- AutorOdp.
- 7 lipca 2007 at 08:39
Mam wene chyba hehe:P Dobra na temat..Czy lubicie Wasze miasto? Moje miasto to Poznan czyli stolica Wielkopolski,pyrlandia ,jak kto woli. 馃槅 Mimo,ze jezdze po calej Europie (chociaz teraz krucho z kasa i wyajzdami),to ciesze sie jak wracam do swojego miasta,w ktorym sie urodzilam i wychowalam, poniewaz czuje sie tu bezpieczna,wszystkie zakamarki znam,wiem gdzie mozna sie dobrze zabawic,spotkac z przyjaicolmi,(wlasnie tutaj kilku mam przyjaciol,nie za duzo ale mam kilku,ktorzy sa wierni),wiem rowniez gdzie sa ciekawe ciuchy,upominki,itp. Moje miasto jest bardzo rozbudowane,stale sie modernizuje,unowoczesnia,zieleni troche jest ,nawet dbaja bardziej niz kiedys,niektore rzeczy chcialabym zeby zmieninio,bo sa nie ladne,no ale coz…czas pokaze.Jedno co mnie wkurza ,to nasza tutaj komunikacja!Ale i tak kocham moje MIASTO:D 8)
Pozdrowionka z pylrnadi od pyrki-tigerki 馃槅 馃槅 馃槅
7 lipca 2007 at 09:02a ja mieszkam w Krosnie – dziura z tego miasteczka taka ze pewnie malo kto wie gdzie to jest, ale kocham moje miasti i nie potrafie sobie wyobrazic ze moglabym mieszkac gdzie indziej. Mam tu rodzine, przyjaciol, prace i nie wyobrazam sobie ze moglabym to wszystko zostawic. Tez lubie gdzies wyskakiwac ale jak juz wjezdzam do swojego miasta czuje sie jak w domu, taka bezpieczna i spokojna.
7 lipca 2007 at 10:25ja ta kocham sw贸j KRAK脫W 馃檪
ma sw贸j klimat..
mieszkam w dzielnicy Nowa Huta i tez bym jej nie zamieni艂a na nic innego 馃檪
po prostu kocham to miasto 馃檪7 lipca 2007 at 11:24Ja mieszkam w ma艂ym miescie. Kiedys je lubialam, znalam duzo ludzi w moim wieku i zawsze bylo co robic.Odkad wszyscy poszli na studia to nie ma co robic…Normalnie nuda….Gdyby nie moj chlopak to zwariowalabym tu.Heh
7 lipca 2007 at 14:14Ja r贸wnie偶 jestem z Poznania i spokojnie mog臋 si臋 podpisa膰 pod postem tigerki, ale nie rozumiem co Ci nie odpowiada w komunikacji, ceny (jak na razie) przyst臋pne, autobusy prawie same niskopod艂ogowego (to jaki偶 ewenement na skal臋 kraju 馃檪 ), szybki tramwaj, wi臋c jak dla mnie bomba 馃檪 ! Kocham swoje miasto i zawsze ch臋tnie do niego wracam, bo tu jest m贸j DOM!!!
7 lipca 2007 at 17:36[usuni臋to_link] wrote:
Ja r贸wnie偶 jestem z Poznania i spokojnie mog臋 si臋 podpisa膰 pod postem tigerki, ale nie rozumiem co Ci nie odpowiada w komunikacji, ceny (jak na razie) przyst臋pne, autobusy prawie same niskopod艂ogowego (to jaki偶 ewenement na skal臋 kraju 馃檪 ), szybki tramwaj, wi臋c jak dla mnie bomba 馃檪 ! Kocham swoje miasto i zawsze ch臋tnie do niego wracam, bo tu jest m贸j DOM!!!
Ja czasem narzekam na komunikacje,bo kwitne sobie godzinami na przystanku np jada 3 pod rzad autobusy a potem dziura….a tramwaje to zatloczone,i wogole ehh.Pewnie mieszkasz na Winogradach 馃榾 Tam jest lepiej z komunikacja.:)
Pozdrawiam serdecznie ziomalke z Poznania 馃槅 8)
8 lipca 2007 at 18:25R贸wnie偶 jestem z Poznania i moje poprzedniczki (Tigerka i Calorca) chyba najlepiej opisa艂y moje miasto.
9 lipca 2007 at 05:42Moje miasto, tragedia. chwilami mieszka艅cy zachowuj膮 si臋 jakby by艂a to wie偶, przystrajaj膮 ulice, i jako偶 tak pusto chwilami.
