Makijaż utrzymujący się cały dzień

• Autor
    Odp.
  • rose
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Dziewczyny jak zrobić makijaż, żeby utrzymywał się na twarzy cały dzień? Jakich kosmetyków użyć? ( nie interesuje mnie makijaż permanentny)

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Baza pod podkład, baza pod cienie i już się wszystko trzyma cały dzień:)

No i oczywiżcie kosmetyki dobrej jakożci bo one są najtrwalsze.

rose
    Member
    • Zapaleniec

No włażnie , też słyszałam, że dobra baza jest najwazniejsza
    Zastanawiam się tylko jakiej firmy?
    Znalazłam dobry artykuł w temacie [usunięto_link]
    🙂

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Najlepiej zrobić sobie dziewczyny trwały makijaż
    [usunięto_link]
    mamy przynajmniej spokój latem.

rose
    Member
    • Zapaleniec

Do makijażu permanentnego nie mogę się przekonać. Jakoż chyba dziwnie bym się czuła budząc się z umalowanymi oczami, ustami, etc. Zero naturalnożci.

Mikah
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

ale to nie jest tak, ze masz niebieskie cienie na oczach i czerwoną szminkę. ja zrobiłam kreski na oczach i usta i wiesz jak wyglądam jak się budzę? Oczy mam wyraźne, ładne, usta również, żliczną, naturalną barwę mają, konturu w ogóle nie widać, trzeba się przyjerzeć a wyglądam o wiele, wiele ładniej niż jak się budziłam bez makijażu permanentnego. Zapyziałe małe oczki, w ogóle nie widoczne na tle całej buzi, usta jakież blade. Moim zdaniem to super rozwiązanie. Mam kreski zrobione na linii rzęs więc w ogóle ich nie widać.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

W sumie czemu sobie tego nie zrobić,skoro i ładnei to wyglada,i potem my sie nie stresujemy ze np. na wakacjach nie wygladamy dobrze,bo nie mamy makijazu.Ja jestem za.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

No własnie,ja tez jestem za permanentnym.
    Zwłaszcza ze teraz ceny nie sa az tak wysokie.

chilli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

No tak, z tym permanentnym to faktycznie fajna sprawa, tylko też nadal mam opory – boję się, że coż pójdzie nie tak a to przecież parę lat w tym chodzić… Dlatego ważne jest, żeby trafić w kompetentne ręce. Taka linergistka która wykonuje zabieg permanentnego makijażu powinna mieć jakiż certyfikat np. Centrum New Look słyszałam, ze tak robią porządne szkolenia pod tym kątem. Nie znacie może kogoż kto zajmuje się takim makijażem w Krakowie Bądź Warszawie?

Renata78
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

ja mogę polecić bazę sylikonową z Sorayi. daje dobry efekt i ma przyjemną konsystencję

Emy1999
    Participant
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Żeby makijaż utrzymywał się cały czas i wyglądał świeżo trzeba najpierw zadbać o swoją pielęgnację, cere i nawilżenie skóry. Możesz spróbować koreanską pielęgnacje, ktora znajdziesz np w sklepie skin79.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Makijaż utrzymujący się cały dzień"

Przewiń na górę