- AutorOdp.
- 27 października 2012 at 01:07
Kilka dni temu zdiagnozowano u mnie zaćmę wrodzoną. Szukałam wszędzie informacji o tym jak osoby młode moga sobie poradzić po operacji i co maja robic ale znalazłam tylko strony informayjne typu www. odzyskaj wzrok. Jak sobie z tym radzić, czy zmienia to życie? Troche się niepokoję. operację mam za miesiąc….
12 lutego 2017 at 13:42wątek troszkę stary ;)Nie no bez przesady 😉 operacja nie zmienia Twojego dotychczasowego życia , natomiast gdybys nie zdecydowała się na operację to wtedy byż mogła się martwić . jeżeli czekałaż miesiąc czasu to i tak niedługo . Mojej mamie z NFZ wyznaczono termin za 2 lata . Oczywiżcie zdecydowała się wyjżć z kolejki i stwierdziła ze chce mieć zabieg w ramach dyrektywy transgranicznej .Po p****żciu badan kwalifikacyjnych w klinice okulistycznej w Szczecinie pojechałyżmy do Optegry w Berlinie . Na zabieg czekała 3 tygodnie . NFZ musiał oczywiżcie zwrócić pieniądze za operacje .
24 lutego 2017 at 15:43Tez o tym słyszałam, własnie o takiej możliwożći jak operacja zaćmy za granicą w ramach dyrektywy . A co Optegry to ostatnio trafiłam na groupona kliniki Optegra 😉 Mają bardzo ciekawe oferty 😉
- AutorOdp.