Natomiast s膮 momenty gdy chc膮 w艂adze miasta zrobi膰 wielkie show, kt贸re im nie wychodzi.
Trzeba tu doda膰, 偶e przez moje miasto (Skar偶ysko-Kamienna) przechodzi ulica krajowa, do tego najwi臋kszy w Polsce w臋ze艂 kolejowy, do szk贸艂 doje偶d偶aj膮 wszystkie wioski z pobli偶a… co za tym idzie spora przest臋pczo偶膰.Og贸lnie nic si臋 nie dzieje, w艂adze nie inwestuj膮 偶eby nie ucieka膰 gdziekolwiek gdzie jest odrobink臋 lepiej
9 lipca 2007 at 17:08Mieszkam w ma艂ym miasteczku ko艂o Krakowa i nie narzekam 馃檪 Fakt,nie ma tu kina ani nic gdzie moznaby sp臋dzic czas,ale og贸lnie miasto jest bardzo 艂adne.I moja ulica tez jest ladna(naj艂adniejsza w mie偶cie 馃榾 ).Jak dla mnie miesto ma sw贸j urok…centralnym punktem nie jest rynek,a sklep ca艂odobowy,a kolebk膮 kultury jest knajpa w wagonie na PkP 馃榾 A je偶li chcecie zobaczyc wi臋cej zapraszam na stron臋 [usuni臋to_link] 馃檪
9 lipca 2007 at 19:17miasto 馃檮 raczej wie偶, ale nie jest tak 藕le czesto tu imprezy latem na skale krajow膮 albo miedzynarodow膮… miejscowo偶膰 turystyczna[taka na jeden dzien bo na wi臋cej to nudy], ale jak sie jest mieszkancem to wiecie jak to jest. Ja juz mam dosy膰 swojej miejscowo偶ci i okolic nie mozna sie tu rozwija膰 cz艂owiek stoi w miejscu, 偶adnych perspektyw na przysz艂o偶膰 zreszta jakie tu perspektywy wiedz膮c ze najwy偶sze wynagrodzenie za prac臋 jakie cie mo偶e spotka膰 to ok1tys z艂 馃懣 i jak tu zy膰… to tylko wegetacja 馃懣
9 lipca 2007 at 19:26mia1980 z jakiego jeste偶 miasta bo nie napisa艂a偶?
9 lipca 2007 at 20:59[usuni臋to_link] wrote:
mia1980 z jakiego jeste偶 miasta bo nie napisa艂a偶?
wiem, 偶e nie napisa艂am… ale niech juz tak zostanie 馃槈
9 lipca 2007 at 21:03ok
9 lipca 2007 at 22:52Kocham swoje miasto!!
艁贸d藕 jest wspania艂a tylko ludzie w niej mieszkajacy tego nie doceniaj膮 i ci膮gle marudz膮. Cech膮 艂odzian jest w艂a偶nie marudzenie.
A ja tam doceniam swoje miasto i je kocham!!
Chocia偶 trzeba przyzna膰, 偶e tak dok艂adnie to mieszkam w takiej ma艂ej miejscowo偶ci pod 艁odzi膮 ale szko艂a, praca znajomi wszystko w 艁odzi… zakupy, imprezy itp.
Chocia偶 w swojej ma艂ej mie偶cince chodzi艂am do podstaw贸wki reszta to ju偶 艁贸d藕 no i jeden pub mam taki to tam chodz臋 bo reszta lipna no ale cz臋sto 艁贸d藕….W og贸le 艁贸d藕 to moje drugie miasto!! I kocham obydwa miejca bardzo mocno!!
10 lipca 2007 at 06:05ja pochodze z wioski od 3 lat tam nie mieszkam i bardzo sie z tego ciesze ze tam nie mieszkam bo tam gnojem smierdzi jakos nudno a kiedys bylo lpeije tylko ze teraz sie kazdy rozjezdza i sama nuda.obecnie mieszkam 25 km dalej i jest ok tylko ze te miasto mi sie nie podoba jest brzydkie ludzie inny wredni.od pol roku jetsem tylko tymczasowo w wielkim miescie w domu mojego chlopaka.tu jest lepiej jest czysciej ludzie sa przyjazni wolalabym tu mieszkac na stale ale no niestety tam jest praca dobra i tam mieszkanko raczej kupimy bo i jets okazja:)
- AutorOdp.