Wyświetlanie 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Cleo
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

ja nie mam swoje drzewa i nie chciałoby mi się go robić 😆

nie interesuje mnie zbytnio kim był mój pra pra pra pra dziadek i wątpię by kiedyż interesowało kogoż kim byłam ja 😛

ale generalnie to takie drzewko to fajna sprawa, ale czy da się zajżć szczególnie daleko ? – wątpię

ines.
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

ja zawsze marzyłam o zrobieniu takiego drzewa, tylko u mnie w rodzinie to raczej niemożliwe. nieprzyjazne warunki i te sprawy. 🙂
    ale Tobie życzę powodzenia i jak najwięcej gałązek. :))

katarinaa87
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Ja kiedyż wypytywałam rodzinkę i doszłam do dziadków moich dziadków od strony taty. Dalej brak źródeł.
    To jest naprawdę fajna zabawa, można się dowiedzieć dużo o sobie dzieku poznaniu własnej rodziny. [/b]

Cleo
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

@zapominajka wrote:

Cleo, może Twoje dzieci będą kiedyż szukały swoich korzeni, to bardzo ciekawa sprawa, można zajżć naprawdę bardzo daleko, sama się zdziwisz, spróbuj 🙂
    inés. :]]

dzieci raczej nie będę musiały ich daleko szukać 🙂

ale może jakiż pra pra pra .. wnuk będzie ciekawy, chociaż wątpię w to
    ale lepszym rozwiązaniem byłby dla mnie stworzenie coż w rodzaju księgi rodzinnej i przekazywanie jej z pokolenia na pokolenie – nie było by wtedy problemów 😛

katarinaa87
    Członek
    • Stały bywalec

Wow order, gratulacje.

O księgach parafialnych nigdy nie myżlałam, problem tylko w tym w jakich regionach tego szukać.

Muszę iżć i babcie jeszcze raz może wypytać, a potem zasiądę i zbuduje drzewo w lesie, tzn genealogiczne na tym nowym portalu ************Będzie mniej roboty, bo do tej pory to rysowałam drzewa ręcznie, nawet chyba gdzież je jeszcze mam.

katarinaa87
    Członek
    • Stały bywalec

Stare zdjęcia są super. Ostatnio razem z babcią robiłyżmy album ze starymi fotkami. Znalazłyżmy zdjęcia z lat 50tych, oczywiżcie kilka, ale pamiątka jest to niesamowita. Muszę z nich porobić skany, żeby mieć pewnożć, że jakoż wizerunki na nich przetrwają. Poza tym zawsze będą pewnym wyróżnikiem w konkursie na największe drzewo

werkaa
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Ja bardzo lubie oglądać z babcią te jej czarno-białe fotki;) Zaskakujace jest ilu ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć o swojej rodzinie, a babcia ma całkiem dobrą pamieć do wydarzeń sprzed lat 😛

BBasia
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Znajomy z rodziną zawzięcie zabrał się za drzewo swojej rodziny. Z tego co wiem trwało to długo ale doszedł- doszli do 1600 któregoż roku! W drzewie jest ponad 160 osób.
    Teraz chcą z tego zrobić drzewo pamiątkowe takie malowane do powieszenia na żcianę.

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Łał- podziwiam- ja to mam słomiany zapał do takich przedsięwzięć, choć powiem szczerze to jest genialna pamiątka dla rodziny…

BBasia
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Drążąc temat drzew ……zalazłam takich co malują na podstawie przesłanych danych.
    Wcale nie liczą sobie aż tak drogo Chyba, że ktos ma zdolnożci to sam sobie namaluje.

Blk
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

pamiętam, że kiedyż w szkole robiliżmy drzewa genealogiczne, a że mi się za bardzo nie chciało drążyć tematu, to doszłam wyłącznie do swoich pradziadków… a niektórzy to mieli niezłe drzewka – takim to się zazdrożciło

werkaa
    Członek
    • Zasłużony

Okropnie pracochłonne, ale efekt może być fantastyczny 🙂 Wystarczy, że przepyta się odrobinę babcie i dziadków 😀

Wyświetlanie 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę