Przesuszona sk贸ra?

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 28 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Pawell91
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

Na pocz膮tku Witam Was wszystkie Panie 馃槢 (mo偶e troche dziwne, bo co robi ch艂opak na forum kobiet ale mam do Was pytanie a Wy na tym na pewno znacie si臋 lepiej ni偶 jaki偶 tam facet 馃榾 )

Hm… mam pewien problem, mo偶e potraficie mi go rozwi膮za膰 a wi臋c: zawsze po k膮pieli po oko艂o 2-3 minutach zaczyna mnie sw臋dzie膰 ca艂e cia艂o i og贸lnie jest to nieprzyjemne. I co to mo偶e by膰? Podejrzewam, 偶e przesuszona sk贸ra, ale nie wiem jak sie tego 'sw臋dzenia’ pozby膰. Stosuj臋 te偶 po k膮pieli balsam nawil偶aj膮cy kt贸ry w sumie te偶 nic nie daje i sw臋dzi nadal, chocia偶 mo偶e troszk臋 mniej. Ah i jeszcze jedno, chodz臋 od niedawna na solarium, ale i jak nie chodzi艂em mia艂em ten sam problem.. Prosz臋 o jakie偶 rady:)

Pozdrawiam

Pawe艂

oh_ja
    Cz艂onek
    • Odp.: 56
    • Sta艂y bywalec

bardzo nam mi艂o, 偶e jest jaki偶 ch艂opak na forum 馃槈
    woda niestety bardzo wysusza sk贸r臋 i jej prawid艂owe nawil偶enie to podstawa.musisz mie膰 dobry balsam nawil偶aj膮cy dostosowany do twojego typu sk贸ry czyli sk贸ry suchej i by膰 mo偶e wra偶liwej.ale je偶li nic nie nie poprawia to mo偶e warto pokaza膰 si臋 na przyk艂ad u dermatologa?pozdrawiam

Pawell91
    Cz艂onek
    • Pocz膮tkuj膮cy

do dermatologa to chodz臋 z twarz膮 ze tak powiem hehe 馃槅

A wi臋c i zapytam przy okazji:)

oh_ja
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

wszak nie od dzi偶 wiadomo, 偶e dermatolog zajmuje si臋 nie tyko twarz膮 ale cia艂em tez 馃槈 tak偶e zapytaj go przy okazji i na pewno cos ci poradzi lepiej niz ktokolwiek inny 馃檪

tygrysek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

nie masz ty przypadkiem atopowego zapalenia sk贸ry? zwyk艂y balsam nawil偶aj膮cy nic nie da. spr贸buj co偶 z mocznikiem, np DARDIA LIPO MLECZKO, albo jaki偶 inny apteczny.

ale najlepiej spytaj lekarza. a solara na pewno pogarsza spraw臋. je偶li jeszcze nie zd膮偶y艂a, na pewno w ko艅cu to zrobi…

Pawell91
    Cz艂onek
    • Pocz膮tkuj膮cy

nic takiego nie mam chyba……hm az sie wystraszylem po nazwie;D hehe

no nie czuje zmiany zeby solarium cos pogorszy艂o, na pewno nie jest dobre w tej sytuacji, ale c贸偶…g艂upota ludzka;D hehe, mania wygl膮du xD

tygrysek
    Cz艂onek
    • Maniak

hm… da si臋 z tym 偶y膰… nawet bezobjawowo jak si臋 umie zadba膰 o siebie 馃槈

atopowe, czyli alergiczne. objawia膰 si臋 mo偶e r贸偶nie-plamy na sk贸rze, czasem krostki, czasem sw臋dzenie, przesuszenie… nie m贸wi臋, ze to masz, tylko pytam, bo to co opisa艂e偶 jest cz臋stym objawem.

oh_ja
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

tygrysek ma racj臋,moze to jest po prsotu atopowe zapalenie sk贸ry.i od razu mowi臋 ci, 偶e da si臋 z tym 偶y膰 ;)bo sama mam tak膮 sk贸r臋no i niestety trzeba bardzo o nia dba膰 i uwa偶a膰 na ni膮.i na solarium w zwi膮zku z tym nie chodz臋 wcale 馃檪 tak偶e tak jak pisa艂am ju偶 wcze偶niej- zapytaj lekarza 馃槈

Pawell91
    Cz艂onek
    • Pocz膮tkuj膮cy

hmmm…nio to trzeba by sie przejsc do dermatologa w koncu;)…ale plam i zadnych krostek nie mam, tylko to ze sw臋dzi okropnie i jest to nieprzyjeeeemne po prostu 馃檪

ale nie chc臋 sie 偶egnac z solarium….:D

To dzi臋ki dzieewczyny za odpowied藕 :**

Pozdrawiam:)

tygrysek
    Cz艂onek
    • Maniak

plamy czy krostki to ju偶 forma zaawansowana, 偶e tak powiem 馃槈 zaczyna si臋 od sw臋dzenia (najszybsza reakcja alergiczna na r贸偶ne bod藕ce, np przesuszenie sk贸ry)

ja si臋 dowiedzia艂am w艂a偶nie 偶e mam atopowe zapalenie ok osiemnastego roku 偶ycia. i dzi臋ki odpowiednim kosmetykom (a par臋 latek ju偶 min臋艂o od tamtej pory) nie mam absolutnie 偶adnych objaw贸w opr贸cz tego 偶e mnie co偶 czasem zasw臋dzi.

no ale… to nie koniecznie musi by膰 TO, w twoim przypadku 馃榾

oh_ja
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

ja jestem w艂a偶nie po wizycie u dermatologa i rozmawialismy sobie troch臋 o moim atopowym zapaleniu sk贸ry.powiedzia艂ami co i jak, przepisala odpowiednie ma偶ci i kremy i mam nadziej臋 ze bedzie dobrze.najwazniejsze to dba膰 o siebie swoj typ sk贸ry i swoje ewentualne problemy kosmetyki i bedzie dobrze 馃檪

oh_ja
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

zgadz si臋, ka偶da sk贸ra wymaga odpowiedniego nawil偶enia i piel臋gnacji tez 馃檪 bo kiedy mamy zadban膮 sk贸r臋 to i od rzu czujemy si臋 lepiej.i w razie jakichkolwiek w膮tpliwo偶ci zawsze ide do lekarza i pytam sie go o wszystko:)

patunia28
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 986
    • Zas艂u偶ony

no dla mnie te偶 balsamik to podstawa 馃榾 bez wzgl臋du na wszystko 馃槈 nbawet przy takich problemach dermatologicznych – tylko wtedy na sk艂ad trzeba patrze膰 – dbanie o nawil偶enie jest konieczne 馃檪 a czego teraz u偶ywasz/cie?

Mirabelka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 32
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

ja DOVE- zielona herbat膮 trawa cytrynowa i mi臋ta- ch艂odzi wi臋c na upa艂 偶wietny! w pracy smaruj臋 nim 艂ydki bo n贸偶ki od rob贸tki puchn膮 :/

oh_ja
    Cz艂onek
    • Sta艂y bywalec

ja uzwyazm tylko dermokosmetyk贸w, kt贸re kupuj臋 w aptekach.mam akurat taki typ sk贸ry,偶e potrzebuj臋 „specjalych”rzeczy.ale i tak wydaje mi si臋,偶e takie produkty sa dobre nie tylko dla ludzi,kt贸rzy maj膮 sk贸r臋 z problemami 馃檪

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 28 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