- AutorOdp.
- 11 lipca 2009 at 22:38
Czyli – czy w Polsce książka w której poruszany jest temat związku homoseksualnego skazana jest na bycie literaturą niszową? Czy poczytnożć takich książek nakręca tylko taki skandal jak przy okazji Berka?
Czy taka książka o miłożci (nie tylko homoseksualnej) może stać w empiku obok innych książek z cyklu lekka łatwa i przyjemna?11 lipca 2009 at 22:48hm. Zacznę od początku. Uważam, że jeszcze niestety literatura tego typu będzie jednak literaturą niszową. Chociaż jestem za tym, żeby tak nie było.
Nie wiem, czy ta ksiązka jest lekka łatwa i przyjemna, dlatego nie odpowiem, czy może stać na takiej półce w empiku 🙂 – jesli jest, ja nie widzę problemu. Pewnie nawet bym ją kupiła – włażnie ze względu na to, że jest inna od pozostałych.12 lipca 2009 at 17:09Jest lekka miła i przyjemna. Nie ma w sobie za grosz patosu. Jest lekką lekturą na lato. Przy okazji poruszającą temat homoseksualizmu.
13 lipca 2009 at 10:36Ale jest to raczej książka „branżowa” czy może być traktowana jako beletrystyka dla wszystkich?
15 lipca 2009 at 17:23Raczej jest to beletrystyka dla wszystkich 🙂 Przynajmniej według moich standardów 🙂
15 lipca 2009 at 18:21A myżlisz, że taka książka jest w stanie cokolwiek zmienić?
2 sierpnia 2009 at 23:42Ja jestem zdania, że tego typu książki i tak trafiają tylko do okreżlonej grupy osób – niestety. Bo jeżli byłby do nich łatwiejszy dostęp, mogłyby zmienić nasze postrzeganie żwiata 🙂
Czytałam tę książkę – polecam, jako miłą i lekką lekturę, dla wszystkich.
4 sierpnia 2009 at 01:15A co oznacza łatwiejszy dostęp?
4 sierpnia 2009 at 01:42A co może oznaczać. Musi być ich więcej. W księgarniach. Bibliotekach.
18 sierpnia 2009 at 21:51A czy takie książki powinny być specjalnie oznakowane?
18 sierpnia 2009 at 21:54Nie, nie sądzę. Powinny znajdować się na półkach z innymi książkami tego typu. Nie mówię, że mają być podzielone tematycznie (chociaż tak też można), ale raczej gatunkiem literackim.
18 sierpnia 2009 at 22:32A nie będzie później żwiętego oburzenia jak ostatnio gdzież (chyba) w Anglii?
19 sierpnia 2009 at 21:50Nic nie słyszałam na ten temat?
8 września 2009 at 17:55Jacyż ludzie nakazali spalenie książek o homoseksualistach bo stały na jednej półce z innymi w ogólnodostępnej bibliotece.
8 września 2009 at 18:46Książka Zabójstwo buziaczka – Mehmet Murat Somer jest książką o transwestytach i stoi w empiku na półeczce razem z innymi książkami, ponadto była rozdawana słuchaczom w pewnym radio. Nie sądzę żeby takie książki nie miały być ogólnodostępne, a gdyby były bardziej rozpowszechnione ludzie więcej by wiedzieli na ten temat i możliwe że nie byliby tak przeciwni temu zjawisku.
- AutorOdp.