• Autor
    Odp.
  • JaMagda
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam, nie wiem czy był już taki temat – jeżli tak to z góry przepraszam. Jak wspomniałam w temacie mam pewien problem z włosami. Otóż po każdym umyciu muszę wysuszyć je za pomocą lokówko-suszarki, bo w przeciwnym razie, gdy wyschną są w okropnym nieładzie (kręcą się, nie da się ich rozczesać tak, żeby się trzymały i z grzywką też nie mogę dojżć do ładu), jednym słowem bardzo brzydko to wygląda i nie wygodnie się je nosi. Niestety taka robota pochłania dużo czasu. Kilka lat temu bez problemu mogłam zostawić je mokre po umyciu, nie musiałam ich nawet suszyć a one same się ułożyły. Być może zniszczyły mi się pod wpływem używania suszarki. Zastanawiam się czy nie iżć do dermatolog i zasięgnąć opinii, chociaż nie wiem czy to coż wskóra. Proszę i z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

JaMagda
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Dzięki za rady. Po ułożeniu włosów mam proste, krótkie włosy – także bezsensu byłoby je skracać 😆 Teraz, gdy trwają te upały to włosy w ogóle nie chcą mi się układać Nie wiem co moja koleżanka robi, ale ma tak samo cienkie włosy jak ja a nie musi nic z nimi kombinować – nie potrzebuje żadnych odżywek, specjalnych szamponów – od razu po wyschnięciu włosów ma prożciutkie. Dodam też, że nie używam w ogóle prostownicy. Może rzeczywiżcie lepiej by było odstawić na jakiż czas tę nieszczęsną suszarkę i poddać się kuracji. A jakich Wy używacie odżywek? Jaką sobie najbardziej chwalicie? 🙂

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

A jak wygląda żywienie ,zdrowo i odpowiednio?

romasziwka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 18
    • Bywalec

włażnie, dieta ma bardzo duży wpływ na to, jak wyglądają nasze włosy. Może słabo je nawilżasz? Mało pijesz? zastanów się nad dobrą odżywką nawilżającą, tak jak tutaj Ci radzą, ale też przemyżl sobie jaką ilożć płynów dziennie spożywasz? Do 2 litrów na dzień powinno się pić. 🙂

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Na pewno osłabiły się przez suszenie i może inne zabiegi.Musisz stosować balsamy nawilżające.Jeżli to nie pomoże idź do dobrej fryzjerki która zobaczy twoje włosy i doradzi ci co masz robić.My ich nie widzimy:)

martula1
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 12
    • Bywalec

taki jest Twoj rodzaj włosów, jednym układają się wspaniale, inni mają z tym problem. Tych drugich jest zdecydowanie więcej, czyli nie musisz sie martwić 😉 są poważniejsze problemy niż włosy w nieładzie…

Sonic
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Wygląda na to że je przesuszyłaż, ja miałam podobnie jak zaczęłam używać prostownicy. Na dodatek zaczęły się bardziej wywijać po umyciu więc tym bardziej musiałam je prostować – błędne koło 🙂
    Kup sobie jakież dobre kosmetyki nawilżające i regenerujące strukturę włosa, najlepiej w jakimż profesjonalnym sklepie z akcesoriami dla fryzjerów (np. Beliso Shop) albo w salonie fryzjerskim. Znajdziesz lepszą jakożć niż w marketach no i może coż Ci doradzą do Twojego rodzaju włosów 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problem z włosami"

Przewiń na górę