• Autor
    Odp.
  • eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

zakładam drugi temat bo nie będę ich łączyć 🙂
    wiec tez ostatnio zobaczyłam na pupie na zewnętrznej…. takie cosik dziwne ja myżlę ze to będą rozstępy ale skąd ? 🙁 przecież nie przytyłam gwałtownie… z chudłam teraz trochę może to ? są jakież kremy? znacie coż? macie taki problem?

toska
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

W aptece jest dużo różnych mażci przciw i na rozstępy .
    Na razie mogę powiedzieć Ci o Fissan .Jest to mażć tak jak napisali przeciw rozstępom skóry ,ale jedyny z niego pożytek to to , że blizny lekko zbladły .

Będę szukać dalej jak coż znajdę sensownego do dam znać

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

a cena tego ?

toska
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Nie pamiętam dokładnie ,ale coż między 25-30 zł Napewno
    nie był to drogi specyfik w stosunku do innych ,które są dostępne

dejavue30
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Moje zdanie jest takie. z cellulitem można jeszcze jakoż walczyć – ale z rozstępami to raczej nie. można najwyżej sprawić, że będą mniej widoczne, ale jak się już zrobią to nie znikną :/ ja próbowałam już kilku kremów na rozstępy ale nie było widocznych efektów. więc dobrze, że się o nie martwisz zanim się zrobią 😉
    powodzenia i skutecznej walki z nimi życzę

Kati
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Ja tez wyprobowalam wiele kremow na rozstepy,ale zadnych pozadanych efektow nie uzyskalam:/

Ostatnio podczas kapieli zaczelam masowac taka specjalna gabka (taka szorstka) cialo….slyszalam ze zapobiega to celulitowi i powstawaniu rozstepom..
    Czy to prawda? -nie mam pojecia! Ale robie to regularnie bo skora po tym jest bardziej elastyczna i fajna 😀

Lady_Pink
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 94
    • Zapaleniec

Ja mam rozstępy na biużcie i nie wiem co mam z tym już robić…

Natka23
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Ja też słyszałam, że walka z nimi jest bardzo trudna. Lepiej zapobiegać niż leczyć – np. w czasie ciaży

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Ja ledwie zaakceptowałam swój celulit…rozstępów już nie zniosłabym 😕 nawet nie wiedziałabym jak z tym walczyć 😕 jak macie jakież profilaktyczne zabiegi przeciw rozstępom to ja poproszę,nigdy nic nie wiadomo… 😉

oka021
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 317
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Ostatnio podczas kapieli zaczelam masowac taka specjalna gabka (taka szorstka) cialo….slyszalam ze zapobiega to celulitowi i powstawaniu rozstepom..

WRZUC ZDJECIE TEJ GABKI KATI

Natka23
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Aby zapobiec rozstępom należy „w sytuacjach zagrożenia ;)” (ciąża, przybieranie na wadze, dorastanie) codziennie masować ciało, a zwłaszcza podatne na rozstępy miejsca – brzuch, piersi, nogi, pożladki (u mężczyzn – plecy). Ja masuję nakładając balsam, bądź stosując oliwkę. Można też nabyć jakież preparaty zapobiegajace powstawaniu rozstępów, ale zbytnio się w tym nie orientuję.

Lady_Pink
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 94
    • Zapaleniec

Mogą go używać młode kobiety? w sensie, to nie jest jak z retinolem?

brunetko_oka
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

hejka z tego co wiem czysty kolagen z żelu jest baaardzo drogi (100-180 pln za 100 ml) więc jeżli ktoż ma sporo kasy to może w siebie inwestować. Znacznie tańszym sposobem na zamaskowanie rozsępów jest … solarium i samoopalacz. Po solarium rozstępy te białe są bardzo widoczne, a wtedy żeby je zamaskować wystarczy samoopalacz w kremie… nakładamy pędzelkiem na rozstępy… i chyba gotowe 😉 znalazłam ten sposób w jednej z książek pokroju jak wygladać super i zaraz idę wyprobowac bo mam mocno opalone nogi a rozstępy na udach, kolanach pożladkach… a mam 19 lat i ważę 42-3 kg. i nie przytyłam sporo. ani nie schudłam wiec skąd sie bierze takie cholerstwo ? dodam ze to sie mnie trzyma od 12-13 roku życia…

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

Kurcze ja też mam mnustwo rozstepow na udach które siegaja prawie pod kolana a to wszystko przez to, że przytyłam w dosc szybkim czasie ok 10 kilo Teraz moja waga spadła a rozstępy zostały…W sumie są jasne, ale dożc szerokie i to jest mój najwiekszy kompleks
    brunetko_oka napisz jakie masz efekty po wypróbowaniu Twego sposobu.Choc na mnie to nie za bardzo by pewnie podzialalo bo mam praktycznie „biała” karnację i moja skóra ulega poparzeniom w trakcie opalania…Heh

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Rozsępy to linie (pęknięcia głębszych warstw skóry) w okolicy pupy, brzucha, ud, ale zdarzają się też na innych czężciach ciała. Dzielą się na trzy grupy:
    1. żwieże – linie są czerwone lub różowe,
    2. żrednie – linie są fioletowe, czasem brązowe
    3. stare – linie są srebrne.
    Nie zlikwidujesz żadnych z nich! Po co więc kremy? Pomagają Ci je spłycić oraz zapobiegają nowym (skóra ma skłonnożć).
    Ze srebrnymi nic się nie da zrobić (tylko chirurgicznie), fioletowe zjażnieją i będzie szansa, że się opalą, różowe znikną prawie zupełnie.
    Przyczyn jest kilka: przytycie, chudnięcie, nieprawidłowa dieta, mało witaminy E, genetyka, sucha skóra.
    Specyfik? Ja polecam Żel na rozstępy, Oriflame. Nie tylko pomaga na rozstępy, ale też ujędrnia i nawilża.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " hm… "rozstępy" ?"

Przewiń na górę