Okres po odstawieniu pigułek

• Autor
    Odp.
  • Viss
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam

chciałabym poznać opinię dziewczyn, które z jakiegoż powodu musiały zrezygnować z przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych.

04 grudnia wzięłam ostatnią pigułkę, a 08 grudnia miałam okres.
    Z tabletek musiałam zrezygnować z powodów zdrowotnych (teoretyczny czas odstawienia miał wynosić 2-3 miesiące).
    Z mężem ograniczyliżmy nasze bliskie kontakty do minimum, a jak już coż do zachowywaliżmy najwyższą ostrożnożć, ponieważ nie jest to dla nas najlepszy czas na dzidziusia.

Jednak nie mam dalej okresu, co prawda brzuch mnie pobolewa od paru dni ale krwi jak nie było tak nie ma.
    Robiłam już 2 testy ciążowe, jeden po 3 dniach od ostatniego zbliżęnia a następny 7 dni poźniej. Oba negatywne, więc myżlę, że w ciązy nie jestem.

Kontaktowałam się w tej sprawie z moją ginekolog, co prawda przez telefon i stwierdziła, że jak za 7-10 dni nie dostanę to mam przyjżć na wizytę.

Przed braniem tabletek miałam okresy co 2-3 miesiące, podczas których występowała wiecej niż jedna owulacja.

Nie wiem czy te wszystkie informacje mają na to wpływ jednak mam nadzieję, że troche Wam przybliża stan mojego organizmu.

Ponieważ chciałabym, żebyżcie podzieliły się ze mną swoimi dożwiadczeniami jak to było u Was z okresem po odstawieniu tabletek.

Czy też musiałyżcie długo czekać czy może nie było problemów?

Pozdrawiam

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Skoro testy wypadły negatywnie to raczej nie ma się co martwić-jak chcesz się naprawdę upewnić to wybierz się do ginekologa,przyczyną może byc też jakaż choroba więc tak czy tak warto iżć… O ile dobrze kojarzę to przy nadżerkach okresu miże nie być…

Ale najprawdopodobniejsze jest to,że to jeszcze długofalowe skutki przyjmowania pigułek! Jka boli Cię brzuch to ok-dobry znak! Płodnożc po odstawieniu hormonów wraca w różnym czasie i zależy od organizmu-jeden wraca do naturalnej gospodarki hormonaknej szybciej,inny później więc raczej nie ma co się bać! Ja po pigułkach w jednym miesiącu nie miałam wogóle okresu za to w następnym dostałam go nawet 3 dni wczeżniej niż mogłam się go spodziewać-a poprzedzony był 3dniowymi silnymi bólami brzucha! Pozdrawiam

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ja jak odstawilam tabsy to czekalam 2 miesiace na okres wiec nie ma sie czego obawiac

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Okres po odstawieniu pigułek"

Przewiń na górę