Problem z pieniędzmi

• Autor
    Odp.
  • irciaxd
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Nie jesteżmy bardzo biedną rodziną ,ale też pieniądze nie spadają nam z nieba.
    Niestety narozrabiałam troche z pieniędzmi w domu.
    Moimi jak i rodziców.
    Boję się ,że przeze mnie będą jakież kłopoty.
    I tu włażnie mam do was bardzo ważne pytanie.
    Czy może znacie jakiż sposób na zarobienie pieniędzy w krótkim czasie ?
    Te różne portale internetowe odpadają ..
    Roznoszenie ulotek również nie wchodzi w grę ponieważ sklepy odmówiły współpracy ze mną.
    Albo mają już osoby do takiej pracy ,albo poprostu nie spełniam ich wymogów.
    Nie mieszkam w dużym mieżcie wiec praca w dużych sklepach jako np. kurczak zachęcający do spróbowania wyrobów danej firmy mięsnej (;p)ODPADA
    Nic innego mi nie przyszło do głowy.
    Moge jedynie zagrać w totolotka ,ale i tu jest ryzyko ,że mogę stracić ,a nie wygrać.
    Proszę o pomoc.

Erill
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Jesli jestes niepelnoletnia a podejrzewam, ze jestes to raczej malo masz opcji. I to szczegolnie teraz zima. Jeszcze latem by sie cos znalazlo ale teraz.. Nie wiem. Chyba lepiej otwarcie pogadac z rodzicami i powiedziec, ze jak tylko Ci sie uda to ich wesprzesz i odrobisz co nabroilas…

pokahontaz
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 102
    • Zapaleniec

A może sprzedaj coż swojego? Nie wiem, może masz kolekcje pluszaków, albo obrzydliwe złote kolczyki, których i tak nie nosisz? No i jeszcze jest stary, sprawdzony sposób z fikcyjna wycieczka szkolną, tyle tylko że rodzicom oddasz ich własne pieniądze, które oni nieżwiadomie przeznacza na Twoja wycieczkę? 😈

irciaxd
    Member
    • Bywalec

Posiadam jedynie starą kolekcje zabawek z kinder niespodzianki lub jak ktoż jest zainteresowany opakowania po zabawkach czyli te morskie jajeczka :D:D
    Przywiązuje się do rzeczy nawet jeżeli nie są mi potrzebne.
    Ale chyba będę musiała jakoż się od nich odlepić 😛
    Pomyżlmy co jeszcze możnaby sprzedać ,albo jak jeszcze możnaby zarobić trochę pieniędzy.
    Może mi ktoż w tym myżleniu pomoże :)..?

pokahontaz
    Member
    • Zapaleniec

Może zrób jakąż biżuterię z koralików- one kosztują grosze w pasmanterii, a to na pewno zadziała, nie trzeba mieć specjalnych zdolnosci. A tak włażciwie to o jakiej sumce rozmawiamy???
    Może jakież korepetycje, może giełda, a może po prostu pożyczka od znajomych lub kochanej babci??? Pozdrówki, będzie ok! 😆

irciaxd
    Member
    • Bywalec

ok.100 zł. do 200

pokahontaz
    Member
    • Zapaleniec

Jesli umiesz robic makijaż, to sprawa załatwiona, wystarczy, jak się wżród znajomych zareklamujesz! Bierz jakies 15 zł od osoby i zawsze coż! Albo nagrywaj płyty z piosenkami i małym dzieciakom 10-13 lat sprzedawaj, po 5 zł! Albo zaopiekuj sie dzieckiem sąsiadki czy coż. Hmmmm, zastanówmy się… Może zrezygnuj z wyjżcia w Sylwka???(żartuję, co to, to nie!)
    Sprzedaj książki, albo wymyżl, że są Ci jeszcze jakież potrzebne i zawsze, grosik do grosika, z każdego pomysłu korzystając, coż uzbierasz! Życzę powodzenia!

irciaxd
    Member
    • Bywalec

Pokahontaz dziękuję 🙂
    Masz bardzo dobre pomysły ,a jak jeszcze jakież się pojawią to proszę ,abyż się nie wahała i napisała mi je tutaj 🙂

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

moim zadaniem powinnaż przede wszystkim porozmawiac z rodzicami na ten temat a raczj przeprosić i nie robić więcej takich rzeczy, a co do zarobku to raczej nie sprzedawaj rzeczy bo nie wiadomo co rodzice na to np.jakaż bizuteria [mogło by to ich wkurzyć] lepiej zaopiekuj sie jakimż dzieckiem, moze posprzątaj komus dom itp. przypuszczam tez że twoim rodzicom nie chodzi tylko o pieniądze… musisz to jakoż naprawić, zdobyć ich zaufanie, bo na pewno większym ciosem dla nich było twoje zachowanie i brak odpowiedzialnożci

irciaxd
    Member
    • Bywalec

Tak wiem 🙂
    Ale jednak wolałabym również oddać pieniądze.
    Też myżlałam o opiece nad dzieckiem lub o sprzątaniu domu.
    Tylko ,że nie bardzo wiem ile mogłabym wziążć za taką opiekę nad dzieckiem lub korepetycje.

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

moja kolezanka [17 lat] latem pilnowała dziecka i za 1 dzień wzięła ok 50zł to jest do uzgodnienia ze sprzataniem jest tak samo. Dobrze, że chcesz oddać pieniądze ale lepiej byłoby gdyby były one efektem twojej pracy i starań a nie sprzedaży czegokolwiek z domu

irciaxd
    Member
    • Bywalec

Sprzedawać nie mam zamiaru 🙂
    Nawet gdybym chciała to i tak nie mam co 🙂

Karola12
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Możesz popilnować znajomym dziecka, dać korepetycje czy pomóc innej rodzinie w sprzątaniu domu. 100 zł nie jest dużym problemem, tylko trzeba działać

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Jeżli już sięgacie po pożyczki to dokładnie przeczytajcie warunki, bo te reklamowe często nie wychodzą tak tanio jakby się chciało, trzeba sobie dobrze to przekalkulować i wybrać najlepszą dla Was opcję.

kalina.kot
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Polecam odpychanie nogami statków w porcie Gdynia:p A tak serio to naucz się grać na gitarze i zacznij grać na ulicy:) ja tak zarabiałam na studiach jak skończyła mi się kasa:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problem z pieniędzmi"

Przewiń na górę