8 dni przerwy, stosunek, escapelle, pomocy!

• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

zapomnialam wziac pierwsza tabletke z opakowania po przerwie siedmiodniowej! w tym dniu bylam z chlopakiem, nastepnego dnia jak sie zorientowalam, to polknełam od razu dwie naraz ale pobieglam tez do ginekologa. niestety jestem z malego miasta i nikt mnie albo nie chcial przyjac, jak się dowiedzial, o co chodzi, albo nie chcieli mi przepisac recepty, tak ze ostatecznie polknelam escapelle po 61 godzinach od stosunku. najgorsze jest to, ze poszlismy na całosc, bo kompletnie zapomnialam o tej pierwszej tabletce ;-/ i teraz nie wiem, co dalej: czy mam dalej brac normalnie tabletki antykoncepcyjne czy czekac na okres czy co robic?? czy escapelle zadziala po 61 godzinach?? co myslicie?? duze szanse na ciaze w takim wypadku sa??

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

rany, co za lekarze! 😯 przecież w takich wypadkach każda godzina się liczy, a jeszcze wydziwiają! to przykre, zwłaszcza, ze lekarz nie ma prawa odmówić wypisania recepty na escapelle czy postinor, chyba że podpisał specjalne ożwiadczenie 🙄
    wiesz, prawdopodobieństwa (małe bo małe) jest. jak się zapomni pierwszej pigułki z opakowania, to trzeba połknąć dwie za jednym zamachem i się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni, więc dobrze zrobiłaż że wzięłaż tabletkę doraźną. tylko nie wiem, czy nie powinnaż po niej czekać na okres i dopiero wtedy z powrotem brać zwykłe, ale może nie. wydaje mi się, że nie jest tak źle. w końcu zmieżciłaż się w tych 61 godzinach a i w ciążę nie zachodzi się tak łatwo 😉 musisz spokojnie czekać na okres. tak koło wtorku-żrody (jeżeli dobrze kalkuluję) zrób sobie test ciążowy. życzę powodzenia.

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

….

Anonymous
    Member
    • Guru

z tymi dwiema tabletkami, to tak zrobilam bo tak pisalo na ulotce, wiec wydaje mi sie ze dobrze a lekarz ktory mi przepisywal recepte na escapelle nie powiedzial nic ze zle zrobilam. troche pobolewa mnie brzuch i jestem senna, ale to pewnie skutek tej tabletki. nadal sie bardzo martwie ;-( a zebym chociaz test mogla juz wykonac, a tu lipa, pozostaje tylko czekanie. znacie kogos, kto tak wpadl?? :-/

Mniszka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Z tego co wiem tabletka ,,po” działa do 72 godzin, w pierwszej dobie po stosunku daje 99% pewnożci,wiec im szybciej tym lepiej.

vega
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

bądźmy dobrej myżli, ale z tego co piszesz na pewo nie jesteż w ciąży

kasia20068
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

z tego co mi wiadomo to jeżeli masz regulrne cykle a przy braniu tabletek antykoncepcyjnych pewnie tak (???) to pierwszego dnia po 7dniowej przerwie tak czy inaczej powinnas miec dni niepłodne wiec prawdopodobienstwo zajżcia w ciaże jest moim zdaniem bardzo małe jak nawet niemożliwe… ale jeżeli jestem w błedzie to może ktoż mie z niego wyprowadzi????? 😕

Anonymous
    Member
    • Guru

dzieki dziewczyny za wsparcie. naprawde mi to pomaga :-*
    kasia, ja to nie wiem juz teraz. przeciez chyba jak sie bierze tabsy, to nie ma czegos takiego jak plodne i nieplodne dni bo nie ma owulacji. po co by pisali, ze trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez 7 dni jesli bylyby to nieplodne, a w nieplodne nie da sie zajsc w ciaze.
    zrobilam dzisiaj test i wynik wyszedl negatywny. powtorze jeszcze za pare dni, ale powiem Wam, ze jak wykonywalam go rano, to myslalam, ze padne a rece mi sie trzesly jak cholera. jak zobaczylam kreche jedna, to az przysiadlam na klopie 😀 jestem juz spokojniejsza. nie wiem, czy to dzieki escapelle czy po prostu male byly szanse na ciaze wogole, ale jestem juz pozytywniej nastawiona i zaczynam bardziej myslec ze nie jestem niz ze jestem 🙂

Anonymous
    Member
    • Guru

sorry za dwa posty ale zapomnialam sie podpisac

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " 8 dni przerwy, stosunek, escapelle, pomocy!"

Przewiń na górę