• Autor
    Odp.
  • parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jesli masz mocno zniszczone czy przesuszone wlosy, preparaty drogeryjne nie pomoga.

musisz zainwestowac w profesjonalna pielegnacje.

manola
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 123
    • Zapaleniec

Preparaty Klorane (w niektórych aptekach) – rewelacja i w przystępnej cenie. Seria różnych produktów na różne problemy.

zuza22
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Mnie włosy rosną jak szalone ale wypadają………..
    Nie wiem czy to od farbowania (farbuje co 3 miesiące),czy może brak witamin.Gdzież na jakimż forum fryzjerskim przeczytałam,że oddawanie krwi (jestem HDK) ma wpływ na włosy i paznokcie………Ale co ma piernik do wiatraka ❓

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

aJolka i kawa

Możecie napisać, po jakim okresie stosowania odżywki Vax treatment odczułyżcie jej działanie?

Ostatnio borykam się z problemem wypadających włosów. Dodatkowo również zapuszczam, więc przydałoby się moim włosom ogólne wzmocnienie.

Kupiłam sobie tą odżywkę, opakowanie 480g (24zł) ale widzę, że na długo mi nie wystarczy. Jak długo ją stosowałyżcie?

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Wlosy najlepiej wzmacniac od wewnatrz-zdrowo sie odzywiac i brac jakis zestaw skladników odzywczych-np.skrzypovite,capivit piekne wlosy.Wybór w aptece jest ogromny.

No i nie ma to jak miec dobrego fryzjera.Ja w koncu znalazłam 😀 Wczesniej sobie nie zdawalam sprawy jak kiepski fryzjer moze popsuc człowiekowi fryzure.

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Pasjonat

Ja już do fryzjera nie chodzę od kilku lat. A co do skrzypovity kiedyż stosowałam, ale więcej niż jedno opakowanie nie byłam w stanie przyjąć, przez to że była w postaci bardzo wielkich tabletek, które ciężko było przełknąć. Nie wiem jak jest teraz. Po 1 opakowaniu nie zauważyłam żadnej poprawy, więc dałam sobie spokój. Wogóle nie lubię przyjmować żadnych tabletek, chyba że już muszę.

manola
    Member
    • Odp.: 123
    • Zapaleniec

Wczoraj kupiłam Vitapil w tabletkach, bo sama pielęgnacja 'od zewnątrz’ nie wystarcza. Czytałam różne opinie na temat tego preparatu, zaczyna brać i po kilku tygodniach okaże się, czy było warto.
    A któraż z was brała już Vitapil?

guapa
    Member
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

zgadzam ze nalezy wlosy od zewnatrz i od wewnatrz pielegnowac. ja to zawsze jakas odzywke naloze a do tego biore rozne witaminy. ostatnio capivit wlosy czy jakos tak. mysle ze to pomaga.

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Pasjonat

…na zdrowe i błyszczące włosy, nie wazne czy proste czy kręcone, moja znajoma dala mi sposób 😮 …, wciera się w skórę oliwkę taką zwykłą dla dzieci i masuje skóre głowy,nastepnie myję sie głowę jak zwykle szamponem, włosy są nawilżone i ładnie błyszczą, to działa. Spróbujcie! 😀

konwalia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja jestem posiadaczką bardzo długich włosów, więc ileż z tych metod miałam już okazje przetestować na sobie. Podcinanie włosów daje tylko tyle, że końcówki są równej długożci. Nic więcej.

Jeżli masz zdrowe i silne włosy, możesz spróbować „babcinej” metody – na noc zwiąż sobie jak najciażniej warkocz, powinnaż aż czuc lekki ból. To „wyciąga ” włosy czyli po prostu bardzo stymuluje cebulki. Uwaga, jeżli masz słabe wlosy to absolutnie tego nie rób, bo Ci wypadną, Natomiast jesli działa i włosy zdrowo rosną, możesz kombinować z zakładaniem gumek zakończonych czyms ciężkim itd.

Po drugie – opieka nad wlosami. Jeżli chcecie mieć super długie i w dodatku zdrowe włosy, to po pierwsze, starajcie się nie myć ich codziennie ( ideałem jest dwa czy nawet raz w tygodniu), po drugie, no niestety, ale trzeba wtedy zainwestować w dożć drogie kosmetyki do włosów. Polecam zwłaszcza firmę Kerastase ( uwaga, zakup szamponu i odżywki to wydatek rzędu 250 zł), względne Bed Head ( firma dostępna na rynku amerykańskim, do Polski trzeba sprowadzać) a w Polsce nieco tańszy Catwalk. Poza tym, polecam domowej roboty maseczkę do włosów z jajek i oliwy.

guapa
    Member
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

kiedys zrobilam ta maseczke z jajek. taki smrod ze szkoda gadac. pol biura myslalo ze ucieknie wiec musialam w ciagu dnia leciec do domu umyc glowe ale domyc nie moglqaam tego zapachu.

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Pasjonat

ha,ha, no niezle! domowymi sposobami nie osiagniemy zapachów jak ze żwieżo kupionej i otwartej butelki szamponu, ale zawsze to taniej i często pomagają takie zabiegi. 😆 Ja wolę prostsze wersje… kupuje kosmetyk, który zrobi szybko porządek z moimi włosami (za leniwa chyba jestem na takie zabawy w domu) 😳 żwietnie działaja balsamy czy odzywki do włosów oraz maseczki, a jak pachną!!! 😉

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Mi włosy zaczęły szybko rosnąc po roku regulrnego podcinania – teraz farbuję odrosty max co dwa miesiące 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sposób na włosy"

Przewiń na górę