rogowacenie przymieszkowe . pomocy :(

• Autor
    Odp.
  • Perluss
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Od dziecka cierpie na chorobę skóry zwaną „rogowaceniem przymieszkowym”.Byłam już u wielu dermatologów,ale żaden tak naprawę nie powiedział mi czegoż co wiedziałam z własnej obserwacji…
    ta choroba jest dla mnie strasznie uciążliwa.Moje ręce,uda a nawet pożladki wyglądają jakbym przez cały czas miała gęsią skórkę.Moja skóra jest w tych miejscach szorstka a nawet czasem podchodzi ropką.
    Już sama niewiem co robić 🙁 to dla mnie bardzo wstydliwy i uciążliwy problem….:((

minia
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

yy ja tez cos takiego mam na posladkach i udach ale niewiedzialam ze to choroba 🙄 moja kolezanka ma takie cos na szyi a Moj na rekach..
    hmma dawali Ci na to jakies masci czy cos??
    mnie to krepuje jak sobie przypomne ze to mam..

tacy sa juz kurde Ci lekarze ze „praktycznie” nic nie pomagaja yhh 😕

3maj sie Kobietko i smutaj 🙂 😉

Perluss
    Member
    • Bywalec

mażci jakież tam miałam,ale niewiele działało…:/ chyba będe musiała jeszcze raz iżc do dermatologa,bo to jest strasznie krępujące szczególnie w moim wieku…:((

dzięki minia :* 🙂

jaang
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

rogowacenie – najczężciej dziedziczone w genach…
    w walce z nim polecam:
    *masaż – może być z wykorzystaniem mężczyzny 🙂 lub gabką – codziennie podczas kąpieli; zastepczo może być enzymatyczny lub ziarnisty peeling
    * mażci/balsamy oraz dieta bogata w wit. A i E – przyspieszają i poprawiają proces rogowacenia skóry
    * starajcie sie równiez nosić ubrania z włókien naturalnych – pozwalajacych skórze oddychać i nie doprowadzać do czestych przegrzań organizmu
    na pewo uda wam sie choc troche poprawic dzieki temu kondycję waszej skory 🙂 pozdrawiam

Perluss
    Member
    • Bywalec

dziękujem 🙂

Alicja74
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Wypróbuj keranorm. Kupisz go tylko w aptece. Jest dokładnie ukierunkowany na rogowacenie skóry, nadmierne wysuszenie, a nawet na rybią łuskę, więc powinien pomóc.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Faktycznie – cięzko z tym zyć. Przymieszkowe zapalenie skóry żwiadczy o tym, że mamy do czynia ze skóra nadwrażliwą, w której łatwo zagnieżdzają się bakterie i grzyby – pielegnacja skóry nie odbiega od klasycznej pielęgnacji osób cierpiących na AZS – do codziennej higieny uzywaj emolientów – bardzo delikatnych kosmetyków (olika emolim do kąpieli oraz krem humektan) – powinno pomóc. Jezeli dokucza ci żwiad idz do lekarza – konieczna jest kuracja lekami antyhistaminowymi;)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " rogowacenie przymieszkowe . pomocy :("

Przewiń na górę