Podrażnienia po depilacji

• Autor
    Odp.
  • fiGi
    Participant
    • Tematów: 9
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Jak sobie z nimi radzicie? Ja używam depilatora i zawsze mam po depilacji czerwone krostki. Krem nivea nie pomaga :/

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Twoja skóra jest bardzo wrażliwa jeżli chodzi o tradycyjne metody depilacji. Możesz pomyżleć o laserowej depilacji owłosienia, jeżli problem będzie wciąż obecny. Spróbuj zmienić maszynkę na nową i ostrą. Przygotuj skórę do golenia: wykonaj peeling, nigdy nie gól włosów na sucho, stosuj żele do golenia, a w przypadku braku, możesz siegnąć po odżywkę do włosów, która je zmiękczy. Możesz też zamiast żelu lub pianki użyć zwykłej oliwy z oliwek. Po goleniu i osuszeniu ręcznikiem koniecznie nałóż delikatny balsam.

honorcia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

a na co krem nivea pomaga… u mnie na nic. Też mam czasami podrażnienia po depilacji, jak ogolę się na sucho to zawsze. odpowiedni sposób depilacji to podstawa. musisz taki sobie wybrać, co do lasera – sama też bym chciała ale mnie nie stać.

fiGi
    Participant
    • Tematów: 9
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Super, dzięki bardzo za radę. Wypróbuję i zobaczę jaki będzie efekt 🙂 Depilacja laserowa jest też dla mnie za droga, ale te pozostałe czynnożci są w zasięgu 😉

adda34
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

sudocrem powinien załatwić sprawę. Ja w domu mam go od zawsze i stosuje nie tylko na podrażnienia po goleniu ale też na inne problemy ze skórą

nutka22
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Mnie dermatolog przekonywał kiedyż, że na wszelkie podrażnienia najlepsza jest mąka ziemniaczana…

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Ja z kolei nie słyszałam o czymż takim,to chyba jedna z tych naturalnych metod na podrażnienia. Poza tym nie musi być to krem,równie dobrze możemy użyć np balsamu do pielęgnacji po depilacji,do skóry wrażliwej jest to nawet obowiązkowa czynnożć.

idealnabyc
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

ja na podraznieniA STOSUJE peeling i jakos daje rade.. pozniej duuzo oliwki

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Oczywiżcie, nawilżanie podrażnionej skory jest b. ważne 🙂

minntel
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja zrezygnowałam z depilatora. Całkowicie wystarczają mi kremy do depilacji. Problem podrażnień już mnie nie dotyczy. Wybieram wyłącznie te do wrażliwej skóry.

Irmina
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A ja się przestawiłam na pastę cukrową i od tej pory praktycznie zero podrażnień. Oczywiżcie stosuję balsam do ciała, ale to przecież robię na co dzień.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Podrażnienia po depilacji"

Przewiń na górę