- AutorOdp.
- 5 lutego 2008 at 19:19
* duże pieczarki
* 200dag sera żółtego
*3 łyżki bułki tartej
*1 jajo
* natka pietruszki
*1 łyżka masła
* żmietana 18%
* cebulaSposób wykonania:
Pieczarki umyć, oczyżcić, wykroić trzony i je drobno posiekać, poddusić z dodatkiem masła. Bułkę tartą wymieszać z łyzką żmietany, dodać przestudzone trzony, utarty ser, jajo i posiekaną pietruszkę, wymieszać, przyprawić. Przygotowanym nadzieniem wypełnic kapelusze pieczarek, ułozyć na wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze, polac reszta smietany, wstawić do nagrzanego piekarnika na 160stopni, aż się zarunienią.19 czerwca 2008 at 09:15Osobiżcie preferuje wersje z serem feta 🙂
- AutorOdp.