Sina ,,kulka” tuż obok odbytu :(((

• Autor
    Odp.
  • Monia694
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 38
    • Stały bywalec

Witam,

głupio mi o tym pisać, ale martwię się tym…
    Od chyba 3 lat mam tuż obok odbytu, taką małą kulkę, wielkożci groszka. Nie bolała mnie nigdy, więc stwierdziłam, że nie będę się tym przejmować. Ale dwa dni temy, gdy przetarłam pupę :oops:, zauważyłam krew, choć troszeczkę:( I mnie tam troszkę pobolewa i swędzi.

No i dzisiaj zdałam sobie sprawę, że ta ,,kulka” jest twarda i sina, i przypomina jakiż guzek…

Nie mam pojęcia co to jest. 🙁 To chyba nie są hemoroidy, bo przecież te żylaki sa wewnątrz odbytu, prawda? A tam w żrodku nic mnie nie boli.

Proszę o pomoc. Będę wdzięczna!

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

O kurcze… my niestety ci nie pomozemy, musisz koniecznie isc do lekarza ! To moze byc cos powaznego i trzeba bedzie wyciac, lub wrez przeciwnie tylko jakies znamie niegrozne 🙂

Powodzenia zycze i powrotu do zdrowka 🙂

Monia694
    Member
    • Stały bywalec

Dziękuję Wam za szybką poradę 🙂 Jesteżcie kochane!
    Ale jak sobie pomyżle, że mam mój odbyt komuż pokazywać, to 😳

xena
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Rozumiem zakłopotanie, ale czasem nie ma wyjżcia.

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Ten guzek to guzek wypełniony krwią-hemoroidy zewnętrzne smaruj mażcia kasztnową a jak nie przyniesie rezultatu to koniecznie do lekarza.Takie guzki robią sie gdy mamy siedzącą prace lub czeste kłopoty z załatwieniem sie…

j_lo19
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 117
    • Zapaleniec

Jeżeli pojawiła sie krew to mogą to być hemoroidy 🙁 A nie masz problemów z załatwianiem ❓

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

heh . no bardzo dziekuje kolezance ktora temat zalozyla bo sama bym sie nie odwazyla.
    tez mam kurna taki problem. ow „groszek” pojawil sie po porodzie. raz zdarzylo mi sie minimalne krwawienie z tego miejsca. ogolnie nie boli, nie swedzi i nic sie z tym nie dzieje. no moze czasem jak sie zalatwiam to troszke boli

ciezko isc do lekarza z takim problemem. jednak wiem ze trzeba. pewnie skieruja na badanie gdzie wkladaja rurke z kamerka w odbyt i monitoruja jak jelito od srdoka wyglada. i wlasnie to jest hamulcem porady u lekarza

Monia694
    Member
    • Stały bywalec

Pisałam Wam już wczeżniej, że to była taka zwykła, miękka ,,kulka”- nie bolała i wogóle nie skłaniała mnie do podejrzeń…

Ale niedawno zaczęło boleć i stało się twarde i sine- czy to na pewno hemoroid??? 😳 Kurde, nawet czasem boli jak siędzę…:(

Nie wiem skąd to się wzięło- nie prowadzę siedzącego trybu życia, i też nigdy nie miałam trudnożci w załatwianiu się…Nie wiem skąd takie nagłe, drastyczne zmiany, z niebolącego i miękkiego, w twarde i sine.

Hmmm…ta mażć kasztanowa- działa?

Z góry mówię, że nigdy nie uprawiałam seksu analnego, i nigdy nawet nie chcę 😯

Może noszenie stringów ma na to wpływ, bo to akurat jest pod paseczkiem stringów.

Ale naprawdę nie mam pojęcia skad to się wzięło… 🙁

j_lo19
    Member
    • Zapaleniec

Albo niech Ci jakież czopki zapisze, mojej mamie pomogły bez zadnych zabiegów 😉
    xyz u kobiet po porodzie często wystepują hemoroidy 🙁

Monia694
    Member
    • Stały bywalec

Czopki…no nie wiem…:/ Z resztą, muszę coż z tym zrobić, bo to się powiększa…

Zadam może głupie pytanie, ale..do jakiego lekarza mam się zwrócić, jak się fachowo nazywa lekarza od tych sprawach 😳 Niestety jestem n****żwiadczona…

Monia694
    Member
    • Stały bywalec

Jak to coż poważniejszego, jakiż krwiak :(? Jeżli mogę wiedzieć oczywiżcie…

A to boli i boli…i nadal nie wiem co to. No i niestety nie mam teraz czasu, bo w moim rodzinnnym mieżcie jestem tylko w weekendy :/ No i sesja niedługo…A wiem, że w większożci szpitali, trzeba czasem czekać dwa tygodnie na głupie badania… 🙄

j_lo19
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Zadam może głupie pytanie, ale..do jakiego lekarza mam się zwrócić, jak się fachowo nazywa lekarza od tych sprawach 😳 Niestety jestem n****żwiadczona…

Lekarz od takich problemów to urolog

Monia694
    Member
    • Stały bywalec

Dzięki serdeczne…

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

watro by tu jeszcze dodac ze majac „to” nie powinno siadac sie na zimnym zeby nie przeziebic tego miejsca, warto tez chodzic w majtuniach a nie w stringach. z wlasnego doswiadczenia wiem ze stringi pogarszaja stan. nie powinno dlugo siedziec sie na kibelku. tylko tyle ile trzeba – zeby nie bylo zbednego wysilku. mozna tez pic jakies herbatki ulatwiajace zalatwianie .

Info – ja i moja mamusia 😉

Monia694
    Member
    • Stały bywalec

Dziękuję serdecznie za rady 🙂

Przed chwilą kupiłam sobie mażć kasztanową AESCULAN- jestem ciekawa, czy choć trochę pomoże ❓

No, ale problemów z załatwianiem nie mam, więc nie mam pojęcia skąd wzięło się to cholerstwo!!!

A stringi tymczasowo pożegnam 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sina ,,kulka” tuż obok odbytu :((("

Przewiń na górę