- AutorOdp.
- 14 lutego 2011 at 10:22
Witam wszytskich. Pisze,bo chcialabym podzielic sie swoimi doswiadczeniami z lipoliza iniekcyjna. Nie jestem osoba gruba a tymbardziej otyla, waze 57kg i mam 161 cm /25 lat. Po porodzie zostalo mi troszeczke tluszczyku na brzuchu i boczkach, ktorego jakos nie moge zgubic. Cwicze, duzo sie ruszam, zdrowo odzywiam. Zaczelam wiec sledzic jakis czas temu takie zagadnienie jak Lipoliza iniekcyjna. Ze wzgledu na to,ze 1 zabieg nie wystarczy na pozbycie sie tluszczyku, stwierdzilam, ze nie bedzie mnie stac na kilka zabiegow. Sprowadzilam wiec przez znajomych z zagranicy ampulkii a fosfatydocholina (bo tym wlasnie produktem sie ostrzykuje wybrane partie ciala) , poczytalam wiele na ten temat. No i co zrobilam sobie sama takich kilka zabiegow :). Jestem zadowolona, bo podzialalo. Tluszczyk sie rozpuscil :). Mialam tez pyzata buzke i troszke podwujnej brudki, ale z tym sie wybralam juz do lekarza medycyny estetycznej. Za 1 amuplke (5ml fosfatydocholiny) zaplacilam 350zl- (szok), no ale buzki balam sie sama sobie ostrzyknac. Ogolnie jestem 4 tygodnie po zabiegu na buzie i juz widze jak mi zeszlo . Mysle, ze moge polecic ten rodzaj zabiegu osobom, ktore maja nagromadzony tluszczyk w niektorych partiach ciala (brzuch, boczki, wewnetrzna czesc ud, drugi podbrodek, waleczki podstanikowe,byczy kark), jesli nie jest sie otylym. Tu zamieszczam info o lipolizie :
Lipoliza iniekcyjna
Lipoliza iniekcyjna to zabieg, którego wynikiem jest wyraźna redukcja tkanki tłuszczowej brzucha, pożladów, bioder, ud, ramion oraz nadmiaru tkanki tłuszczowej z okolic podbródka.
Jest to nowa, efektywna metoda redukowania tkanki tłuszczowej, w której następuje rozpad komórek gromadzących tłuszcz oraz likwidacja cellulitu. Jest w stanie usunąć tkankę tłuszczową, której nie dało się zlikwidować poprzez diety lub terapię ruchową.
Opis zabiegu
Zabieg polega na wstrzykiwaniu bezpożrednio pod skórę preparatu Lipostabil, w skład którego wchodzi substancja zwanea Phosphatidyicholine (Fosfatydylocholina), preparat pochodzenia rożlinnego, wykorzystujący naturalne włażciwożci zdrowotne soji, lub samej phosphatydylocholiny. Specyfik aplikowany jest bezpożrednio do tkanki tłuszczowej, gdzie dochodzi do reakcji chemicznej, w wyniku której nadmiar tkanki tłuszczowej zostaje rozpuszczony, poprzez rozkład tłuszczy złożonych na prostsze, i metabolicznie usunięty. Skóra po zabiegu pozostaje gładka i jędrna Ilożć zabiegów: kilka powtarzanych co 8 tygodni. Efekty można zauważyć już po pierwszym zabiegu – zmniejszenie obwodu o ok. 2 cm.
Zabieg można zastosować na miejsca takie jak:
*
Podwójny podbródek
*
Plecy
*
Obwisłe ramiona
*
Pożladki
*
Biodra
*
Uda (wewnętrzna czężć)
* Brzuch, boki i podbrzusze
* Kolana15 lutego 2011 at 09:20Preparat naturalny a są jakież przeciwwskazania?
[usunięto_link]
15 lutego 2011 at 09:46Przeciwwskazania do lipolizy iniekcyjnej:
ciężkie schorzenia wątroby
ciężkie choroby nerek
nadwrażliwożć na kwas benzoesowy, witaminy E i B
alergie, choroby autoimunologiczne
ostre i przewlekłe infekcje
zaburzenia krzepliwożci krwi
otyłożć (BMI>29)
ciąża lub okres karmienia piersią
uczulenie na soje :-31 sierpnia 2014 at 18:36W redukcji lokalnie nagromadzonej tkance tłuszczowej może pomóc także karboksyterapia. Jest to zabieg, który polega na żródskórnej aplikacji medycznego dwutlenku węgla poprzez mikronakłucia. Ma on wpłynąć na ujędrnienie i poprawę sprężystożci skóry. Innym zabiegiem stosowanym w celu wyszczuplenia, wymodelowania sylwetki i likwidacji cellulitu, jest endermologia. Polega on na masażu tkanki przy pomocy specjalnej głowicy, który ma mechanicznie stymulować tkankę tłuszczową do metabolicznego ożywienia. Sylwetkę modeluje także Maximus Trilipo.
- AutorOdp.