Związek z Turkiem

• Autor
    Odp.
  • ewelina1990
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Czy związek z Tureckim chłopakiem ma jakiż sens???? Pracuje z nimi wiem jak się zachowują poznaję ich powoli… Ale od jakiegoż czasu jestem zakochana w Junusie a on we mnie bardzo miły i kochany facet jakich mało w Polsce. Tylko mam pewne obawy
    1. Moi rodzice czy go zaakceptują i oczywiżcie to działa w obydwie strony
    2. jak to bedzie dalej
    3. i czy bedzie tak kolorowo jak w zwykłej znajomożci…
    jesli macie facetów z Turcji wypowiadajcie sie jak to jest… 😥 😥 😥 😕

sunny-007
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 47
    • Bywalec

Witaj:)

Już na wstępie mowie, że ODRADZAM.
    Napisałaż ” i kochany facet jakich mało w Polsce.” Pewnie, że kochany, cudowny, niesamowicie romantyczny, czuły, wspaniały, oh i ah, uwierz mi, że to „sztucznożć”, to tylko pozory..
    Pragną zyskać „zdobycz” z różnych powodów, obywatelstwa, zaliczenia kobiety, rozrywki, a jeżli już z miłożci to po czasie będzie tak, iż to Ty będziesz przypominała mu wartożć zwykłego „przedmiotu”.
    Jednak póki nie zdobędą to wciąż będą „najwspanialszymi”
    Jedyne co im można przyznać to, iż są niektórzy przystojni, nic więcej.

Jeżli chodzi o mnie to miałam już do czynienia z Turkiem. Podczas wakacji poznałam niezwykle przystojnego, inteligentnego, miłego, zabawnego, „wspaniałego”, jako, że byłam nastolatką od razu wpadł w oko a ja jemu. Po paru dniach wyznał mi już miłożć (A to dlatego, że wiedział, iż wyjeżdżam) Ty natomiast z nim pracujesz to on wie, że nigdzie się nie wybierasz także może gdyby było inaczej również wyznałby Ci już pewne uczucia.
    Ja z tym turkiem miałam tylko kontakty czysto kumpelskie mimo, iż mi się podobał. Gdy wróciłam do domu po miesiącu zadzwonił aby zaproponować mi żlub, wtedy to dopiero mną potrzęsło (w negatywnym znaczeniu) natomiast już po dwóch miesiącach byłam dla niego złą dziewczyną, głupią,która nie chce za niego wyjżć. Długa historia.
    Przerwałam z nim kontakt.

Myżlę, że to nie ważne czy to Turek, Tunezyjczyk czy inny arab to mają podobne podejżcia do spraw życiowych. Czężciowo ich muzułmańska kultura tak wykształciła, nakazała, iż kobiety zyskują wartożć przedmiotu.

Myżlę, że jeżli byż się zdecydowała z nim być, mogłabyż mieć wiele dróg pod górę. Nie łatwo jest pogodzić obie religie i kultury, mogłyby wystąpić stale konflikty i spory. Kiedyż rozmawiałam z znajomym tunezyjczykiem (arabem), który posiada jakiż poziom i jest inteligentnym, wykształconym człowiekiem. Sam stwierdził, że większożć arabskich mężczyzn nawet wbrew ostrym regułom religii próbuje uwieżć kobiety a kiedy wchodzi w grę inna religia partnera nawiązują się spory nawet o najbłahsze rzeczy. Najgorsze, że to Ty byż musiała podporządkować się jego regułom i kulturze.

Co do rodziny… nie wątpię, że Twoi rodzice mieliby coż przeciwko, chyba, że nie mają pojęcia jak funkcjonuje obyczaj arabski.
    Co do jego rodziny.. podejrzewam dla nich nie byłoby to nic strasznego.

Nie znam tego Turka, o którym piszesz… ale też nie znam Turka i innego żadnego araba, który nie byłby taki jak napisałam wyżej.

Wiesz… możesz spróbować pierw poflirtować, zobaczyć dokładnie jego charakter.. chociaż i tak nie wierzę, że ujrzałabyż w nim coż co mogłoby Ci się nie spodobać. Znam wiele przypadków, naprawdę wiele w których wszystkie dni przed zawarciem małżeństwa były przepiękne a po zawarciu tak jakby dostałaż innego człowieka, jego przeciwieństwo.

