Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Blk
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

do mnie księgarnie internetowe niestety nie trafiają, bo nie mają takiej potrzeby 😉

Mart
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

@Blk wrote:

do mnie księgarnie internetowe niestety nie trafiają, bo nie mają takiej potrzeby 😉

heh, ale to z powodu uprzedzenia do sklepów internetowych ? czy wolisz odwiedzać księgarnie.
    Każdy z nas ma w sumie nutkę ZATANISTYCZNEGO myżlenia i patrzy na ceny 🙂

Mirabelka
    Członek
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

księgarnie internetowe to spore ułatwienie życia…skąd Twoje uprzedzenie??/

isztar
    Członek
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

a ja dziewczyny chciałabym poczytać z których konkretnie korzystacie księgarni internetowych, jakie mają udogodnienia, a co Wam w nich przeszkadza…dlaczego o to pytam, mam taki temat pracy magisterskiej 🙂 więc proszę o szczere i wyczerpujące odpowiedzi…

Milena
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

ja często buszuję po allegro, i stamtąd zamawiam najczężciej od selkar, wiem, że mają oni też normalną księgarnie internetową. ostatnio miło zaskoczyło mnie to iż nie musiałam płacić za przesyłkę kurierem:P fakt, że zamówienie wyniosło ponad 150zł, ale przy okazji ceny mają troszkę niższe niż np. w empiku[/b]

Blk
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

@Mart wrote:

@Blk wrote:

heh, ale to z powodu uprzedzenia do sklepów internetowych ? czy wolisz odwiedzać księgarnie.
    Każdy z nas ma w sumie nutkę ZATANISTYCZNEGO myżlenia i patrzy na ceny 🙂

raczej ze względu na to, że rzadko kupuję jakiekolwiek książki 😉
    czężciej pożyczam…

szaloona
    Uczestnik
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Ja często korzystałam z księgarni stacjonarnych, ale od kiedy istnieją księgarnie internetowe tylko teraz z takich korzystam. Jest to bardzo wygodne. Wybierasz książki, które chcesz przeczytać, zamawiasz i dostarczają Ci ją jeszcze do domu. Korzystałam z różnych księgarni internetowych, ale od pewnego czasu zamawiam książki na selkar.pl. Ceny książek są bardzo atrakcyjne, więc już zostałam przy nich. Zdarzyło mi się też parę książek sprezentować komuż.

Mart
    Członek
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

@Blk wrote:

raczej ze względu na to, że rzadko kupuję jakiekolwiek książki 😉
    czężciej pożyczam…

oj nie wiesz co tracisz, fajnie co jakis czas spojrzec na swoją własną biblioteczkę 🙂

glodnamarzen
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

ja polecam merlin.pl ostatnio miałam okazję wybrać się nawet do empiku po książkę, która w ich gazetce reklamowej była zarekomendowana jako dostępna wyłącznie u nich (konkretnie „Biała księga” Kultu). przeraziły mnie jednak „przedmikołajkowe” gigantyczne kolejki do kas…:/ jakie było moje zdziwienie, kiedy w internecie znalazłam tą książkę włażnie na merlinie, i to za ponad 12 zł mniej niż w empiku (i blisko 15 zł taniej niż w „zwykłej” księgarni”). merlin ma też możliwożć odbioru osobistego – wersja dla niecierpliwych;-) jeżli jednak chodzi o samą wysyłkę, to jest bardzo sprawna a wybór artykułów (zarówno rzeczy starszych, jak i nowożci) – naprawdę duży:-) tak więc: polecam:-)

rose
    Członek
    • Tematów: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Jest kilka e-księgarni, które mogę polecić m.in solarisnet.pl merlin.pl madbooks.pl PWN KKKK amazonka.pl w tych najczężciej coż kupuję, zerkam od czasu do czasu czy mają jakież promocje.

Anika80
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 112
    • Zapaleniec

Jest dużo takich księgarni, generalnie kupuję tam gdzie jest najtaniej. We wszystkich takich księgarniach asortyment jest taki sam, więc wybieram te, które mają niższe ceny. Szukam tez e-booków, wiele księgarni prowadzi tez sprzedaż książek w takiej formie, z reguły są tańsze, a na komputerze tez się dobrze czyta.

martatroc
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Uwielbiam książki – perełki z antykwariatu, ale jak chcę mieć nową to często korzystam z internetu. Kupuję na allegro, albo w księgarni selkar – bo mają tańsze książki.

konnabiegunach
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Ja często kupuję ksiązki przez internet. Z prostego powodu – okazje cenowe 🙂

paulinnna
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Ja mogę spokojnie i z czystym sercem odesłać Was kochane na Kumiko
    Bardzo fajna i bardzo klimatyczna księgarnia, kontakt przemiły, a do przesyłki dokładają np. cukiereczka na osłodzenie 🙂 Przesympatyczna sprawa 🙂 Mnie kupili tym całkowicie 🙂

Alexandraa
    Członek
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Ja korzystam z antykwariatów i takich punktów wyprzedażowych, czasami też z Empiku (jeżli idę kupić jakąż tam książkę bez konkretnego pomysłu) ale mam swoją sprawdzoną księgarnię internetową, gdzie książki odbieram osobiżcie w ich biurze i tam najczężciej kupuję książki bo nie dożć, że ceny mają dobre to jeszcze nie muszę płacić za przesyłkę. 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę