• Autor
    Odp.
  • wartucha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Weź mamę co niedzielę na długi spacer.

Luska
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Długie spacery, dużo sałaty w diecie, zabierz Mamie olej i postaw oliwę, poczęstuj zapiekankami warzywnymi, a nawet zabieraj ją na koncerty. A co bardzo ważne, jeżli zacznie ją boleć pod prawym żebrem, zabierz ją do lekarza, bo to może być wątroba. Z moja mamą miałam taką sytuację, na szczężcie okazało się, że ją tylko przeciążyła więc zastosowanie wspomagacza pracy wątroby Essentix pomogło ją zregenerować i ból ustąpił, ale strachu się najadłyżmy obie. W ostatecznożci może spróbuj ją przestraszyć podkładając pod nos pisma medyczne 😛 Pozdrawiam i 3mam kciuki.

mycha007
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Wszystko po kolei, najpierw wykluczenie z diety najbardziej tłustych potraw i wprowadzenie kilku posiłków dziennie do godziny 18. Później wieczorny spacer z mamą, a później może lekki trucht. Nie można dopużcić do przetrenowania. Mama wyrobi sobie dzięki temu kondycję na poważniejsze ćwiczenia.

monika77
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja mam troszkę inny problem z mamą. Mieszkam dożć daleko od niej i martwię się o jej zdrówko. Zastanawiam się czy to dobry pomysł, żeby zatrudnić do niej jakąż całodobową opiekę?

karo_lina
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Zacznij angażować mamę w ruch, weź ją na rower, spacer albo wyjdźcie gdzież porzucać piłką. Z czasem się przyzwyczai i polubi, a przy okazji polepszy swoje zdrowie.

eskulapka
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Im więcej z nią bedziesz czasu spędzała, tym łatwiej będzie ją przekonać.

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

poszukaj na youtubie Extreme Weight Loss
    było tam też parę osób wieku Twojej mamy
    pokaż że się da, uprzytomnij, że nie trzeba aż tak, ale małymi kroczkami

spróbujcie ją wyciągnąć na Nordik Walking, poszukajcie grupy kijarzy w okolicy, tam przeważnie są panie w wieku Twojej mamy, będzie miała towarzystwo więc będzie jej też raźniej- nowe koleżanki to dobra motywacja

wersja ortodoksyjna- zabrać fajki i pieniądze, przetrzebić kuchnię i wyrzucić złe żarcie, kupić nowe i nauczyć je przygotowywać i jeżć- i tak przez tydzień
    później będzie już z górki 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jak pomoc mamie?"

Przewiń na górę