• Autor
    Odp.
  • maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Używaj szamponów z witminami B5, B6, PP. Pobudzą one włosy do wzrostu i wzmocnią mieszki włosowe. Podczas mycia masuj skórę. Poprawi to jej ukrwienie i sprawi, że cebulki będą lepiej odżywione.

kawa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 44
    • Bywalec

polecam odzywke vax. naprawde dziala tylko trzeba raz albo dwa razy w tygodniu nalozyc ja na 30 minut

aJolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Ja polecam jak poprzedniczka wax,super odrzywka…….z domowych sposobów to jeszcze nafta plus olejek rycynowy,pól cytrynki,zółtko wszystko mieszamy na nieumyta głowe smarujemy ,zawijamy do folii i nosimy pól godz……po czy myjemy włosy dwa razy:))

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Odżywki ok. Ja polecam jeszcze coż niekonwencjonalnego. Podetnij włosy 😯 Spoko zrób to około trzy cztery dni przed pełnią. Będziesz zaskoczona rezultatem… 😀

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

ja wiem,ze szybciej wlosy rosna jesli sa podcinane.
    Tak samo jak z wlosami na nogach.Obcinajac je,odrastaja szybciej.

Oginka
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Bajki opowiadasz, włosy to martwa tkanka, żywe są tylko mieszki włosowe i tylko na nie można podziałac żeby szybciej tworzyły włos. Jak podcinasz końcówki to czupryna zdrowiej i tyle. Co do włosów na nogach, nie wiem czy zauważyłaż, ale rosną tylko do pewnej długożci, więc to juz zupełna inna bajka :)( no chyba,że masz warkocze na łydkach, to się zdziwie) 😆

aga246
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Czeżć
    Ja kupilam ostatnio maske PLACENTINOL podobno jest dobra na wszystko i na regenerację po farbowaniu i na wzrost

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

masowanie czaszki i częste czesanie wspiera porost włosów 🙂 polecam 🙂

Monisia
    Member
    • Odp.: 33
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja wiem,ze szybciej wlosy rosna jesli sa podcinane.
    Tak samo jak z wlosami na nogach.Obcinajac je,odrastaja szybciej.

też tak sądzę, dodatkowo jeżli fryzjer potrafi je podciąć podbno jest różnica 🙄

Moja Mamusia zawsze powtarza że jak wredna baba podcina ci włosy to nie bedą rosły 🙄 … niektórzy wierzą w przesądy 😀

michalinka
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Polecam również Seboradin Lotion dostępny tylko w aptece! Wystarczy nim masować skórę głowy. Można go stosować chyba codziennie.

motylek1007
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 34
    • Bywalec

tez polecam Seboradin, badz wcierki z czarna rzepą

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

A ja polecam jakis fajny zestaw witamin i skladnikow odzywczych w tabletkach.Dobre sa zwłaszcza te z wyciagiem ze skrzypu.Mozna zapytac w aptece i wybrac sobie takie,które oprocz włosów podziałaja tez korzystnie na skore i paznokcie 🙂

motylek1007
    Member
    • Bywalec

najlepiej działac wew i zew na włosy

Sylvia28
    Member
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

a co zrobić żeby nawilżyć włosy ?? stosowałam już różne odżywki,ale jak na razie nie trafiłam na taką, z której byłabym naprawdę zadowolona.Może coż doradzicie?? 🙂

motylek1007
    Member
    • Bywalec

stosowalas kiedys siemie lniane? trzeba to zagotowac i te „gluty” wlosyz na wlosy, pozniej zmyc 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sposób na włosy"

Przewiń na górę