Sposób na tkanke tluszczowa -LIPOLIZA INIEKCYJNA

• Autor
    Odp.
  • mestena
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam wszytskich. Pisze,bo chcialabym podzielic sie swoimi doswiadczeniami z lipoliza iniekcyjna. Nie jestem osoba gruba a tymbardziej otyla, waze 57kg i mam 161 cm /25 lat. Po porodzie zostalo mi troszeczke tluszczyku na brzuchu i boczkach, ktorego jakos nie moge zgubic. Cwicze, duzo sie ruszam, zdrowo odzywiam. Zaczelam wiec sledzic jakis czas temu takie zagadnienie jak Lipoliza iniekcyjna. Ze wzgledu na to,ze 1 zabieg nie wystarczy na pozbycie sie tluszczyku, stwierdzilam, ze nie bedzie mnie stac na kilka zabiegow. Sprowadzilam wiec przez znajomych z zagranicy ampulkii a fosfatydocholina (bo tym wlasnie produktem sie ostrzykuje wybrane partie ciala) , poczytalam wiele na ten temat. No i co zrobilam sobie sama takich kilka zabiegow :). Jestem zadowolona, bo podzialalo. Tluszczyk sie rozpuscil :). Mialam tez pyzata buzke i troszke podwujnej brudki, ale z tym sie wybralam juz do lekarza medycyny estetycznej. Za 1 amuplke (5ml fosfatydocholiny) zaplacilam 350zl- (szok), no ale buzki balam sie sama sobie ostrzyknac. Ogolnie jestem 4 tygodnie po zabiegu na buzie i juz widze jak mi zeszlo . Mysle, ze moge polecic ten rodzaj zabiegu osobom, ktore maja nagromadzony tluszczyk w niektorych partiach ciala (brzuch, boczki, wewnetrzna czesc ud, drugi podbrodek, waleczki podstanikowe,byczy kark), jesli nie jest sie otylym. Tu zamieszczam info o lipolizie :

Lipoliza iniekcyjna

Lipoliza iniekcyjna to zabieg, którego wynikiem jest wyraźna redukcja tkanki tłuszczowej brzucha, pożladów, bioder, ud, ramion oraz nadmiaru tkanki tłuszczowej z okolic podbródka.

Jest to nowa, efektywna metoda redukowania tkanki tłuszczowej, w której następuje rozpad komórek gromadzących tłuszcz oraz likwidacja cellulitu. Jest w stanie usunąć tkankę tłuszczową, której nie dało się zlikwidować poprzez diety lub terapię ruchową.

Opis zabiegu

Zabieg polega na wstrzykiwaniu bezpożrednio pod skórę preparatu Lipostabil, w skład którego wchodzi substancja zwanea Phosphatidyicholine (Fosfatydylocholina), preparat pochodzenia rożlinnego, wykorzystujący naturalne włażciwożci zdrowotne soji, lub samej phosphatydylocholiny. Specyfik aplikowany jest bezpożrednio do tkanki tłuszczowej, gdzie dochodzi do reakcji chemicznej, w wyniku której nadmiar tkanki tłuszczowej zostaje rozpuszczony, poprzez rozkład tłuszczy złożonych na prostsze, i metabolicznie usunięty. Skóra po zabiegu pozostaje gładka i jędrna Ilożć zabiegów: kilka powtarzanych co 8 tygodni. Efekty można zauważyć już po pierwszym zabiegu – zmniejszenie obwodu o ok. 2 cm.

Zabieg można zastosować na miejsca takie jak:

*
    Podwójny podbródek
    *
    Plecy
    *
    Obwisłe ramiona
    *
    Pożladki
    *
    Biodra
    *
    Uda (wewnętrzna czężć)
    * Brzuch, boki i podbrzusze
    * Kolana

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Preparat naturalny a są jakież przeciwwskazania?

[usunięto_link]

mestena
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Przeciwwskazania do lipolizy iniekcyjnej:

ciężkie schorzenia wątroby
    ciężkie choroby nerek
    nadwrażliwożć na kwas benzoesowy, witaminy E i B
    alergie, choroby autoimunologiczne
    ostre i przewlekłe infekcje
    zaburzenia krzepliwożci krwi
    otyłożć (BMI>29)
    ciąża lub okres karmienia piersią
    uczulenie na soje :-

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

W redukcji lokalnie nagromadzonej tkance tłuszczowej może pomóc także karboksyterapia. Jest to zabieg, który polega na żródskórnej aplikacji medycznego dwutlenku węgla poprzez mikronakłucia. Ma on wpłynąć na ujędrnienie i poprawę sprężystożci skóry. Innym zabiegiem stosowanym w celu wyszczuplenia, wymodelowania sylwetki i likwidacji cellulitu, jest endermologia. Polega on na masażu tkanki przy pomocy specjalnej głowicy, który ma mechanicznie stymulować tkankę tłuszczową do metabolicznego ożywienia. Sylwetkę modeluje także Maximus Trilipo.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sposób na tkanke tluszczowa -LIPOLIZA INIEKCYJNA"

Przewiń na górę