ZAFASCYNOWANIE BIZUTERIA Z BURSZTYNU ZE SREBREM

• Autor
    Odp.
  • whiskyandsoda
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Co sadzicie o biżuterii bursztynowej? Czy faktycznie wraca ona do lask? Ostatnio zafascynowałam sie takowa i muszę stwierdzić ze bardzo ciezko sie od niej odzwyczaić nawet na kilka dni. Nie moge zrozumiec czemu ceny u jubilera a np na allegro czy amberplaza.pl (polecam:)) sa tak rozne za takie same wyroby? Przestrzegam was jednak od kupowania od osob ktore maja malo komentarzy – juz raz sie nacielam i trafila do mnie bizuteria z rosyjska proba (srebro stalo sie z czasem miedzia).

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ja kupiłam sobie bransoletką z bursztynami – żółty, zielony, i pomarańczowy… miałam tez pierżcionek ale odpadło mi oczko i robiłam reklamacje 🙂 mi sie podoba zwłaszcza zielony 🙂

milatros
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

a ja kocham bursztyn…

naprawdę jest mi trudno sie z nim rozstawac. Jest taki piekny, zwłaszcza patrząc przez niego w stronę żwiatła 🙂

lubię wszystkie odcienie ale najbardziej te brązowe…

są takie ciepłe. przywołują mi wspomnienia , bardzo miłe wspomnienia.

zastanawiam sie tylko czy istnieją w sprzedaży obrączki z bursztynkami… 🙂

serenite
    Member
    • Początkujący

A ja ostatnio widziałam srebrne zegarki z bursztynami na bransolecie, ciekawe połączenie!

Jeffany
    Member
    • Odp.: 404
    • Pasjonat

Najbardziej uwielbiam wisiorku bursztynowe, sama jeden posiadam. Połączone ze srebrem? Ciekawe, ale nie dla mnie.

whiskyandsoda
    Member
    • Początkujący

Najbardziej wżród naszyjników z bursztynu podobają mi się tzw. hawajki czyli bursztynki na sznureczkach – najbardziej te w których w skład jednego naszyjnika wchodzi np 5 sznureczków z bursztynkami. Są cudowne i doskonale się dopasowują praktycznie do wszystkiego.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Moja mama lubuje się w bursztynie.

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

kupiłam sobie ost pierżcionek z zielonym bursztynkiem 🙂

dancer11
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Mi również się podoba. Dostałam w prezencie bransoletkę z koralikiem – bursztyn cytrynowy. Dowiedziałam sie gdzie mogę dokupić jeszcze kilka takich koralików. Okazało sie że zrobię to bez wychodzenia z domu. Dokupiłam w sklepie „Niebieski-koralik” i tak zaczęła się moja przygoda z tworzeniem własnej biżuterii. Jest to biżuteria włoska, wykonana ręcznie, tak ładna jak Pandora, ale tańsza, dlatego wiem, że jest wyjątkowa i tak włażnie się czuję, gdy ją noszę.

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Hmmm a ja nie jestem do końca przekonana do biżuterii z bursztynem. Owszem, widziałam piękną biżuterię z bursztynem, niektóre mnie wręcz zachwycają, ale sama jakoż nie bardzo. może do tego trzeba dorosnąć i dojrzeć 😉

Anka81
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Połączenie srebra z bursztynem jest nadal modne i pasuje dziewczynom, kobietom niezależnie od wieku, wystarczy spojrzeć na aktualne wzory Apartu – mają nowoczesny,żwieży charakter .

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Bursztyn jest dla mnie tak jakby z poprzedniej epoki,chociaż widziałam bursztyn jako ozdoba toreb pewnej firmy.Co prawda dla mnie za drogie,ale wyglądała żwietnie.Bursztyn ma włażciwożci lecznicze,więc jako wisior jest jak najbardziej wskazany dla niektórych,tylko musi mieć nowoczesną oprawę.Widziałam też połączenie z lnianym sznurkiem.Do letnich sukienek ekstra.

[usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ZAFASCYNOWANIE BIZUTERIA Z BURSZTYNU ZE SREBREM"

Przewiń na górę