- AutorOdp.
- 28 maja 2008 at 20:46
Witam!
Będe wdzieczna za udzielenie mi odpowiedzi kogos kto sie mniej wiecej zna na rzeczy. Chodzi mi o spalanie tkanki tłuszczowej i pozbycie się cellulitu lub chociaż zmniejszenie. Biegam codzienne 40min 10km/h i ćwiczę przed bieganiem 40min Pilatesa: spalanie kalorii, abs, uda pożladki, rozciąganie. Wszystko to robie ok 20:00, ostatni posiłek jem 18-19:00. Staram sie odżywiać nisko kalorycznie, jem dużo warzyw, kefir i suchary, czasem mięso. Niestety mam słabożć do kawy (piję 3 dziennie) i popcornu (czasem zdarza mi się ulec).
Powiedzcie czy przy takim trybie życia mam szanse spalić tłuszcz i zredukować cellulit i co mogę jeszcze zrobić żeby sobie pomóc? I czy koniecznie muszę zrezygnować z kawy? To byłoby dla mnie chyba największe wyrzeczenie. Czy warto używać kremy? Dużo juz tego nawcierałam, kupowałam tanie kremy ok 10 zł. Nigdy nie zauważyłam poprawy, dlatego to odstawiłam.
Nie jestem gruba, ale nie moge patrzeć na swoje uda, brzuch i ten cellulit. Prosze o odpowiedź.28 maja 2008 at 22:46z punktu żywieniowego to napewno duża iloż antyoksydantów czyli warzywa i owoce pomagają zwłaszcza wit C ktora jest jednym z najwazniejszych nosnikow toksyn ktore potem są wydalane dzieki niej a w miejscach obecnosci cellulitu często dochodzi do gromadzenia sie toksyn. Wazne jest takze okreżlenie rodzaju cellulitu czy jest on wodny czy tłuszczowy czy z obrzękami czy nie i w jakim stopniu wystepują zmiany tkanki łacznej pod skóra. Kosmetyki sa tylko jednym i to nie najwazniejszym elementem leczenia cellulitu najwazniejsza jest dieta i aktywnosc fizyczna. Musisz zadbać o dobre ukrwienie tych miejsc. Specjalisci radza masaże ultradzwięki itp… ale na co dzień trzeba pamietać o diecie obfitującej w owoce i warzywa pieczywo pelnoziarniste mało tłuszczu i cukrów prostych aby nie dopuszczac do odkładania sie tłuszczu, indywidualnie dostosowana ilosc białka ktore wspomaga uklad immunologiczny zapobiega zapaleniu miejsc z cellulitem oraz duzo ruchu cwicz te mięsnie gdzie widoczny jest cellulit czyli brzuszki proste i skożne, cwiczenia ud (wymachy nóg, rower, bieganie) konkretne cwiczenia jest ciezko zaprezentować na forum ale powinnas czuć po cwiczeniach te miesnie ktore cwiczysz wtedy znaczy ze cwiczenia sa efektywne. Sklonnosc do cellulitu raczej zawsze zostaje ale mozna zredukowac jego efekty i caly czas dbac o diete i ruch. Dietetyk napewno bardzo pomoże jest wiele mikro i makro składnikow diety mających wływ na ekspresję i leczenie cellulitu możesz napisać: [usunięto_link] napewno pomoże, doradzi ułoży adekwatną dietę poza tym to miłsnik sportu więc byc może nawet z ćwiczeniami cos pomoże.
29 maja 2008 at 10:43to ja może dodam jeszcze coż od siebie do wypowiedzi macka…
we własnej łazience możesz sobie robić masażyki… chlodny prysznic, i masujesz szorstką rękawicą miejsca dotknięte celulitem. ale nie chodzi o zdarcie skóry, więc nie trzyj mocno (uprzedzam, bo spotkałam się z tym… 😉 ). chodzi o pobudzenie krążenia. i balsam-nie musi być antycelulitowy (osobiżcie nie wierzę w cudowne działanie). chodzi raczej o nawilżenie naskórka. przy okazji balsam możesz wcierać troszkę dłuzej, masując skóre.
29 maja 2008 at 10:50Dziekuję wam za fachowe rady. zastanawiam się tylko czy przedstawiony przeze mnie tryb życia jest dobry do zwalczania moich „dolegliwożci”. Czy ćwiczenia są wystarczające, czy może powinnam spróbować czegoż innego, np pływanie, rolki, rower. I co z tą kawą? Słyszałam gdzież że nie jest dobra na cellulit, może ktoż myżli inaczej? Tak mi ciężko z niej zrezygnować. Wiem , czekam chyba na wypowiedź, która użpiłaby moje sumienie, dzięki czemu bez wyrzutów mogłabym dalej się delektować kawusią :).
Dziękuję i proszę o więcej informacji.29 maja 2008 at 11:03ja ci powiem tak… kocham kawę, nie wyobrażam sobie życia bez niej 😉
osobiżcie dużo jeżdżę na rowerze. nie mam celulitu, ale myżlę, że to ze względu na dużą aktywnożć fizyczną. tylko że to kwestia indywidualna. ciężko powiedzieć czy tobie by pomogło to samo.
na pewno bardzo dobrze że się ruszasz, bieganie i pilates jest ok. co do tej kawy-zdania są podzielone-jest tu nawet oddzielny wątek na ten temat 😀
tak czy inaczej, jeżli będziesz się trzymać wszystkich wytycznych, a czasem pozwolisz sobie na jakież szaleństwo nic się złego nie stanie. może się okazać-po dłuższym czasie, nic od razu- że ćwiczenia które praktykujesz mogą nie pomóc. wtedy spróbuj innych.29 maja 2008 at 14:27ja tez pije kawe, i przyznaje bez bicia ze chyba nie bede umiala jej wyrzycic z mojego menu 🙁 ja zaczela cwiczyc znalazlam sobie taki zestaw cwiczen na cellulit w internecie i zobaczymy co dalej jestem dobrej mysli
29 maja 2008 at 14:37Hostesso!
Możesz się podzielić tymi ćwiczeniami znalezionymi na necie?
Bardzo prosze, też ćwiczę ” z internetem” konkretnie Pilatesa z Larą Hudson 🙂 na youtube.29 maja 2008 at 15:34[usunięto_link]
prosze bardzo to sa te cwiczenia, ale na tamtej stronce jest ich wiecej, tak, ze mozna spokojnie wybrac dla siebie te najlepsze, a napiszesz mi w wolnej chwili link do twoich cwiczen?
29 maja 2008 at 15:38Oczywiżcie 🙂 Trzeba sobie pomagać 🙂
[usunięto_link]
jest tam 5 sesji po 10 min/ osobiżcie robie tylko 4, bo ćwiczenia na miężnie mnie nie interesują.
Dzięki za link, obejrzę go w najbliższym czasie 🙂
29 maja 2008 at 16:44Witaj jeżli interesuje Cię fachowa pomoc, oraz suplementy najlepszych firm i najlepiej działające zajrzyj:
[usunięto_link]
Pozdrawiam
Napisz do nas bądź skorzystaj z pomocy on line w naszym sklepie29 maja 2008 at 17:54ja tez dizekuje za link moze wieczorkiem obejrze na spokojnie 🙂 mam nadzieje ze cwiczenia ode mnie ci sie spodobaja 😀
- AutorOdp.