- AutorOdp.
- 22 kwietnia 2010 at 11:17
Hey,
powiedzcie mi proszę jakie macie sprawdzone patenty na przechowywanie staników. Od jakiegoż czasu trzymałam je każdy osobno, w pudełkach, no ale to zajmuje dużo miejsca… wiec ten sposób nie należy do najlepszych;/ Macie może jakiż wskazówki, rady??26 kwietnia 2010 at 13:03A oprócz tego polecam też suszenie bielizny rozłożonej płasko – sprawdza się zwłaszcza przy gorsetach.
26 kwietnia 2010 at 14:46Ja mam 1, dożć dużą szufladę przeznaczoną na biustonosze. Trzymam je jakby to okreżlić, hmm… tak jak niekiedy można się z tym spotkać w sklepach, normalnie rozłożone i ułożone w rządku. W mojej szufladzie w taki oto sposób mieszczę 2 takie rzędy
11 maja 2010 at 10:38Ja także przechowuje biustonosze w szufaldzie,zazwyczaj składam je na pół żeby zmieżciło się ich wiecej. Nie traktuje ich jakoż specjalnie inaczej niż pozostałej bielizny.
23 maja 2010 at 14:49ja mam specjalna szafeczke gdzie wisza sobie jeden kolo drugiego 🙂
24 maja 2010 at 15:58Wiszą sobie w specjalnej szafce? Elegancja Francja;)) Ojj pewnie fajnie wyglądają, u mnie niestety miejsca nie ma żeby mogły wisieć, a szkoda
28 maja 2010 at 07:30Wydaje mi się, że ten sposób z pachnącymi woreczkami jest najlepszy. Przede wszystkim bielizna się tak nie niszczy, a na dodatek po wyjęciu z szafy, szuflady bardzo ładnie pachnie. Nie opłaca się trzymać bielizny w pudełkach, bo jak ma się jej większą ilożć, to taki zbiorek sporo miejsca będą zajmować.
10 sierpnia 2010 at 17:22Ja ostatnio wypróbowałam vanish do bieli dla białych staników i przecudnie wybiela bieliznę! Wystarczy potrzymać 5-7min w wodzie z vanishem i potem dać do pralki na pranie delikatnych tkanin i stanik wychodzi jak nowy 😉 A trzymam też w szufladzie w rządku 🙂
22 października 2010 at 08:02Ja trzymam wszystkie staniki razem z inną bielizna w szufladzie 🙂 Jakbym miała każdy stanik spakowany osobno w pudełku to z całą pewnożcią by mi się nie pomieżciły w szafie 🙂 Zawsze możesz sobie zarezerwować kilka szuflad na same staniki, ale to chyba nie ma większego sensu 🙂
27 grudnia 2010 at 14:30Ja trzymam swoje staniki w szafie, jednak mam do tego specjalne pudełka z Ikei:) Myżlę, że jest im tam wygodnie i komfortowo:)
4 października 2011 at 07:31Ja mam specjalne pudełko na staniki gdzie zawsze ładnie je układam,tak aby się nie pogniotły. A całożć trzymam w szafce.
13 czerwca 2012 at 19:12[usunięto_link] wrote:
Hey,
powiedzcie mi proszę jakie macie sprawdzone patenty na przechowywanie staników. Od jakiegoż czasu trzymałam je każdy osobno, w pudełkach, no ale to zajmuje dużo miejsca… wiec ten sposób nie należy do najlepszych;/ Macie może jakiż wskazówki, rady??Z biustonoszami powinno obchodzić się bardzo ostrożnie, dotyczy to zarówno prania, suszenia jak i przechowywania. Biustonosze powinno się suszyć na płasko. Przechowując je powinniżmy zadbać oto aby leżały swobodnie, nie były przygniatane ani rozciągane przez inne ubrania. Bardzo przydatne są specjalne pojemniki lub wieszaki z przegródkami, które są przystosowane do przechowywania delikatnej bielizny w tym biustonoszy.
13 lipca 2013 at 15:26Do tej pory przechowywałam je w szufladzie, luźno poukładane… ale teraz z racji że niedługo będę karmić piersią zastanawiam się czy oddzielić jakoż te standardowe, od tych przeznaczonych do karmienia?? Czy te drugie jakoż specjalnie przechowywać??
29 lipca 2013 at 02:00Staniki do karmienia oprócz tego że mają odpinane miseczki niczym się nie różnią od normalnych. Wszystkie staniki przechowujesz tak samo i jak ci wygodnie. Miękkie można złożyć na pół wzdłuż mostka, usztywniane włożyć jeden w drugi i ułożyć obok siebie w szufladzie. Albo jak masz miejsce powiesić na wieszakach.
7 sierpnia 2013 at 07:31Ja trzymam swoje staram się trzymać tak
(swoją drogą ładna kolekcja 🙂 ) ale przyznaje ze czasem lądują w kącie łóżka albo na fotelu 😳
Tak czy inaczej dobre przechowywanie jest dosyć ważne, szczególnie w przypadku staników od brafitterek które są usztywniane termicznie (i cholernie drogie :D)