- AutorOdp.
- 27 czerwca 2007 at 08:14
Witam! OD roku jak biore antykoncepcje mam problemy z zoladkiem i trawieniem.Wogole mi nie strawia sie pokarm.Malo jem na sile,mdlosci,twardy brzuch skurcze w nadbrzuszu momentami bardzo silne!Uczucie pelnosci,wzdecia,zgaga i tak w kolko.Wezme leki to chwile ulgi i znow wraca…Najgorzej ejst rano naczczo i wieczorem…Lekarka mnie wysyla do gastroloendokrynologa czy jakos tak i na badanie czyli wlasnie GASTROSKPIE. 馃槸 馃槙 馃槬 馃槬 馃槬 BOje sie tego badania jak cholera!!!! Mieliscie keidys to badanie?Jak to wyglada?Czy to boli??SZCZERZE prosze?:( Ja wole ejszcze poczekac bo sie akurat tego boje,bo jestem osoba wrazlwia i czesto jak mi cos stanie na zoaldku mam odruchy wymiotne a co dopiero jak mi nawet gardlo baba bada to juz odbijanie dziwne a tu to masakra bedzie…:( Jak dluga jest ta rurka?? 馃檮 Ile ma grubosci??:( I jak dlugo trwa to zakichane badanie??? SLyszalam od znajomej,ze nie ejst to takie straszne:/ ale ,ze boli jak biora wycinki jakies z przelyku,to ponoc piszczala z bolu.;( 馃檮
PROSZE O PORADY KOBIET I MEZCZYZN. 馃槈
Bede wdzieczna!!!
Pozdrawiam!!!
27 czerwca 2007 at 08:58馃槅 Dziekuje CI Onione za ifno i linki! W resmedica juz czytalam ale poczytam jeszcze raz. Wiesz na kiedy mam termin??Napierw do gastroendokrynologa??Na 11 pazdziernika!!Tuz po moich urodzinach!!!:( 馃槸 馃槙 HEh boje sie tego badania jak cholera!Na ogol jestem odwazna i nie chisteryzuje ale tego to dopiero sie boje…:(
Piszcie jesli mieliscie to badanie kiedys!!!
27 czerwca 2007 at 09:08NO dobra…po przeczytaniu tego sie rozbeczalam :/ 馃槬
27 czerwca 2007 at 15:09Tigerka ja bym na Twoim miejscu zrobi艂a to badanie wyobra偶am sobie 偶e to mo偶e bardzo olec ale wtedy bedziesz mia艂a jasno偶膰 ze wszytsko ok albo co偶 zdreowie jest najwazniejsze a tak to odk艂adac i sie nigdy nie zorbi trzeba przezwyciezyc ten strach przeciez masz dla kogo zyc 馃檪
28 czerwca 2007 at 21:03ja slyszlam ze podczas gastroskopii sie wymiotuje i placze…
21 lipca 2007 at 09:33Przezylam gastroskpie uff!!! Matko jakie to nieprzyjemne bylo.Krztusilam sie ,slinilam i bekalam jak glupia 2 godziny po badaniu a nadal czuje bol w przelyku i niesmak mam.mam nerwice zoladkowa i refluks jakis tam.Nie moge pic sokow,kwasnych rzeczy jesc,owocow,warzyw na surowo,nie moge pic napojow gazowanych typu coca cola ,ktora uwielbiam:(( ,jesc gotowane warzywa owoce,reszte jedzenia moge.Aha i slodyczy nie moge czekolady jesc i ograniczac slodycze.Ogolnie dieta i leki mam.Ide spac a potem cos w koncu zjem bo ostatni moj posilek byl o godzinie 18 wczoraj. 馃檨
21 lipca 2007 at 09:34[usuni臋to_link] wrote:
ja slyszlam ze podczas gastroskopii sie wymiotuje i placze…
Wcale nie wymiotuje sie.Po to jest znieczulenie ,ze hamuje wymioty.Slinisz i bekasz non stop ale nie wymiotujesz!Do wytrzymania jest to.
Pozdrawiam
7 marca 2008 at 13:51tigerka jakie leki bierzesz?bo ja mam od dluzszego czasu zgage ale tylko jak jestem w holandii jak jestem w polsce to sie to uspokaja normalnie juz nie moge wytzrymac co chwile pije tylko alugastrin zeby na jakis czas przestalo piec
7 marca 2008 at 15:12Rusalka obecnie nie biore zadnych lekow bo odpoczywam od nich.Te wszystkie jazdy zoladkowe mialam prawdopodobnie od antykoncepcjii!Najgorsze gowno jakie mzoe byc to wlasnie antyk.! Od niedzieli skonczylam z antyk. tabsami i plastrami EVRA i odrazu apetyt wrocil,brzuch nie boli tylko humory zmienne i mam jazdy ale staram sie panwoac nad tym.Poprostu moj organizm zle znosi jakakolwiek antyk. i pozostaje nic ninnego jak sposob naturalny i trzeba uwazac 馃槈 heh
A tak na teamt..
Bralam lek Debridat,ktory rozluznial mi brzuch i uspokoajal i lepiej trawail i nie mialam na rpzemian rozwolnien czy zaparc.Na zgage polecam Rennie do ssania najlepiej,gdzie mzoesz wziasc 1 a nawet 2 do ssania i odrazu powinnas poczuc ulge.:)
Zycze zdrowka i zero stresu bo ja to nerwus jestem straszliwy i stad te wszystkie tez jazdy z zoaldkiem mam.;/Pozdrawiam;) :))
7 marca 2008 at 16:00rennie mi nie pomaga a ten lek jest na recepte czy mozna kupic bez w aptece ja sie w sumie tez czesto denerwuje i tez biore anty
8 marca 2008 at 21:23Debridat na recepte i pomagal mi uspokoic sie i brzuch mnie tak nie booal,ale odkad odstawilam w cholere antykon. to odrazu nie mam takich humorow i jazd z brzuchem! Naprawde dorba rada nie truc sie…przemysl to i zdrowie najwazniejsze!
Pozdrawiam:) 馃檪27 marca 2008 at 10:54Ja mia艂am gastroskopie 6 miesi臋cy temu… jestem straszn膮 panikar膮 i te偶 bardzo to prze偶ywa艂am, ale bardzo d艂ugo by艂o mi bez przerwy niedobrze i mia艂膮m ju偶 tego dosy膰, 偶adne leki nie pomaga艂y, wy7niki bada艅 wychodzi艂y dobrze, wi臋c z tej ca艂ej desperacji postanowi艂am zrobi膰 sobie gastroskopie na w艂asne 偶yczenie…
Nie by艂o to nic strasznego…
s艂yszalam 偶e bardzo wiele zale偶y od lekarza kt贸ry wykonuje to badanie… m贸j lekarz by艂 extra… wida膰 ze mia艂 wpraw臋 i wydaje mi si臋 偶e dzi臋ki temu wszystko przebieg艂o sprawnie i szybko 馃檪 Oczywi偶cie samo badanie nie jest przyjemne 馃檨
najgorsze to to po艂kn膮膰 a p贸藕niej jako偶 ju偶 idzie no i to znieczulenie kt贸rym psikaj膮 na samym pocz膮tku w gard艂o Fuuuj… !! 馃槸
P贸藕niej jak膮偶 godzink臋 mia艂am zdr臋twia艂y prze艂yk i troszk臋 dziwnie by艂o mi prze艂yka膰 偶lin臋… 馃槬NIE JEST TAK 脜鹿LE !!! 馃檪 – wszystko jest do prze偶ycia…
- AutorOdp.