Przerwa w braniu tabletek-kto ma rację?!

• Autor
    Odp.
  • Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Wiem,że był już podobny temat-jeżli więc moderatorki zdecydują o jego usunięciu to ok.

Chodzi o to,że od 2 lat biorę Novynette-wszystko jest ok,są dobrane jak należy,żadnych przykrych dolegliwożci itd… Do ginekologa chodzę prywtanie i zależy mi na tym,żeby był to naprawdę porządny i kompetenetny lekarz! I tak już od ponad dwóch lat chodziłam do pewnego starszego lekarza-cieszył się dobrą opinią,w gabinecie jakież dyplomy nagrody i certyfikaty-i twierdził on,że skoro tabletki mi nie służą i nic się nie dzieje to nie ma potzreby odstawiania ich. Niestety lekarz się poważnie rozchorował i zawiesił działalnożć-i prawdopodobnie już nie wróci do pracy. Zostałam zmuszona poszukać innego lekarza i wyszukałam gabinet o którym w necie ludzie wypowiadali się naprawdę dobrze. Na stronie znanylekarz.pl opinia bardzo dobra itd. I podczas wizyty lekarz wypytywał oczywiżcie o wszytsko co istotne i gdy dowiedział się,że od dwóch lat biorę antykoncepcję powiedział,że juz dawno powinnam zrobić przerwę 3miesięczną bo zablokuję spbie podwzgórze i będę bezpłodna.
    Wydaje mi się to bzdurą-ufałam swojemu poprzedniemu lekarzowi i nie mówił o koniecznożci przerwy-przeciwnie: mówił ze nwoczesna antykoncepcja jest tak skonstruowana,ze przerwy nie sa konieczne i nie blokują one płodnożci.

Sama już nie wiem co o tym myżleć…

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

😆 😆 😆

rozsmieszyl mnie tekst o zablokowanym podwzgorzu:)))

strasznie sie ciesze, ze mam na tyle swiadomosci i wiedzy, ze nikt mi takiej glupoty nie wcisnie.

przeciez: biorac tabletki antykoncepcyjne JESTES BEZPLODNA, a przysadke mozgowa wyrecza codzienna dawka hormonow z piguly. zatem…juz masz ZABLOKOWANE, co trzeba. nie da sie tego zablokowac bardziej 😆

3miesieczna przerwa moze co najwyzej zaszkodzic organizmowi i narobic w nim balaganu. jesli nie zamierzac zrobic co najmniej przerwy polrocznej, nie rob jej wcale.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Też mnie zdziwił ten lekarz swoim tekstem o podwzgórzu-póki co przerwy nie chciałabym robić wcale,jeżli już bym się na nia zdecydowała to tylko ze względów zdrowotnych. Po tych dwóch latach brania czuję się w porządku: zeo skutków ubicznych,złego samopoczucia,jakiż problemów zdrowotnych a on wręcz wymuszał na mnie podczas wizyty zrobienie tej przerwy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Przerwa w braniu tabletek-kto ma rację?!"

Przewiń na górę