- AutorOdp.
- 9 stycznia 2010 at 22:36
Radio zasypuje nas na co dzień Lady Gaga, Beyonce, Jay Z czy innym tego typu chłamem lub oklepanymi do bólu przebojami, naprawdę często tak zwany Top w obecnym czasie jest nie do słuchania.
Czasami bardzo fajne piosenki można znaleźć daleko poza tak zwanym Topem i listami przebojów. Co Was ostatnio zachwyciło i czego namiętnie słuchacie, a nie jest to muzyka powszechna i grana co 5 min w jakimż radiu?
10 stycznia 2010 at 13:47Może nie ostatnie, lecz zeszłoroczne zauroczenia muzyczne (rzeczywiżcie namiętnie słuchane):
płyta „Cafe Fogg” – szczególnie rewelacyjni Sadowska i Uniatowski
Gaba Kulka – klasa sama w sobiePoza tym od wielu lat moją muzyczną miłożcią jest grupa De Phazz – i ta miłożć umrze chyba dopiero wraz ze mną.
10 stycznia 2010 at 14:28chcialem zauwazyc ze Beyonce jest mega wokalistka z super glosem i osobowoscia sceniczna a Jay-Z to top5 swiatowych raperow wiec o ile temat ciekawy to przyklady zupelnie nietrafione ^^
prawde mowiac nie wiem czy ich graja, bo nie ogladam telewizji i nie slucham radia, z tego co slyszalem od znajomych faktycznie ich graja i dobrze, szkoda ze chlam nadal stanowi wiekszosc repertuaru, no i szkoda ze tego typu polskich wykonawcow nie puszcza sie wcale. czasem tylko w pracy na telewizorze zobacze teledysk nowy Afromental, w sumie podobny gatunek muzyczny co Beyonce, raz nawet widzialem teledysk Tedego z Mrozem, ale to chyba tyle jesli chodzi o polski rap czy r’n’b. Z amerykanskiego tez puszczaja glownie chlam typu 50cent, ale dobrze ze chociaz Jay-Z leci 😉13 stycznia 2010 at 16:14ostatio kupilam plyte Mariah Carey „obsessed”, jest poprostu rewelacyjna, nic dodac, nic ujac, kocham jej glos, oraz prawde mowiac teksy jej piosenek tez sa niczego sobie…:) tytulowa piosenka jest swietna oraz teledyk do niej… plyte kupilam w empiku ale przeplacialm, bo w one step mieli tansze…:( hmm zycie….
25 lutego 2010 at 22:24Pamiętam, jak będąc jeszcze nastolatką, znalazłyżmy z przyjaciółką zbiór kaset magnetofonowych jej siostry. Była tam m.in. Tracy Chapman i jej utwory „Talkin’ ’bout a Revolution” i „Fast Car”. Jak dla mnie fantastyczna sprawa.
Z kolei w późniejszych latach polubiłam Céline Dion, dokładniej to kilka jej francuskich utworów : „En attendant ses pas”, „S’il suffisait d’aimer” i „Je sais pas”. Ale to może przez to, że od zawsze mnie fascynował język francuski i nawet miałam zaszczyt się go uczyć 😀24 października 2011 at 11:58Ale nie każde radio puszcze tylko Lady Gage… wystarczy chwilę poszukać i można się cieszyć muzyką z głożnika puszczaną przez prezenterów radiowych. Ja słucham radia internetowego, albo szukam tematycznego w zależnożci od nastroju, albo słucham swojego lokalnego Bemowo fm, gdzie też jest spoko muzyczka.
27 października 2011 at 08:21Frank Sinatra szczególnie te motywy filmowe no i Hans Zimmer który komponuje muzykę filomową
23 listopada 2011 at 22:54Rzeczywiżcie jest bardzo wielu artystów, którzy grają bardzo fajne utwory, a są totalnie niedoceniani, tylko dlatego, że nie grają komercyjnie… wielka szkoda. Chociaż jednoczeżnie nie można przekreżlać wszystkich stacji radiowych, gdyż nie wszystkie są mega komercyjne i można znaleźć w nich interesujące perełki muzyczne. Łucja wspomniałaż o Bemowo FM, miałam przyjemnożć trochę posłuchać tej stacji i oni rzeczywiżcie mają potencjał, mam tylko nadzieję, że będą grać tak dalej i nie wejdą w komercje.
29 grudnia 2011 at 13:07a może Buddha bar -ja czasmai mam ochotę na taki klimat,
wpadłami też w ucho, myżlę nieprzeciętna Polka -Kasia Klimczyk. Możnają znaleźć na fb i youtubie.30 grudnia 2011 at 08:22polecam Depeche mode 🙂 ja ich uwielbiam
2 stycznia 2012 at 12:32Ja lubie starocie w klimatach Franka Sinatry czy rock’n’rolle (tu polecam covery chłopaków z Baseballs 😀 ). Oprócz tego ostatnio na youtubie poznajdywałam piosenki zespołu (?) Yeah yeah yeah i bardzo mi się podobają 🙂
10 stycznia 2012 at 14:48Lubię oryginalną muzykę, szczególnie klubową, ale nie techno, jakie zwykle kojarzy nam się z takimi imprezami. Ostatnio często odwiedzam różne strony z informacjami i nowinkami ze żwiata muzyki, polskie whop whop czy lineout.pl, bo to prawdziwe skarbnice niepowtarzalnej muzyki. Jestem pewna, że niewielu z Was ta muzyka się spodoba, ale z pewnożcia zachwyci waszych panów.
10 stycznia 2012 at 15:15Nie wiem czy AŻ tak bardzo oryginalna, ale jak dla mnie, wżród natłoku tego popu i hip hopu, dożć nietypowa jest twórczożć Lany Del Rey. Mogę polecić. 🙂
20 listopada 2012 at 09:56a może Akurat, albo cała Góra Barwinków???? 🙂
fajnie grają.
20 listopada 2012 at 12:41Jessi Ware ostatnio u mnie 😉
- AutorOdp.