- AutorOdp.
- 5 maja 2015 at 11:09
Weź mamę co niedzielę na długi spacer.
7 maja 2015 at 18:18Długie spacery, dużo sałaty w diecie, zabierz Mamie olej i postaw oliwę, poczęstuj zapiekankami warzywnymi, a nawet zabieraj ją na koncerty. A co bardzo ważne, jeżli zacznie ją boleć pod prawym żebrem, zabierz ją do lekarza, bo to może być wątroba. Z moja mamą miałam taką sytuację, na szczężcie okazało się, że ją tylko przeciążyła więc zastosowanie wspomagacza pracy wątroby Essentix pomogło ją zregenerować i ból ustąpił, ale strachu się najadłyżmy obie. W ostatecznożci może spróbuj ją przestraszyć podkładając pod nos pisma medyczne 😛 Pozdrawiam i 3mam kciuki.
8 maja 2015 at 14:46Wszystko po kolei, najpierw wykluczenie z diety najbardziej tłustych potraw i wprowadzenie kilku posiłków dziennie do godziny 18. Później wieczorny spacer z mamą, a później może lekki trucht. Nie można dopużcić do przetrenowania. Mama wyrobi sobie dzięki temu kondycję na poważniejsze ćwiczenia.
10 maja 2015 at 09:49Ja mam troszkę inny problem z mamą. Mieszkam dożć daleko od niej i martwię się o jej zdrówko. Zastanawiam się czy to dobry pomysł, żeby zatrudnić do niej jakąż całodobową opiekę?
13 maja 2015 at 08:00Zacznij angażować mamę w ruch, weź ją na rower, spacer albo wyjdźcie gdzież porzucać piłką. Z czasem się przyzwyczai i polubi, a przy okazji polepszy swoje zdrowie.
8 czerwca 2015 at 09:10Im więcej z nią bedziesz czasu spędzała, tym łatwiej będzie ją przekonać.
16 lipca 2015 at 12:30poszukaj na youtubie Extreme Weight Loss
było tam też parę osób wieku Twojej mamy
pokaż że się da, uprzytomnij, że nie trzeba aż tak, ale małymi kroczkamispróbujcie ją wyciągnąć na Nordik Walking, poszukajcie grupy kijarzy w okolicy, tam przeważnie są panie w wieku Twojej mamy, będzie miała towarzystwo więc będzie jej też raźniej- nowe koleżanki to dobra motywacja
wersja ortodoksyjna- zabrać fajki i pieniądze, przetrzebić kuchnię i wyrzucić złe żarcie, kupić nowe i nauczyć je przygotowywać i jeżć- i tak przez tydzień
później będzie już z górki 😉 - AutorOdp.