wzmocnienia. 🙂

asienka855
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

nie, recepta jest niepotrzebna, przeznaczone sa dla ludzi o oslabionym organizmie, lub dla tych ktorych organizm nie przyswaja jedzenia. Sa podawane dla wzmocnienia. 🙂

dzięki:) zaraz wyżlę chłopaka do apteki to mi kupi:) mam nadzieję, że pomogą, bo nie mogę na siebie patrzeć. Za 3 tygodnie miałam jechac nad morze, ale nie wiem czy do tego czasu uda mi się wydobrzeć:( jeszcze arz dzięki za odpowiedź:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Duże osłabienie po pobycie w szpitalu, chudnięcie- co robić?"

Przewiń na górę