Infekcja, zapalenie :( .

• Autor
    Odp.
  • Cytrynka19
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Witam.
    Ostatnio brałam antybiotyki i chyba przez nie dostalam jakiejż infekcji pochwy. Nie mogłam iżć do ginekologa, więc chciałam sobie jakoż sama poradzić. Kupiłam globułki dopochwowe ALBOTHYL i do tego mażć ILADIAN. Dzisiaj wezmę ostatnią globułkę, a mażcią jeszcze przez kilka dni będę smarować. Objawy już po trzeciej globułce ustawały, a teraz to już prawie nic nie piecze. Ale moje pytanie, to czy powinnam teraz kupić jakież inne globułki na regenerację pochwy? Podobno LACTOWAGINAL jest dobry na kwasowoć pochwy czy coż. Jak tak, to kiedy mam je stosować, ile dni i ile razy dziennie?

Wiem, że powinnam iżć do lekarza ale na razie jest to niemożliwe.Proszę o pomoc 🙁 .

pimka25
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

lactovaginal stosuje się w celu przywrócenia prawidłowej flory bakteryjnej (np. po antybiotykoterapii lub profilaktycznie w jej trakcie), przy upławach itp. jako uzupełnienie można stosować np. provag żel do smarowania

kamila67
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja brałam iladian dopochwowy. Zakwasza żrodowisko pochwy dzięki obecnożci kwasu askorbinowego, eliminuje zarówno bakterie jak i grzyby, odpowiedzialne za infekcje. Teraz łykam suplement diety tej samej marki, bo ostatnio przyjmowałam antybiotyk i wiadomo organizm jest osłabiony

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Infekcja, zapalenie :( ."

Przewiń na górę