- AutorOdp.
- 14 marca 2014 at 06:41
Hej,
biorę żlub w maju i zastanawiam się nad bukietem włażnie z tulipanów. Byłam w kilku kwiaciarniach i zdania pracujących tam osób są bardzo podzielone- jedne mówią, że tulipany na pewno się rozwiną w czasie żlubu i będą paskudnie się prezentować, inne znów mówią, że sprowadzają specjalne odmiany które dają sobie radę przy wyższych temperaturach.I tutaj moje pytanie: może któraż z Was miała taką wiązankę i może się podzielić dożwiadczeniami? Czy tulipany się za bardzo nie rozwijają?
Będę wdzięczna za pomoc 🙂 🙂
14 marca 2014 at 11:43Ja mam urodziny w maju i co roku od kogoż dostaję tulipany i/lub konwalie. Z moich obserwacji wynika, że tulipany kiepsko wyglądają na drugi-trzeci dzień. Mocno się rozwijają i przechylają główki, choć chyba raz dostałam tulipany, które stały dłużej. Jak Ci bardzo zależy na tulipanach w bukiecie to moze rzeczywiżcie poproż o jakąż „specjalna” odmianę.
17 marca 2014 at 11:41Chyba będę musiała tak zrobić 🙂 Dzięki za pomoc 🙂
17 marca 2014 at 15:17Uważam, że tulipany to ciekawa propozycja na bukiet Panny Młodej 🙂 myżlę, że będą dobrze wyglądać 🙂
22 marca 2014 at 15:41Tylko tulipany szybko opadają nie wiem czy to jest dobry pomysł
30 marca 2015 at 10:42Tulipay opadną zanim wejdziesz do Kożcioła.
- AutorOdp.