Elektorniczna: Trance i Progressive

• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Jeżli ktoż zna jakież dobre nuty w tym stylu lub dobre kawałki od producentów/dj kojarzonych z tymi nurtami zapraszam do wrzucania.

Ode mnie z bardzo dobrej płyty Touchstone od Solarstone:
    [usunięto_link]

Coż z klasyków:
    [usunięto_link]

świetny kawałek z jednym z czołowych wokali muzyki trance
    [usunięto_link]

[usunięto_link]

W mojej pamięci:
    [usunięto_link]

Pamiętam z koncertu ,wymiata 🙂
    [usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Guru

Ano faktycznie się walnąłem,dzięki ,dzięki 😛

Nawet pewnie nie słuchałaż hehe 😉
    A jakie są twoje klimaty?

Jaki obcasik?

Anonymous
    Member
    • Guru

@izaczek wrote:

nad avatkiem masz takie kropeczki.. i aktualnie Twój status to super obcasik a jeszcze niedawno miałes obcasika he he.. 😛 ja za 20 postów awansuję na obcasik chyba 😛

No popatrz pierwszy raz to zauważyłem teraz hehe 😆

@izaczek wrote:

preferuję progresywną muzykę rockową lub metalową.. w ogóle rock i metal.. ale z metalu powoli (bardzo powoli) wychodzę.. wiesz.. dziewczynka w czerniach i glanach.. kto by pomyżlał prawda… 😆

btw nie lubię szufladkowania muzyki.. generalnie słucham tego, co mi się podoba, co mnie porusza, co na mnie oddziałuje…

brzmienia są przeróżne.. od delikatnych po naprawdę baaaardzo bardzo ciezkie..

No proszę sam się na tym wychowałem choć z cięższych piłowałem sepulturę, nailbomb, soulfly,tool itp, trochę grunge ,ale to głównie nirvana, pearl jam choć ogólnie to jednak głównie był punk rock i ska,ale i elektronica zawsze była ze mną choć wtedy to głównie prodigy hehe. Z drugiej szufladkowanie też jest nie dla mnie ,bo teraz to ogólnie kocham dźwięk i mam gdzież jak się zwie byle do mnie trafiało.Sam miałem parę par glanów (nie ,że jednoczeżnie 😉 ) Choć jeszcze za czasów kalibra pamiętam ,że większożć na koncercie była w glanach i szło pogo przy hip-hopie 🙂

Anonymous
    Member
    • Guru

Ja już wyrosłem ,ale fajnie było :).Jeżli lubisz Toola to pewnie i w elektornice być znalazła swoje kawałki,może zespoły czy dj,ale sama szukaj 😉

My to kiedyż na koncert jeszcze za czasów punk,przebraliżmy się rasowe dresy z ortalionu i poszliżmy na pogo w 10 to dosłownie widziałem noże w oczach u innych :D,ale później się przyzwyczaili i każdy kto pytał gadaliżmy ,że słuchamy techno hehe 😈
    Pearl Jam dla mnie różnie choć wokal genialny.
    Co do kobiet w pogo to fakt zależy gdzie trafisz ,ale przeważnie się na nie uważa :). Boshe jeszcze pamiętam woodstock w żarach, najlepszy hehe

Anonymous
    Member
    • Guru

Katatoni nie znam,Anathemę kojarzy mi się z gotykiem,ale pewnie tylko mi się kojarzy,Riverside daje radę.
    Jelonek?
    Woodstock był w moim rodzinnym mieżcie także problemu nie miałem z dojazdem,a ekipa zawsze była choć nie każdy szeroko pojętego rocka słuchał.

Anonymous
    Member
    • Guru

@izaczek wrote:

Michał Jelonek.. często supportuje Huntera, generalnie skrzypeczki..

Wujek Google prawdę Ci powie 😛

ooo.. no przecież, Apocalypticę uwielbiam… mmm

no proszę a Anathemę wiki zaklasyfikowała jako art rock czy też rock atmosferyczny 😛 😛 😛 a ja myslalam ze atmosferyczny to moze być niż albo wyż 😛

Huntera nie lubię 🙂 ,a google wiesz ,wolę osobiżcie spytać niż wszystko wyszukiwać hehe
    Mi tam jednak bardziej z gotykiem się kojarzy , rock atmosferyczny hmm nie mam słów 😀
    Apocalyptice pamiętam tylko z coverów metallica 😛 ,ale sam myżlałem,by dodać skrzypeczki itp do swojej twórczożci 🙂

ps
    Posłuchaj ostatni kawałek z linków na górze i oceń 😉

W dziale techno dodalem coż tam też możesz lunknąć nie tyle ,że ma się spodobać ,ale jak ludzie mają błędne pojęcie o techno 🙂

Anonymous
    Member
    • Guru

@izaczek wrote:

Hunter za bardzo upolityczniony bleee.. a ja jestem raczej polityczna ignorantką.. znosi mnie na jedna strone co prawda ale nie z przekonania.. 😛
    chociaz kilka kawalkow naprawde dobrych sie znajdzie.. z tym ze kolejne płyty coraz słabsze..
    Metallicę też nawet lubię.. 😛 (choć pewnie z sentymentu za najstarszymi płytami..)

metallici nowych płyt nawet nie znam, ale uwielbiałem ich za min ballady, czy kawałki pokroju „one”. Rage agaist the ,machine upolityczniony,ale jednak mi się wkręca ich muza 😛

@izaczek wrote:

wracam do pytania o Lamb i Bjork..

masz na mysli kawałek ktory pamietasz z koncertu? 😛 buforuje się 😛

Bjork znam ,ale jakoż nigdy nie zagłębiałem się jej twórczożć więc się nie wypowiem czy lubię.
    Lamb pierwsze słyszę ,ale już przesłuchałem 3kawałki i „gabriel” mi podszedł.Pewnie dołączę do przesłuchiwanych.

Mi się czasem wkręca jej twórczożć 🙂
    [usunięto_link]

Co do ostatniego kawałka z postu na górze
    Tak :),ja go uwielbiam ,ale pewnie kwestia gustu :))
    Mi się wkręca ,ale gusta są różne 🙂 to narka 😉

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Guru

To co lubią smoki, koncerty 😀

[usunięto_link]

[usunięto_link]

chilli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Muzyka elektroniczna w ostatni czasie bardzo, bardzo mi się spodobała;) Ogólnie zawsze wszystkie tego typu kawałki wrzucałam do jednego worka 'techno” ale w końcu odkryłam trance, drum’n’bass i hm… jeszcze pewien nurt, który ciężko mi nazwać;) jego przykładem jest np. crystal castles – polecam.

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

pewien nurt, który ciężko mi nazwać;) jego przykładem jest np. crystal castles – polecam.

Techno + elektro z domieszką eksperymentalną 🙂

Anonymous
    Member
    • Guru

Moonbeam – See the difference inside

[usunięto_link]

Moonbeam feat. Blackfeel Wite – Inside My Dream

[usunięto_link]

Moonbeam – Ulica Celna

[usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Guru

DJ.TyDi – Her Lullaby

[usunięto_link]

TyDi – Is It Cold (Original Mix)

[usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Guru

Paul Oakenfold – Hypnotized

[usunięto_link]

Anonymous
    Member
    • Guru

Gareth Emery & A&B pres. OceanLab – On A Good Day / Metropolis

[usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Elektorniczna: Trance i Progressive"

Przewiń na górę