- AutorOdp.
- 29 sierpnia 2013 at 20:13
Co macie u siebie w domu? piecyk na pelet czy kominek?? co polecacie?
30 sierpnia 2013 at 10:01Kominek z pewnożcią jest bardziej klimatyczny, ale trudniejszy w budowie i utrzymaniu czystożci. Musisz pamiętać, że potrzebne Ci będą odpowiednie preparaty, które szybko usuną zabrudzenia. Wybór tak naprawdę zależy od Ciebie 🙂
2 września 2013 at 08:32Piec jako podstawowe źródło ogrzewania i kozę dla nastroju 🙂
3 września 2013 at 20:29ktoż mi polecał, żeby kupić piecyk na pelet na [usunięto_link] tam od Caminetti sprzedają… słyszeliżcie coż o nich? [usunięto_link]
4 września 2013 at 14:50Nic nie słyszałam, ale ja chętnie zbudowałabym u siebie kominek, przy piecyku nie ma takiego klimatu 🙂
19 września 2013 at 11:45Słyszałem opinie, że kominki wychodzą z mody i instaluje je dużo mniej osób niż 10-15 lat temu. Także producenci kominków mają cięższe czasy, ile w tym prawdy sam nie wiem, bo moje obserwacje nie potwierdzają tego w 100%. Jeżli ktoż dzisiaj wstawia kominek to raczej nowoczesny, bez blichtru sprzed dekady 🙂
24 września 2013 at 06:01Jeżeli chodzi o praktycznożć, to zdecydowanie piec z CO. Jednak kominek ładnie wygląda, ale jest o wiele mniej ekonomiczny. Dodatkowo rok temu zamontowali u nas palnik rynnowy do kotła CO od [usunięto_link] i dzięki temu palenie jest już praktycznie bezobsługowe. Całożcią steruje teraz komputer. Bardzo żwietna sprawa 🙂
2 października 2013 at 17:19Jak jest wybór to kominek 🙂
12 października 2013 at 07:41My włażnie też się zastanawialiżmy czy kominek czy może lepiej kocioł z CO. Jednak wygrała praktycznożć o kocioł. Powiedz mi lubuszanka87 odnożnie tego palnika rynnowego, to faktycznie ułatwiło wam to palenie? My niestety tego nie posiadamy i szczerze mówiąc trzeba kilka razy dziennie doglądać pieca. Tak się zastanawiamy czy nie zamontować też takiego palnika.
18 października 2013 at 13:59Oj, nie pytaj mnie tak szczegółowo, bo mąż się tym zajmuję 🙂 Ogólnie to juz nie musimy tak często chodzić do pieca podkładać. Jak macie możliwożć zamontowania takiego palnika, to polecam 🙂
29 października 2013 at 08:30U moich znajomych jest na pellet, my sami się zastanawiamy, bo ma podobno dobrą wydajnożć i nie wychodzi drogo w eksploatacji [usunięto_link]
1 listopada 2013 at 17:10kominek – jakoż urzekł mnie ich klimat. I obowiązkowo pellet Olimp albo Lava, najlepsze i najbardziej ekologiczne pellety na rynku.
8 listopada 2013 at 16:26Ja tam wolę kominek, bardziej widokowy. Ale niestety nie mam go w domu kiedyż jest tam w planach
9 listopada 2013 at 22:49Moja siostra zrezygnowała z kominka w domu, choć miała taką możliwożć.
W zamian za to postawiła sobie taki kominek elektryczny imitujący ogień. Fatalnie to wygląda. Teraz zastanawia się nad przebudową pokoju, dla prawdziwego kominka.14 listopada 2013 at 10:47Kominek jest bardziej efektowny,szczególnie taki z płaszczem wodnym,co do tego chyba nikt nie ma wątpliwożci. Jeżeli mamy tez mniejszą powierzchnię grzewczą,to spokojnie się sprawdzi i to znacznie lepiej niż piecyk.
- AutorOdp.