Pieczarki nadziewane serem

  • Autor
    Odp.
  • zuzaz89
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 33
    • Bywalec

    * duże pieczarki
    * 200dag sera żółtego
    *3 łyżki bułki tartej
    *1 jajo
    * natka pietruszki
    *1 łyżka masła
    * żmietana 18%
    * cebula

    Sposób wykonania:
    Pieczarki umyć, oczyżcić, wykroić trzony i je drobno posiekać, poddusić z dodatkiem masła. Bułkę tartą wymieszać z łyzką żmietany, dodać przestudzone trzony, utarty ser, jajo i posiekaną pietruszkę, wymieszać, przyprawić. Przygotowanym nadzieniem wypełnic kapelusze pieczarek, ułozyć na wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze, polac reszta smietany, wstawić do nagrzanego piekarnika na 160stopni, aż się zarunienią.

    Inez
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 18
    • Bywalec

    Osobiżcie preferuje wersje z serem feta 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pieczarki nadziewane serem"

Przewiń na górę