- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 4 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 4 miesiące temu przez
Anonymous.
- AutorWpisy
- 17 stycznia 2010 o 18:50 #6219
Witam. Mam wspaniałego, najlepszego pod słońcem przyjaciela. Jest on naprawdę cudownym facetem. Ma 25 lat, skończył studia, ma dobrą pracą, jest opiekuńczy, potrafi się dobrze bawić, jest zabawny. Jedyne czego mu brakuje, to kobieta. Był w związku przez ponad 4 lata. Niestety nie udało się. On tego jednak nie żałuje. Jest szczężliwy bez niej. Jednak, minęły już ponad dwa lata, a on nie ma motywacji i chęci poznania jakiejż miłej dziewczyny/kobiety. Poza mną przyjaźni się jeszcze z dwiema moimi przyjaciółkami. Kiedyż obie mu się podobały. Nic między nimi nie wyszło, mimo że bardzo się starał, więc teraz się przyjaźnią. Problem polega na tym, że chciałybyż,my żeby się zakochał. On tymczasem opiekuje się nami. Rozmawiam z nim godzinami codziennie i próbuję go zmotywować. On jednak woli posiedzieć z przyjaciółkami i przeżywać ich problemy, zamiast wziąć się do roboty i korzystać z życia. Potrzebuję opini na ten temat, bo czuję się coraz bardziej bezsilna. Co myslicie? Jak go zmotywować? Co powinien zrobić on sam?
17 stycznia 2010 o 20:28 #166360Myżlę,że nie powinno się nikogo uszczężliwiać na siłę!
skoro nie chce nikogo poznawać,z nikim się wiązać to najwidoczniej ma ku temu jakież powody!
17 stycznia 2010 o 21:00 #166361NAjgorsze jest jednak to, ze mowi o tym, ze chcialby kogos miec, znalezc a nic z tym nie robi… chce mu pomoc..
17 stycznia 2010 o 23:43 #166362Opinia faceta:
NIC NA SIŁE! Przynajmniej nie tak żeby facet się domyżlił 🙄 Jedyne co możesz zrobić to stwarzać korzystne sytuacje do tego aby poznawał nowe kobiety. Żadnego swatania!18 stycznia 2010 o 00:00 #166363Ale nikt tu nie mowi o swataniu!! Ja po prostu martwie sie o niego, bo wiem, ze bardzo chce kogos poznac i staram sie z nim rozmawiac i proponowac jakies wyjscia. Niestety jestem za granica i nie moge go nigdzie wyciagnac :/ a prosze o pomoc/opinie, bo niedlugo bede w Polsce na troche dluzej i chetnie powyciagam go np na imprezy 🙂
18 stycznia 2010 o 08:32 #166364No to go wyciągnij i baw się z nim dobrze. Odpowiednia kobieta sama się nawinie, on nie może na siłę rozglądać się za każdą i oceniać, czy ta się nadaje, czy może tamta. Jak już zacznie gdzież wychodzić to będzie pół sukcesu.
Ty jesteż za granicą. a Twoje przyjaciółki? Może niech one namawiają go na wyjżcia?
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.