- AutorOdp.
- 19 września 2009 at 18:02
Prezentuję przepis, pewnie powszechnie znany 😉 ale za to na pewno lubiany. A może ktoż jeszcze się nie spotkał z tym przepisem i z niego skorzysta. Kurczak w miodzie:
– piersi z kurczaka
– miód (1 wielka, porządna łycha na 1 pierż z kurczaka)
– pokrojona w kosteczkę papryczka chili (może jej być dużo)
– przyprawy do smażenia kurczaka
– oliwa
Przygotowanie:
surowe piersi z kurczaka (pokrojone np w kosteczkę) wymieszać w miseczce razem z resztą składników (także z oliwą) i wszystko wrzucić na patelnię. Smażyć, a potem zajadać 😉 Ja najczeżciej podaję to mięsko ze żwieżutką bagietką i jakimż dipem do niej. Mój facet wcina aż mu się uszy trzęsą 😛Drugi sposób:
Piersi kurczaka smażyć w całożci na patelni. Miód wymieszać z ciepłym mlekiem i gdy piersi z kurczaczka dochodza już do siebie, wlać miód z mlekiem na patelnię. Chwilę „pogotować” aż mięsko przesiąknie.Muszę jednak przyznać, że próbowałam obydwu przepisów i o wiele, wiele bardziej smakował mi ten pierwszy.
Pozdrawiam.20 września 2009 at 06:01ja tak zawsze robię skrzydełka ale zamiast papryczki chili dodaje przyprawe slodka papryka. pyszniackie na maxa
- AutorOdp.