Mówię tu o małżeństwie bo myżlę, iż jeżli zdecydowałabyż się z nim być to nawet po niedługim czasie może wyjżć Ci z taką propozycją.

Wątpię bym się myliła co do niego. A może jednak..? nie wiem jednak w każdym bądź razie wyraziłam swój punkt widzenia oraz podałam parę faktów z życia.
    Poczytaj coż więcej o Turkach, arabach jeżli Cię to interesuje, pewnie znajdziesz też inne jeszcze fora:)

powodzenia:)

ewelina1990
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 24
    • Bywalec

wezme Twoja wypowiedz pod uwage. Moja koleżanka jest od 2 lat z turkiem maluzenstwem maja coreczke Nicole. Jak ich widze i na ile ich znam ona nie jest nieszczesliwa wrecz przeciwnie i stara sie obalic mity jak turkowie traktuja swoje zony. Czeszan jest 14 lat w polsce i jest bardzo inteligentnym facetem. Sandra opowiada jacy to jego rodzice sa wspaniali itd chodz na poczatku musiala im pokazac ze jeswt dobra zona i bardzo kocha ich syna. Moze i cos w tym jest… Czeszan pozwala jej pracowac ubierac sie jak tylko jej sie podoba w miare rozsadku. Nawet przeszl na jej Wiare. Wzieli kożcielny żlub biala suknia welon i te sprawy zwiazane. I jego rodzina takze byla na ich slubie chociaz sie za bardzo nie udzielala ale widac bylo ze bardzo sie starala i szanowala wybor swojego syna. To ja juz nie wiem sama wiele sie na czytalam. prosze o wiecej wypowiedzi na ten temat nie musza to byc ososby ktora sa w zwiazku z turkami ale takze ich wlasne spostrzezenia 😮 😮 🙂

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

A ja myżlę, że to zależy od człowieka. Narodowożć tutaj nie gra roli, że jak Turek to uciekać gdzie pieprz rożnie. Nie nalezy wrzucać wszystkich do jednego worka!

Skrzywdzić potrafi także polski mężczyzna, więc nie ma to tutaj wielkiego znaczenia.

Znaczenie może mieć natomiast mentalnożć w jakiej się wychował, sposób w jaki traktowano kobiety w jego otoczeniu i to, czego jest nauczony. Myżlę, że w przypadku takiego mężczyzny potrzeba więcej czasu, by go poznać, wybadać, sprawdzić jakie ma zamiary.
    Bądź po prostu ostrożna. To, że jest miły i kochany nie oznacza, że pożwięci dla Ciebie całe życie – tak, jak ten z przykładu, który podałaż. Postaraj się go lepiej poznać, obserwuj go i nie podejmuj żadnych akcji. Po prostu obserwuj. Jeżli on także wykaże zainteresowanie Twoją osobą, to przyjmij postawę na dystans. Najpierw lepiej go poznaj, a potem podejmuj jakiekolwiek decyzje.

Tu na tym forum, ani na żadnym innym, nikt nie powie Ci jaki on jest i czego możesz się przy nim spodziewać. Może być taki, jak opisała sunny, a może być też taki, jak ten z przykładu który podałaż. Nie ma na to zasady.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

śmieszy mnie takie podsumowanie jakie nam tu przedstawiła sunny 007-pisze i swoim nastoletmnim dożwiadczeniu z Turkiem na wakacjach,oraz o jakims koledze z Tunezjii-po czym pisze,że nie zna „Turka czy innego Araba”,który nie byłby zły,niedobry i traktujący kobiety jak przedmioty…
    I wysnuwa to na przykładzie dwóch swoich znajomych?!
    Ilu Turków trzeba byłoby dogłębnie poznać żeby móc wysnuwać takie wnioski?!

To tak jakby Angielce czy np Niemce odradzać męża Polaka bo wszyscy Polacy są alkoholikami,są zaniedbani i biją żony. Posługiwanie się stereotypami jest bardzo krzywdzące i nie da się ukryć,że jest domeną ludzi poprostu durnych. Jak można oceniać ogół na przykładzie kilku przedstawicieli?!

Do autorki: oceniaj sercem! Patrz,zwracaj uwagę,bądź uważna i ostrożna. Patrz na niego jak na człowieka a nia Turka!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Związek z Turkiem"

Przewiń na górę