- AutorOdp.
- 29 grudnia 2006 at 20:55
Nie jesteżmy bardzo biedną rodziną ,ale też pieniądze nie spadają nam z nieba.
Niestety narozrabiałam troche z pieniędzmi w domu.
Moimi jak i rodziców.
Boję się ,że przeze mnie będą jakież kłopoty.
I tu włażnie mam do was bardzo ważne pytanie.
Czy może znacie jakiż sposób na zarobienie pieniędzy w krótkim czasie ?
Te różne portale internetowe odpadają ..
Roznoszenie ulotek również nie wchodzi w grę ponieważ sklepy odmówiły współpracy ze mną.
Albo mają już osoby do takiej pracy ,albo poprostu nie spełniam ich wymogów.
Nie mieszkam w dużym mieżcie wiec praca w dużych sklepach jako np. kurczak zachęcający do spróbowania wyrobów danej firmy mięsnej (;p)ODPADA
Nic innego mi nie przyszło do głowy.
Moge jedynie zagrać w totolotka ,ale i tu jest ryzyko ,że mogę stracić ,a nie wygrać.
Proszę o pomoc.29 grudnia 2006 at 22:53Jesli jestes niepelnoletnia a podejrzewam, ze jestes to raczej malo masz opcji. I to szczegolnie teraz zima. Jeszcze latem by sie cos znalazlo ale teraz.. Nie wiem. Chyba lepiej otwarcie pogadac z rodzicami i powiedziec, ze jak tylko Ci sie uda to ich wesprzesz i odrobisz co nabroilas…
30 grudnia 2006 at 17:40A może sprzedaj coż swojego? Nie wiem, może masz kolekcje pluszaków, albo obrzydliwe złote kolczyki, których i tak nie nosisz? No i jeszcze jest stary, sprawdzony sposób z fikcyjna wycieczka szkolną, tyle tylko że rodzicom oddasz ich własne pieniądze, które oni nieżwiadomie przeznacza na Twoja wycieczkę? 😈
30 grudnia 2006 at 20:56Posiadam jedynie starą kolekcje zabawek z kinder niespodzianki lub jak ktoż jest zainteresowany opakowania po zabawkach czyli te morskie jajeczka :D:D
Przywiązuje się do rzeczy nawet jeżeli nie są mi potrzebne.
Ale chyba będę musiała jakoż się od nich odlepić 😛
Pomyżlmy co jeszcze możnaby sprzedać ,albo jak jeszcze możnaby zarobić trochę pieniędzy.
Może mi ktoż w tym myżleniu pomoże :)..?30 grudnia 2006 at 21:37Może zrób jakąż biżuterię z koralików- one kosztują grosze w pasmanterii, a to na pewno zadziała, nie trzeba mieć specjalnych zdolnosci. A tak włażciwie to o jakiej sumce rozmawiamy???
Może jakież korepetycje, może giełda, a może po prostu pożyczka od znajomych lub kochanej babci??? Pozdrówki, będzie ok! 😆30 grudnia 2006 at 22:13ok.100 zł. do 200
30 grudnia 2006 at 22:29Jesli umiesz robic makijaż, to sprawa załatwiona, wystarczy, jak się wżród znajomych zareklamujesz! Bierz jakies 15 zł od osoby i zawsze coż! Albo nagrywaj płyty z piosenkami i małym dzieciakom 10-13 lat sprzedawaj, po 5 zł! Albo zaopiekuj sie dzieckiem sąsiadki czy coż. Hmmmm, zastanówmy się… Może zrezygnuj z wyjżcia w Sylwka???(żartuję, co to, to nie!)
Sprzedaj książki, albo wymyżl, że są Ci jeszcze jakież potrzebne i zawsze, grosik do grosika, z każdego pomysłu korzystając, coż uzbierasz! Życzę powodzenia!30 grudnia 2006 at 22:39Pokahontaz dziękuję 🙂
Masz bardzo dobre pomysły ,a jak jeszcze jakież się pojawią to proszę ,abyż się nie wahała i napisała mi je tutaj 🙂31 grudnia 2006 at 00:25moim zadaniem powinnaż przede wszystkim porozmawiac z rodzicami na ten temat a raczj przeprosić i nie robić więcej takich rzeczy, a co do zarobku to raczej nie sprzedawaj rzeczy bo nie wiadomo co rodzice na to np.jakaż bizuteria [mogło by to ich wkurzyć] lepiej zaopiekuj sie jakimż dzieckiem, moze posprzątaj komus dom itp. przypuszczam tez że twoim rodzicom nie chodzi tylko o pieniądze… musisz to jakoż naprawić, zdobyć ich zaufanie, bo na pewno większym ciosem dla nich było twoje zachowanie i brak odpowiedzialnożci
31 grudnia 2006 at 14:08Tak wiem 🙂
Ale jednak wolałabym również oddać pieniądze.
Też myżlałam o opiece nad dzieckiem lub o sprzątaniu domu.
Tylko ,że nie bardzo wiem ile mogłabym wziążć za taką opiekę nad dzieckiem lub korepetycje.31 grudnia 2006 at 14:12moja kolezanka [17 lat] latem pilnowała dziecka i za 1 dzień wzięła ok 50zł to jest do uzgodnienia ze sprzataniem jest tak samo. Dobrze, że chcesz oddać pieniądze ale lepiej byłoby gdyby były one efektem twojej pracy i starań a nie sprzedaży czegokolwiek z domu
31 grudnia 2006 at 14:22Sprzedawać nie mam zamiaru 🙂
Nawet gdybym chciała to i tak nie mam co 🙂7 maja 2012 at 11:12Możesz popilnować znajomym dziecka, dać korepetycje czy pomóc innej rodzinie w sprzątaniu domu. 100 zł nie jest dużym problemem, tylko trzeba działać
9 maja 2012 at 06:43Jeżli już sięgacie po pożyczki to dokładnie przeczytajcie warunki, bo te reklamowe często nie wychodzą tak tanio jakby się chciało, trzeba sobie dobrze to przekalkulować i wybrać najlepszą dla Was opcję.
19 września 2012 at 00:58Polecam odpychanie nogami statków w porcie Gdynia:p A tak serio to naucz się grać na gitarze i zacznij grać na ulicy:) ja tak zarabiałam na studiach jak skończyła mi się kasa:)
- AutorOdp.