• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 110
    • Odp.: 3798
    • Guru

    [usunięto_link] wrote:

    ale to chyba czyste szaleństwo – nie brac osłony przy antybiotyku?

    Szaleństwem jest spożycie antybiotyków w Polsce.
    Ja ,żadnych osłon nie brałem ;p
    Tyle ,że chory byłem x lat temu hehe

    Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 162
    • Zapaleniec

    Można łykać probiotyki w tabletkach lub kupić zwykły jogurt lub kefir. Wyjdzie praktycznie na to samo.

    H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 357
    • Pasjonat

    Nie zawsze tylko jogurt wystarczy, czasem trzeba coż dodatkowo brać np. acidolac lub lactoral (tu są nawet smakowe dla dzieciaków).

    Anonymous
    Member
    • Tematów: 110
    • Odp.: 3798
    • Guru

    [usunięto_link] wrote:

    Można łykać probiotyki w tabletkach lub kupić zwykły jogurt lub kefir. Wyjdzie praktycznie na to samo.

    Dokładnie ,wyjdzie nawet lepiej ,bo mamy cenne składniki jogurtu oprócz samych bakterii.

    kobietka00
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 10
    • Bywalec

    Ja tez biore juz od dawna i przynosi swietne skutki. moj to lacibios femina

    aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

    to jest tak że jak się bierze systematycznie to pomaga tak jak w chemoprewencji-chodzi o ciągłożć

    manuela76
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

    Ja osobiżcie polecam symbiotyk UltralaC, dobry produkt za niewielką cenę!

    wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 383
    • Pasjonat

    Polecam żwietny probiotyk z 12 szczepów bakterii firmy LR. Tylko trzeba brać systematycznie. Kolejnym suplementem godnym uwagi i zażywania jest Colostrum (siara). Rewelacyjny żrodek na uszczelnienie jelit, który w parze z kwasami Omega3 daje spora gwarancję dobrego zdrowia.

    pimka25
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

    u mnie w domu jest lactoral bierzemy go przy antybiotykach, czasem też profilaktycznie, generalnie dobrze wpływają na pracę jelit, odbudowują ich mikroflorę, ja widzę same plusy

    Minerwa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

    Najlepszym probiotykiem jest kiszona kapusta i kiszone ogórki. W jogurtach niestety flora bakteryjna jest najczężciej żciżle kontrolowana, więc są one dużo uboższe.

    Kowal2
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 763
    • Zasłużony

    [usunięto_link] wrote:

    W jogurtach niestety flora bakteryjna jest najczężciej żciżle kontrolowana, więc są one dużo uboższe.

    Na jakiej podstawie stawiasz takie tezy?

    Minerwa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

    Na takiej, że większożć jogurtów pochodzi z mleka, które najpierw jest pasteryzowane (czyli zupełnie wyjałowione z bakterii), a następnie wrzucany jest okreżlony szczep (lub szczepy) w zależnożci od firmy i patentów.

    Kowal2
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 763
    • Zasłużony

    Widać ,że nie masz pojęcia jak wygląda produkcja jogurtu 😉 Poza tym mało które szczepy probiotyczne mają udokumentowane pozytywne działanie 😉

    Minerwa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

    Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

    Kowal2
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 763
    • Zasłużony

    Pytasz o co?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kto zna probiotyki?"

Przewiń na górę