krostki u mezczyzny dojrzałego

• Autor
    Odp.
  • mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

witam
    mój facet ma 27 lat a ma jeszcze kroty co moge mu plecić? wogole przeciez juz powinno sie to zakonczyć jak ma tyle lat, nie rouzmiem

doradzcie cos

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Niech idzie do dermatologa,to okropne mieć w tym wieku krosty!Facet musi byc zadbany.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Już nie przesadzaj Czersi, że okropne. Przecież to zależy jakie to są krosty. Gorszysz się jakby mrówka napisała o conajmniej 2cmtrowych bruzdach 😉 Może jest na coż uczulony, może zła dieta, jest wiele opcji dlatego dermatolog pomoże, forum nie za bardzo.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Mnie w ogóle wszystko gorszy 😛 Krosty kojarza mi się z okresem dojrzewania,wtedy to normalne,sama troche ich miałam,ale dobre kosmetyki zalatwiły sprawe.Mrówka napisała „ma 27 lat a ma JESZCZE krosty”.Ja to odbieram tak,że miał jak był gówniarzem i nadal jeszcze ma.Stanowczo za długo.Co do złej diety i uczulenia-racja.Ale to chyba wtedy ma wiekszy sens gdy nie masz krost i nagle Ci wyskocza,a nie od iluż tam lat.Chyba,ze źle się odzywia lub ma na cos alergie juz tyle czasu i nic z tym nie robi.Koniec końców musi iżć do dermatologa i zacząć stosować odpowiednie kosmetyki plus zdrowe odzywianie,ruch na swiezym powietrzu(dotlenianie komórek) i powinna nastapic poprawa.

mrowka
    Member
    • Zasłużony

raczej to nie jest tak ze on ma nie wiadomo ile tych kros raczej tak mało ale czasami wyskakuja wiem ze trzeba isc do dermatologa ale tak sie4 zapytalam bo myslałam ze ktos miał podobny problem

pozdrawiam

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Bo ludzie mylnie uważają,że trądzik pojawia się tylko w wieku dojrzewania! Bo faktycznie-wtedy pojawia się najczężciej,jet związany z burzą hormonalna jaka ma wtedy miejce w orgaznizmie,z tym że wtedy gruczoły łojowe rozpoczynaja pracę pełną parą i wydzielane w nadmiarze sebum zatyka ujżcia porów skóry i pojawiają się wypryski… Są pewne rodzaje trądziku,które maja nawet ludzie dorożli!
    Moze to być albo niewłażciwa pielęgnacja-zorientuj się czy Twój facet nie ma tłustej skóry,jeżli tak to warto go nauczyć aby rano i wieczorem mył twarz antytrądzikowym,mocno oczyszczającym żelem (ze swojej strony polecam AA Therapy-żel do mycia twarzy do cery tłustej i trądzikowej) koniecznie przecierać odblokowującym pory tonikiem i krem matujący! Taka pielęgnacja napewno rozwiąże problem,jeżeli jego przyczyną jest niewłażciwa pielęgnacja!
    Jeżeli problemem jest trądzik jako choroba skóry to tylko i wyłącznie dermatolog! Ja bym i tak się wybrała do dermatologa-przepisze leki jak będzie trzeba a jak nie to chociaz zaleci jakąż pielęgnację!

mrowka
    Member
    • Zasłużony

dzieki Kala:) popracuje nad Nim

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Z moim jakoż sobie radzę:) Za kosmetykami wręcz przepada… Codziennie rano i wieczorem myje buzię zelem (dla facetów) z peelingującymi drobinkami,dobt kremik dla facetów i problemów ze skórą nie ma mimo,ze ma dopiero 21 lat!

Dobrze,że wychodzi coraz więcej serii kosmetyków dla mężczyzn-przynajmniej nie narzekają że muszą się smarować damskimi smarowidłami:D

barbara987
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

. Do takiego problemu trzeba podejżc profesjolanie i uzywac tylko bardzo delikatnych kosmetyków, które nie podrażniają skóry.. Ja bardzo długo szukałam odpowiednich preparatów i chodziłam do wielu dermatologó. Teraz stosuję do skóry odżwykę Nanobase, skóra się wygładziła i jest mniej podrażniona. Dodatkowo unikaj kontaktu z wiatrem, mrozem i niestety slinym słoncem.(chociaż mówią,że słońce wysusza krostki)

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

a mój miał problem z trądzikiem dożć poważny, większożć pryszczy zniknęła z twarzy po dojrzewaniu, ale trochę pozostało i na plecach też. niestety nadal ma skłonnożci mimo, ze używa „lekkiego” kremu i żelu do mycia Vichy. jego siostra miała o wiele większe problemy i wyleczyła się aknenorminem, ale nie wiem, czy w przypadku pojedynczych krost się decydować. z jednej strony warto, bo perspektywa gładkiej skóry, z zamkniętymi porami i na dodatek wygładzonymi bliznami jest super, ale z drugiej strony trochę się to bierze. ale i tak i tak wreszcie jest coż, co naprawdę jest skuteczne 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " krostki u mezczyzny dojrzałego"

Przewiń na górę