tester czy oryginał?

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ame_lia
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

chodzi mi o perfumy.
    czy tester ma takie same włażciwożci i taką samą trwałożc jak oryginalne perfumy?

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

tak.

w polskich perfumeriach powszechna jest jednak praktyka wystawiania edp zamiast edt, co jest oszustwem.

aaa i nalezy pamietac, ze testery tez bywaja podrabiane.

JoJo
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

ja to się skłaniam ku testerom. ale nie kupuję zwykle perfum w perfumerii bo mi zwyczajnie na to szkoda pieniędzy. mam sprawdzonego sprzedawcę na allegro i jak mam wybór tester czy edt lub edp biorę tester. trwałożć to podstawa 🙂

hostessa
    Członek
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

ja tez wybieram tester 🙂

kremowa
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 43
    • Bywalec

kiedyż obiło mi się o uszy, że do testerów są wlewane perfumy lepszej jakożci, np trwalsze, by klient po spryskaniu się, wyjżciu ze sklepu przekonał się:” o! długotrwały!” i wrócił…i kupił…. a później niech sobie myżli co chce. 😡

a co to za skrót: edt / etp ?

hostessa
    Członek
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

edt to woda toaletowa
    edp to woda perfumowana która jest trwalsza od edt 🙂

ciccilla
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

Jak mam wybor to wole tester. Ale nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia. Kwestia zapachu i firmy.

Lady_Kala
    Członek
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Ja też spotkałam się z opinią,że nawet w znanych sieciach perfumerii tak zwane testery zawierają bardziej skoncentrowane składniki zapachowe,żeby pachniały dłużej i poza zapachem skłanialay nas do zakupu swoją trwałkożcią!

ja osobiżcie kupuję perfumy w markowych perfumeriach-wolę dłużej pooszczędzać i miec pewnożć! „Prawdziwe perfumy” mają to do siebie,że pachną mocniej i dłużej a co za tym idzie starczają na dłużej! Ale gdybym miała zaufanego sprzedawcę na Allegro to bym oczywiżcie skorzystała:p

lauren
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 44
    • Bywalec

wg mnie testery sa nawet lepsze. bo maja niektore intensywniejszy zapach. ale podobno niektóre są podrabiane. ale myżlę ze warto zaryzykować, chyba ze mamy dostep do strefy bezcłowej i tam sie zaopatrywać

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę