- Ten temat ma 11 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 10 miesięcy temu przez
werkaa.
- AutorWpisy
- 15 maja 2009 o 06:03 #5151
ja nie mam swoje drzewa i nie chciałoby mi się go robić 😆
nie interesuje mnie zbytnio kim był mój pra pra pra pra dziadek i wątpię by kiedyż interesowało kogoż kim byłam ja 😛
ale generalnie to takie drzewko to fajna sprawa, ale czy da się zajżć szczególnie daleko ? – wątpię
15 maja 2009 o 06:26 #148158ja zawsze marzyłam o zrobieniu takiego drzewa, tylko u mnie w rodzinie to raczej niemożliwe. nieprzyjazne warunki i te sprawy. 🙂
ale Tobie życzę powodzenia i jak najwięcej gałązek. :))16 maja 2009 o 17:29 #148159Ja kiedyż wypytywałam rodzinkę i doszłam do dziadków moich dziadków od strony taty. Dalej brak źródeł.
To jest naprawdę fajna zabawa, można się dowiedzieć dużo o sobie dzieku poznaniu własnej rodziny. [/b]17 maja 2009 o 07:38 #148160@zapominajka wrote:
Cleo, może Twoje dzieci będą kiedyż szukały swoich korzeni, to bardzo ciekawa sprawa, można zajżć naprawdę bardzo daleko, sama się zdziwisz, spróbuj 🙂
inés. :]]dzieci raczej nie będę musiały ich daleko szukać 🙂
ale może jakiż pra pra pra .. wnuk będzie ciekawy, chociaż wątpię w to
ale lepszym rozwiązaniem byłby dla mnie stworzenie coż w rodzaju księgi rodzinnej i przekazywanie jej z pokolenia na pokolenie – nie było by wtedy problemów 😛17 maja 2009 o 15:51 #148161Wow order, gratulacje.
O księgach parafialnych nigdy nie myżlałam, problem tylko w tym w jakich regionach tego szukać.
Muszę iżć i babcie jeszcze raz może wypytać, a potem zasiądę i zbuduje drzewo w lesie, tzn genealogiczne na tym nowym portalu ************Będzie mniej roboty, bo do tej pory to rysowałam drzewa ręcznie, nawet chyba gdzież je jeszcze mam.
18 maja 2009 o 17:04 #148162Stare zdjęcia są super. Ostatnio razem z babcią robiłyżmy album ze starymi fotkami. Znalazłyżmy zdjęcia z lat 50tych, oczywiżcie kilka, ale pamiątka jest to niesamowita. Muszę z nich porobić skany, żeby mieć pewnożć, że jakoż wizerunki na nich przetrwają. Poza tym zawsze będą pewnym wyróżnikiem w konkursie na największe drzewo
8 lipca 2009 o 22:51 #148163Ja bardzo lubie oglądać z babcią te jej czarno-białe fotki;) Zaskakujace jest ilu ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć o swojej rodzinie, a babcia ma całkiem dobrą pamieć do wydarzeń sprzed lat 😛
9 lipca 2009 o 11:43 #148164Znajomy z rodziną zawzięcie zabrał się za drzewo swojej rodziny. Z tego co wiem trwało to długo ale doszedł- doszli do 1600 któregoż roku! W drzewie jest ponad 160 osób.
Teraz chcą z tego zrobić drzewo pamiątkowe takie malowane do powieszenia na żcianę.13 lipca 2009 o 11:00 #148165Łał- podziwiam- ja to mam słomiany zapał do takich przedsięwzięć, choć powiem szczerze to jest genialna pamiątka dla rodziny…
16 lipca 2009 o 19:45 #148166Drążąc temat drzew ……zalazłam takich co malują na podstawie przesłanych danych.
Wcale nie liczą sobie aż tak drogo Chyba, że ktos ma zdolnożci to sam sobie namaluje.21 lipca 2009 o 14:34 #148167pamiętam, że kiedyż w szkole robiliżmy drzewa genealogiczne, a że mi się za bardzo nie chciało drążyć tematu, to doszłam wyłącznie do swoich pradziadków… a niektórzy to mieli niezłe drzewka – takim to się zazdrożciło
21 lipca 2009 o 17:48 #148168Okropnie pracochłonne, ale efekt może być fantastyczny 🙂 Wystarczy, że przepyta się odrobinę babcie i dziadków 😀
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.