- AutorOdp.
- 20 kwietnia 2007 at 12:17
Hej! Wiecie może czy ten preparat można stosowac bez konsultacji z ginem przy stanach grzybicznych pochwy?? Jak ktoż juz stosował to jak to działa dobre to jest ?:D
26 kwietnia 2007 at 11:19Lacibios femina można jak najbardziej stosować bez konsultacji z lekarzem, ale w przypadkuinfekcji i tak konieczna jest wizyta u ginekologa, bo lacibios to probiotyk i jednynie wspomaga leczenie a nie leczy, więcaby wleczyc grzybice to leć do lekara i dodatkowo łykaj lacibios femina…
Powodzenia w leczeniu8 maja 2007 at 20:15a proppo lacibios femina to jest fajny konkurs na polki.pl.. można wygrać ten probiotyk…. a dodatkowo jes takie kompendium wiedzy na temat lacibiosu… ciekawe info i ciekawy quiz…
1 czerwca 2007 at 07:50co do lacibiosu femina to mam pewne info jakie znalazłam…. ten probioty dostał nagrodę….
oferowany przez ASA sp. z o.o. produkt LaciBios Femina został uznany przez konsumentów ODKRYCIEM ROKU i uzyskał możliwożć otrzymania ogólnopolskiego godła LAUR KONSUMENTA 2007 “ ODKRYCIE ROKU 2007nic dodać nic ując, nie 😀
28 lipca 2007 at 19:46no chyba czas go kupic bo cos tam sie dzieje zlego:(:(:(bu a wiecie moze ile to kosztuje?
28 lipca 2007 at 19:47no chyba czas go kupic bo cos tam sie dzieje zlego:(:(:(bu a wiecie moze ile to kosztuje?
3 sierpnia 2007 at 14:53koszt lacibios femina waha się w granicach 18-25 zł w zależnożci od apteki. bo to tak jest, że to apteka narzuca cenę. tylko odradzam kupowanie na allegro, bo nie wiadomo, jak to przechowywane jest.
28 sierpnia 2007 at 11:09Również stosowałam LaciBios Femina i jestem bardzo zadowolona
28 sierpnia 2007 at 13:12Mam pytanie czy przy grzybicy pochwy zaobserwowała któraż z Was może krostki? Bo zastanawiam się czy to grzybica czy coż poważniejszego…jestem w strachu…zapisałam się do ginekologa na jutro ale chyba będę musiała przełożyć wizytę bo boli mnie brzuch na okres 🙁 Objawy jakie u siebie zauważyłam to: swędzenie czasami pieczenie białe upławy krostki przy wejżciu do pochwy i jakby pochwa była obrzęknięta strasznie się boję…
29 sierpnia 2007 at 16:25tez bym miala pytanko… ktoras tam mowila ze stosowala te tabletki przez miesiac i to wystarczylo?
czyli jak w opakowaniu jest 10 tabletek to trzeba kupic 3… ciekawe czy miesieczna kuracja wystarczy? 🙄
czy to nie bedzie kolidowalo z tabletkami antykoncepcyjnymi?
prosze odpiszcieeee 🙂29 sierpnia 2007 at 16:58Madziunia, krostki czasami pojawiają się też przy grzybicy. a jak one konkretnie wyglądają? są ropne czy nie? jeżeli bolą i przyjmują formę czerwonych punktów,, ew. pęcherzyków, to obawiałabym się o opryszczkę narządów płciowych. ale miejmy nadzieje, że to nie to, tylko zwyczajny grzybek. 😉
Sandy, to zależy na co wystarczy? mi miesiąc nic by nie dał, ponieważ mam skłonnożci do infekcji, więc muszę regularnie łykać cały czas. natomiast jeżeli po leczeniu lub antybiotykoterapii na odbudowanie flory bakteryjnej, to miesiąc powinien być ok.
a, no i lacibios femina nie wpływa w żaden sposób na tabletki anty. nawet jest wskazane łykanie ich przy ich stosowaniu, bo antykoncepcja hormonalna też jest czynnikiem sprzyjającym rozwijaniu się tego typu infekcji.29 sierpnia 2007 at 18:32Włażciwie to nie jestem pewna ale chyba nie są ropne i raczej napewno nie bolą i jest ich malutko ale pochwa mnie swędzi i upławy mam białe hmmm sama już nie wiem w następną żrodę idę do gina i się wyjażni…boję się jak nie wiem co…być może podczas seksu analnego mój partner przeniósł stamtąd jakież bakterie …wszystko się okaże! Trzymajcie kciuki żeby to nie było nic poważnego!!!
31 sierpnia 2007 at 09:11[usunięto_link] wrote:
Włażciwie to nie jestem pewna ale chyba nie są ropne i raczej napewno nie bolą i jest ich malutko ale pochwa mnie swędzi i upławy mam białe hmmm sama już nie wiem w następną żrodę idę do gina i się wyjażni…boję się jak nie wiem co…być może podczas seksu analnego mój partner przeniósł stamtąd jakież bakterie …wszystko się okaże! Trzymajcie kciuki żeby to nie było nic poważnego!!!
Sądzę że to po prostu stan zapalny pochwy. Podziwiam Cię że masz zamiar wytrzymać do następnej żrody, ja to bym na Twoim miejscu chyba wszystko sobie wydrapała. A zamierzasz stosować do tego czasu (wizyta u ginka)?
31 sierpnia 2007 at 09:13[usunięto_link] wrote:
tez bym miala pytanko… ktoras tam mowila ze stosowala te tabletki przez miesiac i to wystarczylo?
czyli jak w opakowaniu jest 10 tabletek to trzeba kupic 3… ciekawe czy miesieczna kuracja wystarczy? 🙄
czy to nie bedzie kolidowalo z tabletkami antykoncepcyjnymi?
prosze odpiszcieeee 🙂Tak ja stosowałam i nadal stosuje LaciBios Femina doustnie. Przetestowałam ten żrodek na sobie, gdyż firma Streetcom skontaktowała się ze mną w celu wypróbowania i oceny tego produktu. Na kurację miesięczną dostałam za darmo 3 opakowania i brałam 1 baletkę dziennie. Od tej pory cały czas biorę LaciBios Hemina na utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej. Tylko raz zrobiłam miesięczną przerwę i problem swędzenia wrócił jak bumerang. Konsultacja ginekologiczna była nieunikniona dlatego od tamtej pory dla bezpieczeństwa nadal biorę LaciBios Hemina. Jestem bardzo zadowolona z jego działania, gdyż bez obawy mogę chodzić na basen i podróżować nie martwiąc się że coż się do mnie przyczepi. Pozdrawiam
3 września 2007 at 08:31jak poszlam do apteki to sie przerazilam 25zl za 10 szt to jest poprostu masakra
- AutorOdp.